Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2009., 17:47   #1
GoGoGamerS
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Tutorial : What is phishing?

Tutorial : What is phishing?

Napomenuo bi napocetku da cu izbacit slova čćšđž, iz razloga sto sporije pisem kada pazim na nasu sintaksu, a vrijeme je novac.
Odlucio sam napisati ovaj tutorial, iz razloga sto sam siguran da ce nekim ljudima biti od velike koristi.
Phishing je zadnjih godina jako porastao, te je veoma moguce da ste i vi nesvjesno naletjeli na takav link.

Ovakvih tutoriala ima na tone, phishing nisam ja izmislio, on vec postoji godinama
i ako vas interesira vise od ovoga sto sam ja napisao ovdje == Google is your friend.
Ovaj tutorial je za totalne pocetnike, koji ce nakon ovoga razumijeti :

1. Sta je phishing
2. Točka 2 je kako napraviti phishing site u par minuta od samog početka, ona postoji ali nije u skladu pravilima ovog foruma. Prije nego sam objavio, ovaj tutorial je prošao pregled kod administratora "Tor"-a. Zato tocku 2 necu objaviti! Nazalost radi toga je otpalo 70% ovog tutoriala, pa je on relativno kratak sad ali opet dovoljan da se nauci sto je "Fišing"
3. Kako se zastititi od phishinga

1.
Eng:
1. Link wikipedia:
http://lmgtfy.com/?q=Phishing

Ako ne razumijete engleski, prevedite si na hrvatski google prevoditelj ili upisite u google "Phishing" i stisnite "Prevedi ovu stranicu" na prvom wikipedia linku.

Phisher je internet stranica (lazna), koja izgleda kao prava i kada se logirate na tu laznu stranicu, user name i password pokupi vlasnik te stranice, nakon sto pritisnete "Login", phisher ce vas preusmjerit na pravu internet stranicu tako da vrlo vjerovatno necete nista neobicno primjetiti.

3. Kada vam netko posalje link, dobro pogledajte kuda vas je taj link odveo, www.faceb00k.com nije isto kao i www.facebook.com

Ukoliko klikcete na maskirane link-ove tipa tinyurl, prije nego upisete username & password dobro pogledajte kuda vas je maskirani link odveo tj. dali je stranica na kojoj unosite privatne podatke stvarno prava "original" stranica.

Na kraju ovog tutoriala, htio bi opet napomenuti da svrha ovog tutoriala edukacija.

Imam jos mnogo tutoriala, i bilo bi super kada bi postojala internet security related tema na ovom forumu gdje bi se mogli objavit tutoriali tog tipa, i gdje bi se mogla pruzit potrebna pomoc zrtvama phishinga i ostalih napada.

Onaj tko do sada nije znao sto je phishing taj je nadam se nesto naucio a onaj tko zna sta je phishing, zasto je uopce citao ovo?

Nadam se da Vam se svidio tutorial.

Uzivajte!
GoGoGamerS je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2009., 20:16   #2
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor GoGoGamerS Pregled postova
Phisher je internet stranica (lazna), koja izgleda kao prava i kada se logirate na tu laznu stranicu, user name i password pokupi vlasnik te stranice, nakon sto pritisnete "Login", phisher ce vas preusmjerit na pravu internet stranicu tako da vrlo vjerovatno necete nista neobicno primjetiti.

3. Kada vam netko posalje link, dobro pogledajte kuda vas je taj link odveo, www.faceb00k.com nije isto kao i www.facebook.com

Ukoliko klikcete na maskirane link-ove tipa tinyurl, prije nego upisete username & password dobro pogledajte kuda vas je maskirani link odveo tj. dali je stranica na kojoj unosite privatne podatke stvarno prava "original" stranica.
nije mi baš smislena poanta ovog "tutoriala"/vodiča tako da je vjerojatno ovo gore jedina bit vodiča.

vjerojatno je trebao biti vodič kako napraviti phising stranicu, ali ne vidim i čemu to (na ovom forumu)?
svebee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2009., 22:41   #3
GoGoGamerS
Premium

Tocke 2 nema, pravila foruma ne dozvoljavaju i to je opravdano.
Poanta je bila, da se vidi kako se to radi i na kraju da se vidi cemu sluzi, posto sada 70% toga fali ovo izgleda malo besmisleno
Staro 04.04.2009., 09:08   #4
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
pa izgleda prilicno besmisleno... bez uvrede jel.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 09:26   #5
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Dio toga je OK, dio ne ali za to se pobrinuo Tor Stvarno ne bi bilo u redu napraviti prikaz izrade stranice kojom se nekog moze zaj˝˝˝˝˝ti
Vec kad je to tako trebao si se koncentrirati na obranu. Prikazati nacine zastite, pregled dostupnih programa, eventualno prikaz rada sa nekim od njih itd
Ovako ispalo je ni vrit, ni mimo, bez uvrede. Probaj malo poraditi na tome, mozda na kraju ispadne upotrebljivo

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 10:00   #6
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor zippo Pregled postova
Dio toga je OK, dio ne ali za to se pobrinuo Tor Stvarno ne bi bilo u redu napraviti prikaz izrade stranice kojom se nekog moze zaj˝˝˝˝˝ti
Vec kad je to tako trebao si se koncentrirati na obranu. Prikazati nacine zastite, pregled dostupnih programa, eventualno prikaz rada sa nekim od njih itd
Ovako ispalo je ni vrit, ni mimo, bez uvrede. Probaj malo poraditi na tome, mozda na kraju ispadne upotrebljivo
Mozda nije ista stvari ali recimo ova stranica:

www.nobrain.dk

prosjecnom korisniku zadaje veliku muku da je se rjesi (uglavnom resetira komp dok task manager ubije proces odmah ali 2/3 ljudi nezna ni kaj je to), u cijeloj prici samo mi nije jasna ekipa kaj to radi.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 10:44   #7
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Mozda nije ista stvari ali recimo ova stranica:

www.nobrain.dk

prosjecnom korisniku zadaje veliku muku da je se rjesi (uglavnom resetira komp dok task manager ubije proces odmah ali 2/3 ljudi nezna ni kaj je to), u cijeloj prici samo mi nije jasna ekipa kaj to radi.

naravno ali ako zeli napraviti tutorial na lijepa nasa jezika horvatski onda se treba raspisati. EN-US stranica ima dovoljno ali nasih bas i ne. Tema je aktualna ali je treba kvalitetno obraditi ako se vec toga primas. Ili se radi ili statira u kukuruzu pogotovo ako se napise naslov : tutorial

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 14:05   #8
GoGoGamerS
Premium

Ma sad bi najradije rekao da se obriše ovo

Propalo, točka 2 se mogla koristit u ilegalne svrhe ali isto tako su se mogle vidjet neke stvari malo detaljnije nego što je to opisano u točki 1. i 3.
Jebga ....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno