|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
WLAN problem
Trebao bi pomoc, vezano za tcomov router Speedtouch ST780 (ako se ne varam). Spojen sam wireless s mreznom USB karticom Micronet SP907gk. Problem je u tom sta mi ping nakon svakih cca 3-4 minute skoci na 500, tako ostane na jako kratak period, koji mozda nije toliko bitan kao sto se cini, al u gamingu je jako iritantan (cca pol sekunde, ak ne i manje). Znaci konstanto radi dobro, klizi sve, i taman idem ubit nekog lika kad ono hop - skoci lagometar i nadjem se mrtav na podu ![]() Probao sam s drugim routerom - SIEMENS Gigaset SE555, i ista stvar se dogadja. Jos bi napomenuo, da brat ima istu karticu i ista stvar se dogadja i na njegovom kompjuteru. Nevidim razlog zasto bi stvar bila u kartici, ali svejedno mogu probat kupit neki drugi model... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ti se stvar događa sa drugim routerom, a događa se i bartu koji ima istu wlan karticu, očigledno je da je problem u njoj. Posudi neku drugu od frenda pa probaj s njom. Ako se situacija NE ponovi, mijenjaj tu Micronet karticu. Ja imam TP-Link i zadovoljan sam njome.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
kupio drugu karticu,ista stvar...opet neradi :| |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da rezmiramo. Probao si različite wlan kartice i različite routere. I ponavljao ti se problem. Jedini logički zaključak je da nešto ne štima sa linijom ili ISP-om. Zovi SZK i davi ih dok ti netko nešto ne napravi tj. dok se situacija ne poboljša.
![]() |
#5 |
Registered User
|
da, i da. i zvao sam ISP-a (odnosno t-com) i rekli su mi da nije do njih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvi i glavni problem ovdje je "Spojen sam wireless s mreznom USB karticom", kako zbog usb - a kao standarda tako ovisnost o "stanju" kompa. Prodaj / pokloni te usb verzije i nabavi PCI verziju wireless kartice (ili pica-mica ako se radi o lapu bez WiFi). Interne verzije rade puno bolje, stabilnije pa i po pitanju gaming ping - a. Primjer Canyon CN-WF511, pretraži forum. Kad ovo poviše rješiš a ping bude velik onda pilaj ISP da to srede. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Ako imaš 64-bitnu Vistu možda ona stvara probleme. Bilo je takvih slučajeva samo što je ping skakal svake minute.Nisam sad siguran kak se to riješi,al ak imaš Vistu x64 onda malo proguglaj.
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Nov 2006
|
Imam 3 rijeci za tebe - wireless zero configuration. Windowsi xp po defaultu imaju ukljucen ovaj servis koji trazi wireless mreze i omogucuje spajanje na njih. Rjesenje-spojis se na svoju wireless mrezu odes na start /run upisi "services.msc" trazis wireless zero configuration stisnes stop i voila windowsi vise ne traze nove wireless mreze svakih pola minute i ne uzrokuju kompletno brejkanje neta. sve radi super Napomena: ako nisi spojen na svoju wireless mrezu gasenje ovog servisa ce ti onemoguciti da se spjis na bilo kakvu wireless mrezu ukljucujuci svoju do restarta racunala ili servisa. i da.. ovo moras raditi nakon svakog restarta. Eto javi ak ti je pomoglo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|