Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.04.2009., 18:28   #1
tbudic
Registered User

Datum registracije: Apr 2009
ruter problem

ovako, imam linksys wrt54gc problem je slijedeci

2 racunala wlanom, sve sljaka bez problema
spojim kablom 3 racunalo, radi jedno 10-ak min i ruter se zblesira, nit wlan nit lan

znaci kad je samo wlan, sljaka...kad je samo lan sljaka...medjutim kad je kombinirano radi 10 min i zblesira se i nista ne radi

stavio sam zadnji fw u ruter...problem ostaje

jel mozda trebam nesto podesit u postavkama da bi to sljakalo kako treba, medjutim ako je sljakalo 10 min...zasto ne bi uvijek

ako ima kakva dobra dusa da mi pokusa pomoc ili da bacim to sranje od rutera pa kupim nesto postenski

zahvaljujem unaprijed

pozdrav
tbudic je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2009., 20:06   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nisi baš dobro opisao "situaciju".
Jesi li siguran da je to 3. racunalo čisto od virusa / malware - a ili nećeg trećeg što bi moglo generirat sumljiv / nepoćudan promet?
Ako koristiš p2p programe ispravno ih podesi da ne "blesiraju" router. Ovo je inaće poznat problem, imaš tu u Mrežama x primjera / savjeta, rezime ograniči max br istovremenih konekcija i max bandwith.
Osim origigi fw, alternativni fw ćeš teško ubacit jer je uređaj prilično okljaštren (1MB flash, 4MB RAM).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2009., 23:43   #3
tbudic
Registered User

Datum registracije: Apr 2009
to 3. "racunalo" je konkretno satelitski receiver, medjutim spojim i Popcorn opet ista stvar...spojim i PC opet isto....tako da bi izbacio mogucnost virusa/malvera

ukratko ne radi mi kombinirano wlan i lan

spojim 2 kompa samo zicano, radi normalno
spojim 2 samo bezicno radi normalno

spojim 1 bezicno, jedan zicano...radi 10 min i gotovo...zblesira se

nisam bas nesto rjecit, al nadam se da si shvatio problem
tbudic je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2009., 10:48   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kako rekoh poviše, uređaj je (namjerno) prilično okljaštren (malo rama i cpu "pameti").
Probaj deaktivirat / isključit sve šta ti nije nužno u njemu (npr. Logovi, napravi Clear Log). Ne preporućam u normalnim okolnostima ali za test barem iskljući sve Firewall opcije.
Tražeći info na netu sam našao da fw ima 916 port bug, koji blokira router ako se slućajno koristi (nije ispravljeno ni u zadnjoj ver fw). Izgleda da i intezivni streaming multimedije isto zna blokat uređaj.
Prije nabavke si se trebao konzultirati, sad šta je tu je. Trebao si tražit WRT54GL, vidi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno