Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.04.2009., 15:51   #1
skydec
Premium

Datum registracije: Jun 2007
(riješeno) Spajanje na SpeedTouch 780WL i šifre za Kasdu

Imam speed touch 780WL i jučer mi je nešt počel zezati sa wlanom. Stalno mi je dodjeljival ip b klase da bi navečer totalno odbil poslušnost. Nemogu se više spojiti u njega sa 192.168.1.1 probal sam prek wlana, lana i usb-a, probal sam pingati i piše timeout. Zval sam t-com, oni su me vodili kroz sve kaj sam i sam napravil, vele da očitavaju modem al da mi komp blokira, antivirus ili firewall, a sve to sam isključil. Danas su me zvali da su složili nešt u centrali a ja sam ga spojil na novi komp sa čistim windows xp. Zovem ja njih opet, opet ista procedura i opet se ja nemogu spojiti na njega.
Nabavil sam i staru siemens kasdu i probal sam se na nju spojiti i radi, ping je očitava, samo je problem da neznam šifru za ulaz u modem. Iz t-coma su mi dali 4 šifre:
admin - admin
admin - 0000
admin - adslroot
admin0000 - admin0000
ali ni jedna ne radi.

Evo ako netko zna u čemu je problem nek mi javi. Ili ako neko zna koju šifru za kasdu da je napiše,da nemoram s 56k na net.
Operater iz t-coma mi je izričito rekel da je problem u kompu a ne u ruteru. Ja sam već i na treči komp probal i opet ga ne čita a kasdu čita, čak sam probal spojiti komp-switch-ruter ali opet sve isto.
Ja mislim da je nešt u ruteru krepalo i da bi mi trebali dati novi ili taj popraviti.
Staro 27.04.2009., 16:16   #2
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
samo je problem da neznam šifru za ulaz u modem
Je li moguće da je promijenjen? Resetiran uređaj?
Citiraj:
Nemogu se više spojiti u njega sa 192.168.1.1 probal sam prek wlana, lana i usb-a, probal sam pingati i piše timeout.
Code:
http://dsldevice.lan
?

Citiraj:
In case of problems, you can give the host computer a fixed IP address in the same subnet as
your Thomson Gateway

Citiraj:
Stalno mi je dodjeljival ip b klase da bi navečer totalno odbil poslušnost.
Pa da vidimo koje

> The Thomson Gateway is turned on and fully initialised.
> Your computer has a valid IP address, that is any address but 0.0.0.0.
In Microsoft Windows:
1 In the taskbar, click the Start button.
2 Select Run.
3 In the Open field, type cmd.
4 Click OK.
A black window will appear with a flashing cursor.
5 Type ipconfig /all and press ENTER.
Your IP address is displayed.

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 27.04.2009. u 16:36.
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.04.2009., 17:40   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
192.168.1.254

user

0000

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2009., 17:43   #4
skydec
Premium

Našel sam na cd-u od 780WL da moram držati reset 7 sekundi sve dok power lampica pocrveni. Ja sam držal 2 minute i stalno je svjetlilo zeleno.Sve je ostalo po starom. I na kasdi sam isto probal i opet ništa, ne prima šifre.Ako stavim da mi 780WL određuje ip i DNS onda na ipcongig /all dobijem:
DHCP Enabled .. Yes
AutoConfig Enabled .. Yes
AutoConfig Ip Adress 169.254.30.90
Subnet mask .........255.255.0.0
Default Gateway ... (Prazno)

Ako složim kak su mi u t-comu rekli onda je sve popunjeno s njihovim podacima.

Na kasdi ipconfig isto ispisuje kak i na 780WL u oba slučaja.
Razlika je jedino kad sam sve ip složim i upišem 192.168.1.1 na kasdi mi da prozor di upisujem username i password a na 780WL mi napiše Network Timeout - The server at 192.168.1.1 is taking too long to respond.
Ako je složeno automatsko slaganje adresa onda ni jedan ne očitava 192.168.1.1.

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
192.168.1.254

user

0000
Probal sam šifru - ne pali.
Ip sam probal pingat na oba rutera i ništa, stavil sam ga kao def gateway pa onda pingat i opet nikaj.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.04.2009. u 21:53.
skydec je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2009., 20:08   #5
thopok
Guest

Citiraj:
Ako stavim da mi 780WL određuje ip i DNS onda na ipcongig /all dobijem:
To je dokaz da se ništa ne dobije.

Citiraj:
Ja sam držal 2 minute i stalno je svjetlilo zeleno.Sve je ostalo po starom. I na kasdi sam isto probal i opet ništa
Onda nije resetirano kako treba?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2009., 22:19   #6
skydec
Premium

Nabavil sam starog siemensovog rutera i njega sam si složil i net radi prek njega. Zval sam t-com po treči put al sad sam bil spojen na net prek siemensa i rekel sam im da mi net s ovim ruterom radi a s 780WL ne radi. Oni su provjerili da mi radi i onda sam prespojil na 780WL i on mi kaže da vidi da sam spojen. A ja mu velim da nemogu na net ni u ruter.
Standardna procedura po treći put:
192.168.1.1 - ne radi
Ručno slaganje ip - složeno od prvi put
ping - ne radi
I onda mi je rekel da je prijavil kvar na ruteru i da budem dobil novoga.

Hvala svima na prijedlozima. Kasdu sam uspjel resetirati (to ti je tak dok nemaš upute) i sad mogu u nju s normalnim passwordom. Ali ni ovakav reset 780WL-a nije ništ pomogel. Mislim stvarno čudno ruter se spoji na net i oni iz t-coma mogu u ruter a ja nemogu ni s wlanom, ni lanom ni usb-om. A lampice svjetle da nešt prima/šalje i tu i tam dobim neki paket pod recieved, obično jedan u minuti, tak da stvarno neznam kaj mu je.
Staro 28.04.2009., 10:32   #7
skydec
Premium

Evo upravo je bil tehničar t-coma kod mene i dal mi je novi 780WL. Gledal je na mojem kompu i na svom laptopu ali se nije uspel spojiti na stari ruter. Rekel je da je izgleda problem u dhcp-u rutera jer ovaj ip koji dobije kartica je izgleda od windowsovog dhcp-a, makar to ne objašnjava zakaj se nemože spojiti u ruter. Probal je resetirat ruter ali je rekel da reset ne radi. Također mi je rekel da su u t-comu složili da se više netreba pisati ime i lozinka za spajanje nego da sad ruter njih može uzeti od centrale, nisam to baš dobro skužil, ali rekel je da to objašnjava zakaj u t-comu vide ruter prek neta makaj ja u njega nemogu.
Mislim da je ova zavrzlama gotova. Ovi iz t-coma su stvarno brzo na sve reagirali, ali opet da nisam imal drugi komp s novim windowsom xp i drugi ruter s kojim sam se uspel spojiti na net, neznam kak bi ovima u službi za korisnike uspel objasniti da je problem u ruteru, a ne u mojem kompu kak su oni meni rekli kod prva dva poziva.
Staro 28.04.2009., 14:15   #8
thopok
Guest

Citiraj:
makar to ne objašnjava zakaj se nemože spojiti u ruter
Upravo to objašnjava.
Citiraj:
ali je rekel da reset ne radi.
...to objašnjava zakaj u t-comu vide ruter prek neta
A očito je djelomično ispravan.
Citiraj: