Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.04.2009., 16:38   #1
slyYyY
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
WLAN problem

Trebao bi pomoc, vezano za tcomov router Speedtouch ST780 (ako se ne varam). Spojen sam wireless s mreznom USB karticom Micronet SP907gk.

Problem je u tom sta mi ping nakon svakih cca 3-4 minute skoci na 500, tako ostane na jako kratak period, koji mozda nije toliko bitan kao sto se cini, al u gamingu je jako iritantan (cca pol sekunde, ak ne i manje). Znaci konstanto radi dobro, klizi sve, i taman idem ubit nekog lika kad ono hop - skoci lagometar i nadjem se mrtav na podu . Neznam opce u cemu je stvar...preporucite sta mislite da probam

Probao sam s drugim routerom - SIEMENS Gigaset SE555, i ista stvar se dogadja. Jos bi napomenuo, da brat ima istu karticu i ista stvar se dogadja i na njegovom kompjuteru. Nevidim razlog zasto bi stvar bila u kartici, ali svejedno mogu probat kupit neki drugi model...
slyYyY je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 19:52   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako ti se stvar događa sa drugim routerom, a događa se i bartu koji ima istu wlan karticu, očigledno je da je problem u njoj. Posudi neku drugu od frenda pa probaj s njom. Ako se situacija NE ponovi, mijenjaj tu Micronet karticu. Ja imam TP-Link i zadovoljan sam njome.
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2009., 16:37   #3
slyYyY
Registered User

kupio drugu karticu,ista stvar...opet neradi :|
Staro 07.04.2009., 17:56   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da rezmiramo. Probao si različite wlan kartice i različite routere. I ponavljao ti se problem. Jedini logički zaključak je da nešto ne štima sa linijom ili ISP-om. Zovi SZK i davi ih dok ti netko nešto ne napravi tj. dok se situacija ne poboljša.
Staro 07.04.2009., 18:38   #5
slyYyY
Registered User

da, i da. i zvao sam ISP-a (odnosno t-com) i rekli su mi da nije do njih...
Staro 08.04.2009., 10:46   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prvi i glavni problem ovdje je "Spojen sam wireless s mreznom USB karticom", kako zbog usb - a kao standarda tako ovisnost o "stanju" kompa. Prodaj / pokloni te usb verzije i nabavi PCI verziju wireless kartice (ili pica-mica ako se radi o lapu bez WiFi). Interne verzije rade puno bolje, stabilnije pa i po pitanju gaming ping - a.
Primjer Canyon CN-WF511, pretraži forum.

Kad ovo poviše rješiš a ping bude velik onda pilaj ISP da to srede.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 22:45   #7
Dr. Kec
Premium
Moj komp

Dr. Kec's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Ako imaš 64-bitnu Vistu možda ona stvara probleme. Bilo je takvih slučajeva samo što je ping skakal svake minute.Nisam sad siguran kak se to riješi,al ak imaš Vistu x64 onda malo proguglaj.
Staro 24.04.2009., 08:40   #8
lnsomnia
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Imam 3 rijeci za tebe - wireless zero configuration. Windowsi xp po defaultu imaju ukljucen ovaj servis koji trazi wireless mreze i omogucuje spajanje na njih.
Rjesenje-spojis se na svoju wireless mrezu odes na start /run upisi "services.msc" trazis wireless zero configuration stisnes stop i voila windowsi vise ne traze nove wireless mreze svakih pola minute i ne uzrokuju kompletno brejkanje neta. sve radi super
Napomena: ako nisi spojen na svoju wireless mrezu gasenje ovog servisa ce ti onemoguciti da se spjis na bilo kakvu wireless mrezu ukljucujuci svoju do restarta racunala ili servisa. i da.. ovo moras raditi nakon svakog restarta. Eto javi ak ti je pomoglo
lnsomnia je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno