|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Otišao hard u laptopu?
Prije 5 minuta hard je usred surfanja poceo cudno "krčkati"/zujati, ugasio sam laptop i sad prilikom paljenja dode do dizanja windowsa, do boot ekrana, al nakon toga se nakratko pojavi BSOD i nakon toga se restarta. Ima li mu pomoci? Ako ne, sto mi je ciniti? Imam li vise sanse da spasim podatke ako ga stavim u case pa ga prikljucim preko USBa na stolni komp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
safe mode ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
pa zar bi hard proizvodio takvu buku, cvrcanje i zujanje samo zbog toga sto se nesto (softverski) dogodilo s Windowsima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ja bi bekapirao sve i onda nabacio paletu testeva za hard i ostatak sustava. jer vrlo lako moguce da nije bio hard. vozi misko i nadaj se da je to bio sam gadan error u winsima ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
backupiro sam, jucer odvrtio check disk sistemske particije, sve je proslo oke, bez zujanja, bez rebootanja. sad su se pokrenuli windowsi i pokrenuo sam check disk i na drugoj particiji. P.S. posto to dugo traje i ne znam kad checkdisk zavrsava, jel sprema on neki log u kojem bi napisao kak je prosao check disk, da provjerim dal je bilo nekih problema pa ih je "popravio" ili sl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
C particija je jucer chekirana: Checking file system on C: Windows will now check the disk. Cleaning up minor inconsistencies on the drive. Cleaning up 3855 unused index entries from index $SII of file 0x9. Cleaning up 3855 unused index entries from index $SDH of file 0x9. Cleaning up 3855 unused security descriptors. CHKDSK is verifying Usn Journal... Usn Journal verification completed. CHKDSK is verifying file data (stage 4 of 5)... File data verification completed. CHKDSK is verifying free space (stage 5 of 5)... Free space verification is complete. CHKDSK discovered free space marked as allocated in the master file table (MFT) bitmap. Windows has made corrections to the file system. 27671962 KB total disk space. 25527884 KB in 186179 files. 69132 KB in 7886 indexes. 0 KB in bad sectors. 322918 KB in use by the system. 65536 KB occupied by the log file. 1752028 KB available on disk. 4096 bytes in each allocation unit. 6917990 total allocation units on disk. 438007 allocation units available on disk. drugu, D particiju sam probao danas chekirati, al zapelo je na Stage 4 - CHKDSK is verifying file data Alati za testiranje komponenta: ![]() __________________________________________ ![]() __________________________________________ ![]() savjeti, preporuke? -zasto je na D particiji zapeo check disk na Stage4? -jel mogu ikako rjesiti ovaj problem ili sto barem mogu uciniti da odgodim crkavanje diska? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako si napravio backup kako kažeš a radi se o Hitachi disku nađi njihov test alat Drive Fitness Test (hint: Hiren's CD). Ako ti on kaže da je hdd ok onda napravi full format particija zbog popravka grešaka u file sistemu ako ih ima. Vraćanje os - a i podataka bi bilo dobro napraviti po copy principu ako takvu opciju imaš u backup programu. U Acronis TI to možeš napravit ovako: - čisti novi install OS - a - install TI - iz programa možeš "povući" tj. copy iz arhive |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
HDDRegenerator je dosao do 71% skeniranja diska i nasao je 2817 bad sectora...i jos ih broji (posto je chkdsk C particije nasao 0 bad sectora, izgleda da su svi na D particiji) Zadnje izmijenjeno od: reboot. 11.04.2009. u 23:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|