|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
(riješeno) Procesor na laptopu
pozdrav svima. posto mi je laptop trenutno jedini komp, treba mi za faks i ostale stvarni, a nesto ne sljaka trebam pomoc. danas sam instalirao vistu ult, ne znam koji mi je kurac bio. od kad sam to napravio, rad procesora mi cijelo vrijeme osciliram, od 3% pa do 100%. nekad iz cistog mira skoci na 100%, makar ja sve pogasim i tako radi 3-4 minute i onda se laptop ugasi, valjad se pregrije. vec mi lagano pije krv, nista ne mogu raditi normalno. probao sam instalirati nazad XP koji imam na drugoj particiji diska (dobio sa kompom, orginal XP) ali kad resetiram komp mi se ne pojavio kao prije opcija da stisnem F1 i onda krenem sa tom instalacijom, a ne znam kako je drugacije pokrenuti. kad pak probam sa piratskim XPom sa CDa, dode do jednog dijela i kaze da ne preopznaje hard disk, kao da ga nema. dakle, vise stvarno ne znam sto da radim, poludi cu. hvala. |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Pa jesi rastavio laptop i počistio g aod prašine, možda se stvarno pregrijavapa kad dosegne razinu temperature za restart pogasi se. A to što iz čistog mira skoči na 100% je softverski prblem a ne hardverski. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
na XPu mi se to nije dogadalo. dakle, cista instalacija viste, instalirao sam jos FF i winamp i to se poceo dagadati i jos se dogada. sad sam recimo tek upalio komp, otvorio FF i dosao tu na forum, a procesor skace sa 6% na 40% svako malo. i ventilator se dosta brze vrti nego prije. ne zelim rastavljati laptop, to je sluzbeni od stare. ajde neka se ona prebaci tema u softwareske probleme, pa neka mi bar netko pomogne kako da vratim XP gore, mozda to rijesi ovaj "problem". |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok, hvala na pomoci. ubacit cu instalcijski dio od viste, kad dode di dijela di mogu formatirati cu formatirati, onda prekinuti insalaciju i ubaciti CD od XPa. ali sto se viste tice, ok, ne smeta mene sto zauzece procesora skace svako malo, ali nije bas normalno da nakon 4-5 min rada na kompu dode na 100% i nece se spusitit, sve se pocne brejkati i ne mogu nista napraviti dok se sam ne ugasi ili ga ja ugasim na silu. i tako cijeli jebeni dan. |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neće ti instalirati XP jer nema integrirane SATA drivere pa ti zato piše da nema harda. Odi u BIOS i tamo nađi neku opciju vezanu za SATA (obično nešto tipa 'SATA Mode') i prebaci joj vrijednost u 'IDE Native'. Spremi takav BIOS (vjerojatno F10) i ubaci XP cd.
#7 |
Premium
|
ipak je bio hardwareski problem. odnio sam laptop u servis (pod garancijom je), tip ga je otvorio i doslovno izvadio pola like prasine iz njega, promijenio cooler i sad radi odlicno. samo mi nije jasno zasto je onda skakala i opterecenost procesora, a ne samo temeperatura. sad je tem oko 45-65, prije oko 85 do 90. eto, moze lock. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|