Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.04.2009., 14:01   #1
matrixx
Registered User
Moj komp

matrixx's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
(riješeno) Zamrzavanje ekrana u 3D

Imam jedan problem a to je zamrzavanje ekrana (nakon toga slijedi restart na dugme) jer ne funkcionira nista ni mis, ni tipkovnica..doduse sve odlicno i super radi osim toga..cim je neka 3d aplikacija u pitanju zamrzava se ekran..graficka je 7600 gs 512mb..(na kutiji od graficke doslovno ovako pise "minimum 350W system power supply"), e sad, jel moguće da fortron 350 PNF preslab za ovu karticu ili bi u pitanju ipak moglo bit nesto drugo!?
matrixx je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2009., 15:57   #2
matrixx
Registered User
Moj komp

matrixx's Avatar

Ima neko mozda kakvu ideju koji je moguci uzrok...da nije graficka otisla?!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.04.2009., 02:28   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ako je ispravan fortron sigurno nije preslab.
Moze biti do graficke/njezinih drivera ali i nesto banalnije. Recimo ovo "neka 3d aplikacija" je nista, ljudi mi znaju tako opisat problem da bi se na kraju ispostavilo da se radilo o 2 nove igre a nisu drivere za zvucnu updatirali od kada su plocu kupili pa se ista kolje s novim naslovima i zamrzava cijelu kantu.
Usto, ta maticna spada u onu grupu gigabytovih ispljuvaka koji su poznati po pregrijavanju chipseta, pogotovo ako je jaci OC u igri. Simptomi su jednaki pa ako je OC u igri za pocetak vrati sve na default.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 10:30   #4
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
blava je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 13:06   #5
matrixx
Registered User
Moj komp

matrixx's Avatar

Evo ovako...da malo detaljnije objasnim... bios na default ista stvar se dogadja...igrice ne igram al radi probe sam instalirao, znaci cim otvori igru ekran zamrzava i samo se komp. resetira...memoriju isprobao jednu po jednu ne pomaze nista...stavio karticu u drugi kompjuter, sa gigabyte-om plocom opet isto, probao s VideoCardStabilityTest-om...takodjer..sve moguće kombinacije sam mislim isprobao al ne ide...jedino jos nisam imao priliku isprobat drugu karticu na svom komp-u da se uvjerim dal je do graficke il do ploce (mozda kompatibilnost?!)...sto se tice ploce istina je da se cipset zagrijava al stavio sam 2 zalmana od 120 naprijed i nazad u kucistu i jedan 92 sa strane da puse tocno po cipsetu i ujedno graficku hladi koja ima pasivno hladilo..tako da ipak mislim da nije do pregrijavanja...
Staro 24.04.2009., 20:10   #6
matrixx
Registered User
Moj komp

matrixx's Avatar

Napokon riješeno...ipak je bila grafička u pitanju...isprobana i na drugom kompjuteru ista stvar se dogadja, sa svim mogućim kombinacijama drivera...stavio novu grafičku u svoj komp. i radi ok...ipak hvala na savjetima...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno