|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Apr 2009
|
Napajanje chieftec počelo zujati
Moje napajanje chieftec koje je doslo 400 kn prije 6 mjeseci prozujalo je iz nepoznatih razloga. Znaci normalno radi i nakon par minuta pocne zujati po par sekundi pa opet normalno, pa tako.... Ja sam ga otvarao, cistio, nema vise prasine, ali i dalje zuji. Ima naravno garanciju preko godinu dana, je li postoji rijesenje ili najbolje da ga vratim? Hvala i pozdrav. Zadnje izmijenjeno od: Pisifreak. 08.04.2009. u 03:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
kazes, otvarao si ga? i imas garanciju? jedino na spagu prijatelju, ne radi se to tako......... inace, sto se tice zujanja, najvjerovatnije je u pitanju neka zavojnica. koja pri opterecenju (najvjerovatnije) pocne zujkat, nista zabrinjavajuce niti neuobicajno, ali iritantno. rjesenje - zaliti sa plastikom ili lakom za nokte sve zavojnice, posto si prakticki "rijesio" garanciju ![]() ako nisi otvarao napajanje, nemoj nista raditi.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ili, bilo bi zgodno da si naveo ostatak konfe, pa bi možda vidjeli i zaključili da možda nije problem u napajanju. Recimo, pogledaj ovu temu, ja sma imao sličan problem, i mislio da je u napajanju stvar, ali na kraju nije bilo ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=133514 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
cek, postoji razlika izmedu rasklapanja napajanja i otvaranja stranice napajanja, bez ostavljanja tragova i kako ce oni molim te skuziti da sam ja otvarao stranicu napajanja? znaci nisam cijelo napajanje nego samo onaj metalni poklopac? i da, nije do kucista nego do napajanja, imam garancijum, komp je koristen malo, s njime se ne igra, tako da cu vjerojatno dobiti novo ili ce oni to popraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
|
raskopao sam, pa, recimo nekolicinu napajanja. od starih AT napajanja sa prekidacima pa prema danas, sve su sklopljena na isti nacin - cetiri serafa drze poklopac sa stranicama zaserafljen za kompetno napajanje (recimo postolje gdje je elektornika napajanja). ovo unutra sam vadio takoder van, ali sada to nema veze. nego, nema nigdje nikakve naljepnice na tom napajanju? mala, okrugla, taman da pokrije jedan od tih serafa? jer onak, i na MS srotovima sam vidio to, mislim da bi i jedan chieftec trebao imati isti shemu. ako nema, moja duboka isprika, ali svejedno se napajanja ne otvaraju ako zelis da garancija i dalje vrijedi 5/5. sto se tice reklamacije, iznimno jako tesko da ce ti se to uvaziti kao predmet reklamacije. prije nego sto krenes sa ispitivanjima i nevjericom, masa ljudi je imala jako slicnih problema sa 8600 nvidia serijom grafickih, mislim da nije nikome priznata garancija. a takoder, ovdje korisniku sa foruma - mymoon, njegov seasonic takoder zujka pod opterecenjem, odbijen na reklamaciji. ali nista te ne kosta nazvati i pitati trgovinu gdje si uzeo napajanje dal mozda reklamacija prolazi za navedeni problem.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Gle ima naljepnica da bi htio otvoriti kompletno napajanje, ali ja sam samo skinuo onaj dio metala koji je iznad ventilatora, da bi njega ocistio, tako da nisam otvarao kuciste napajanja (ocito si to mislio). To se nebi ni usudio napraviti da nebi zeznuo nesto. A drugo, slazem se s tobom, ali nije ovo sroteks ms napajanje od 100 kn, nisam bzv platio 400 kn napajanje da bi nakon pola godine slabog rada na racunalu pocelo zujati neprestano da mi dode da razbijem cijeli komp. A namjerno sam ulozio u racunalo 5000 kn da bi imao sve kako spada i da mi bude maksimalno tiho što je inace i bilo do prije 2 dana. A sada ko da sam u turbini aviona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kao što kaže burko, prvo nazovi trgovinu gdje si ga kupio (NE spominji otvaranje). Ako dobiješ negativan odgovor, pošalji mail proizvođača sa istim upitom. Naravno, prije svega se 100% uvjeri da je u pitanju napajanje, a nešto drugo u kompu.
![]() |
#9 | ||
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
To ti kondezator zuji..samo treba naći koji.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
pa da, to je to. burko u prvom postu sam se krivo izrazio. inace kupljeno je u hg spotu. nadam se da ce dati drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
koliko se sjecam svog starof chiefa imao je super nacin otvaranja, sva sarafa i onda ovaj dio s ventom dignes kao haubu auta. Ocistis prasinu i zatvoris. Naljepnica je postojala ali samo na dijelu koji bi morao makniti ako zelis totalno rastaviti napajanje. Prilicno dobro izvedeno za krajnjeg korisnika koji bi ga tu i tamo ocistio a da ipak ne sjebe garanciju. Sad, to je bio 350W model. Mozda ovaj ima drugacije to izvedeno ali ne vjerujem, izgleda mi isto na slici. Probaj reklamirati, ne kosta te nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Možeš li postat koji link za ovu hipotezu jer prvi put čujem,znam da nekad iscure ili se "napuše" ![]() BTW I ja sam svog Šefa od 400W rastavlja radi prašine i smještaja fan grilla unutar napajanja (da ne moram krivit lim od kučišta kako bi dobro sjeo).Što se tiče zvukova zna ih nekad proizvodit kad se komp tek upali i nakon 5-10 min. stane,zvuk ima nekakvu duboku frekvenciju i to se događa samo kad je zimski period (podsjeća me na VW dizelaša u rano zimsko jutro,povuci čok)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|