Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2009., 11:18   #1
oluja60
znam upalit kompjuter
Moj komp

oluja60's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
wlan problem

speed touch vezan na 2 kompa. wlan ne radi iako ikone pokazuju da je sve ok nemogu na internet.(lan veza je ok). pinganje pokazuje gubitak 100 posto. dakle sve postavke su ok ali neta nema. Zvao sam t-com kažu stari driveri a ja nemam pojma gdje skinuti nove. kartica je oznake ralink RT6X.
oluja60 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2009., 15:39   #2
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
99% si krivo šifru ubacio.
Vrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2009., 20:25   #3
oluja60
znam upalit kompjuter
Moj komp

oluja60's Avatar

ne nisam ubacio krivu šifru, jučer je radilo a poslije svakog gašenja kompa ili restarta ponovno traži šifru-jednostavno zaboravi! Jeli vrijeme za novu wlan karticu?
Staro 20.04.2009., 21:08   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nije, trebaš ga "natjerati" da zapamti pass. Probaj u advanced postavkama WZC - a gdje se uređuju / definiraju mreže na koje se spajaš.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2009., 22:21   #5
oluja60
znam upalit kompjuter
Moj komp

oluja60's Avatar

bio! Još nešto: kad ugasim comp i izvadim na kratko karticu i vratim je imam vezu na internet-nemam pojma kako i još nešto ako znaš-step by step što moram učiniti u postavkama wzc! Inače sam na rubu da uzmem "žuću" tj. čekić!
Staro 21.04.2009., 11:45   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nemoj uzet "žuću", uzmi ŽUJU.
Pretraži malo net, ima na x mjesta. Primjer
Ponekad pomaže slijedeći niz radnji (blesavo ali istinito):
- makni bilo kakvu zaštitu na routeru (kroz web konfig isključiš + reboot, na ST780 tada WiFi svijetli crveno)
- spoji se bežično na router, kad M$ WZC nađe tvoj router odaberi ga i botun Connect
- sada M$ pametuje unsecured network ti potvrdi (a u glavi vrtiš film šuti i radi šta ti se kaže)
- sada u postavkama stavi da želiš da se automatski spoji na "tu mrežu" kad je u dosegu
- sada u routeru ponovo uključiš zaštitu (po mogućnosti WPA/WPA2 sa PSK (PreShared Key) koji možeš sam definirat (ima na netu stranica sa generatorom
- generirani PSK ključ osim šta si ubacio u router spremi u neki txt file (opet reboot routera)
- sada se ponovo spoji bežično na router i M$ će za tvoju "mrežu" tražit pass, kopiraj iz onog txt
finito
Za test ugasi - upali komp.
Ako si sprčkao / izgubio app / drajver od bežične i dao točan podatak (Ralink RT6x) onda:
Ralink Win Support stranica
Ralink RT256x/RT266x Win app/driver
Možda nebi bilo loše da iz ovog drajvera izvadiš / instaliraš SAMO goli drajver bez onog programa.
Staro 22.04.2009., 08:00   #7
oluja60
znam upalit kompjuter
Moj komp

oluja60's Avatar

Hvala svima na pomoći uz puno truda riješen problem. Kako? glavni krivac nespajanja na net je ostatak firewala iz neke predhodne inačice nod-32,tako da se komp zbuni a zbunio je i mene. znači bilo koji fragment od prijašnjih antivirusnih-kod mene je to nod32, obavezno očistiti registry,. ako neće hoće u safe modu, to je cijena koju sam platio skidajući nod -znamo svi kako i gdje.eto sad wlan radi u svim enkripcijama bez pucanj i nestanka veze. Nemrem bilivit ali to je tako. Pozdrav svima!
Staro 22.04.2009., 12:00   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Najbolje naučiš na vlastitoj koži, zahebano je kad je cjena "učenja" pre - visoka.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno