|
![]() |
#1 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Noctua NH-C12P - predsjedničko hlađenje
Upala mi u oko ova izjava:"...Da stvar bude bolja, kao i ostali Noctuini proizvodi i ovaj takoder ima jamstveni rok od punih šest godina što je, priznat ćete, prilično nečuveno za jedan hladnjak za procesor...." Danas, kad se sve kvari u roku keks i mi (kupci) smo se pomirili s tim, ovo služi za hvalu proizvođača. Ne, ovakve bi stvari trebale biti normalne. Nek prave, šta ja znam, gefufne i cincilatore ako nisu sposobni napraviti ovo kako spada... ![]() IMHO potpuno je normalna stvar da na komad bakra, aluminija i ventilator proizvođač da ovakvu garanciju. Pogotovo za proizvod ovakve cijene.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Ma mogu dat i 20 godina garanciju... pas to se ima "pokvariti" ? Jedino ventilator, hladnjak je pocinchan, heatpipteovi dovoljno debeli da ne propuste plin. Smijurija ![]() No drugo me zanima: mora se dokupiti bolt thru kit. Pa gdje se to moze u hrvatskoj dobiti? Ja si upravo sarafim isti taj i7 965, kod mene je igra uobicajeniji Thermalright 120 extreme i isto ne dolazi sa bolt thru kitom, ali srechom, Links ga ima, pa nemoram postom narucivati iz jurope ![]() Ipak me razocaralo u testu da nema ama bas nikakvog usporednog hladnjaka. Pa ljudi bozji, morali ste barem originalni hadnjak koji dolazi sa extreme procesorom postaviti za usporedbu???? Takodjer sam vrlo zbunjen da se temperature sa tim fensi hladnjakom penju preko 80 stupnjeva na procesoru na stock frekvenciji inaponu??? Bas ste zato morali posuditi i staviti barem kod nas rashirenu thermalrgiht120tku, thermaltake big typhoon ili barem stock kuler, jer ovako test nema nikakvih referenci. Ili u drugom grmu lezi zec? Testirani hladnjak se nebi pokazao bas efikasnim pred konkurencijom za svoj novac? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
Što se tiče referenci usporedbu možeš pogledati na linku sa velikom bazom testiranih hladnjaka, a i sam review se može pročitati da se usporede brojke i mišljenja... Po meni nezanimljiv hladnjak s prevelikom ocjenom... http://www.frostytech.com/articlevie...id=2280&page=5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Inače, Noctuina tower verzija dolazi sa 1366 kitom pa će tako vrlo vjerojatno i ovaj model dolaziti. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
Svaka čast Noctui za nivo buke, nisam napisao da je to loš hladnjak ali ako priznaješ Frosty kao referencu za usporedbu sa ostalim hladnjacima, sveukupni rezultati na Intel i AMD platformi su lošiji od konkurencije sa osvrtom na financije i cooling performanse te se dotični ne nalazi na Top 10 niti za Intel niti za AMD platformu, Xigmatek je po performansama meni zanimljiviji sa svojom paletom proizvoda (HDT-S1283 npr), nije da nešto kritiziram, samo pišem osobno mišljenje i komentar da je 86% malo previše... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Nadam se da ćemo imati prilike probati i nešto od Xigmateka za LGA1366, pa ćemo vidjeti je li u svemu bolji od Noctue. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Extrema Thule
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 01.04.2009. u 21:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Noctua je dosta raširena po i7 sistemima, i večinom sam nailazio na riječi hvale za cooler. Mugen 2 je za razliku od Noctue debelo precijenjen (da ne kažem i loš) cooler što se iz dana u dan i dokazuje poražavajučim rezultatima dotičnoga, tako da on nije nikakva usporedba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
od koga si to čuo da da hvale? osim ekipe iz xtremesytema ( već downtime ) i nvnews gdje samo bacaju lovu u vjetar i ne razlikuju preformanse osim ljepuškastog izgleda s prozirnog bočne stranice. ipak pucaju visoko na style.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
Upravo tamo, pošto je to prvi community sa večim brojem i7 procesora, a dosta veliki broj vlasnika i7 se odlučilo na Noctuu Cijenom nije nekima prihvatljiva, ali ako čemo tako, i 350 kn za Mugena 2 je punopreviše da ti daje temperaturu 2-3 stupnja manju od stocka
![]() |
#13 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
gdje to vidiš razlika stock 2-3 stupnja? ![]() sad si već počeo flejmati realnim novcima Mugena2 protiv Intelovog hladnjaka. skrenuo si temu predaleko . odgovor je : vrijedi li Noctua s 460kn ( još da doplatiš , citriram " Osim cijene, jedina mana ovog hladnjaka je to što se ne isporučuje u paketu s mehanizmom za montažu na LGA1366 procesore već je ovaj kit potrebno dokupiti." ). na sreću ja nisam platio tih 350kn nego na tržnici za prihvatljivih 250kn. ![]() odi pogledati na 12 Other Coolers for Intel Core i7 Overclocking i izvuci zaključak ja tebe uopće ne provociram niti nemam namjeru ali ne razmišljaš realno nimalo. sretno
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
|
Citiraj:
BTW, dali se sa Mugenom dobije 1366 retention kit? Ja nemam najmeru provocirati, ali dizanje Mugena u nebesa kao "the one" kulera za i7 (od strane nekih - ne ti ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Extrema Thule
|
uopće ne dižem ali pošto sam objasnio "zašto na Frostytechu ima nerealnih testova" i nisu testirali više od 2-3mj. probaj na njihovoj tražilici upisati Mugen 2 i shvatit češ. ![]() kit već postoji za razliku od Mugena ( jedinice ako možemo reći ) ![]() samo ruku na srce malo je šlampava instalacija ( vađenje ploče pa instaliranje ) glede grijanja ja uopće neću ulaziti u raspravu radi njihove neznanje same instalacije. ( neki imaju jadan protok zraka , neki nisu do kraja zašarafili i već je stvar do ljudske pameti ) sve pet. edit. za tvoju informanciju i7 temperature od membera Sima000
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne znam tko je tu lud...meni je Mugen 2 lošije radio nego TRUE120...s tim da je Mugen odlično nasjedao na bazu, za razliku od TRUE-a čija je baza nepolirana... Inače, Mugen dolazi sa svim nastavcima za montažu, pa i za 1366 socket po "defaultu"... Instalacija oba coolera, i Mugena i TRUE-a je traljava na svoj način, dok mi se npr. instalacija recenzirane Noctue svidjela koja je bila prilično jednostavna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
Nebi rekao da je tu neznanje u pitanju, jer je član sa 100 stupnjeva+2 120mm fana bio Razer, a nebi reko da ga je krivo "zašarafio". Jedinstven je sa 100 stupnjeva, ali ima jos njih sa +80 na 1.3V. Naravno, sve pet ![]() A za retention kit, mislio sam dali dolazi sa Mugenom u paketu, a izgleda da nije tako.
![]() |
#19 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako sam bio nedorečen, mislio sam na Mugena 2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
...okej okej, kud ste otisli na OT flejmanje Mugenom, pa rijec je o testu Noctue nhc12p. Dakle, mozete vi meni pricati o xtremetecha, xbitlabs, xtreme ocers, frostytech, ali govorimo o ovom testu. Ako cu samo guglat, netreba mi ovaj forum. Ponavljam pitanje na koje ne dobih odgovor: zasto nije sa extreme procesorom za referencu uzet stock kuler koji dolazi sa njim? Evo mi ga ovdje kod mene pored spominjanog thermalrighta. ![]() Jer naknadni test za pola godine nemoze nikako biti vise usporedni test, osim ako niste zauvijek dobili taj kuler. Koliko vidim u testu, taj stock extreme delta dbx-a kuler i nije bas zadnje smeche, ima vapour change komoru, poprilicno guste bakreno alu lamele i tako... bio bi dobar za usporedbu. Zadnje izmijenjeno od: Overhaul. 02.04.2009. u 00:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Sve je to lijepo, ali zašto tako ružan fan? Šta se nije moglo staviti malo boje u plastiku? I šta nisu mogli staviti pwm cooler? Ovako kupcu ne gine kupnja drugog fana, jer ovo je baš ružna igračka (super stvar da se stavi u unutrašnjost napajanja, ako bi se mene pitalo). Ovo se fino stavi na cooler da dobro izgleda, i da bude tiši. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Boja ventilatora je ružna, barem meni, no obzirom da se firma fura na smeđu, sasvim je razumljivo da su im takve boje i ventilatori. + tu je i faktor prepoznatljivosti. Možda će neki wannabe reći "kakav ti je to drekasti ventilator", no znalac će odmah prepoznati Noctuin proizvod. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
našikan pravim haos
|
pa ako je celzij il dva lošji od truea onda zasigurno ne mislim na cijenu u urugvaju.... "Here you go! Just a little while back ThermoLab BARAM managed to slightly outperform Thermalright Ultra-120 eXtreme. And today Scythe Mugen 2 won 2°C from BARAM. The cooling efficiency leader has changed one more time" http://www.overclock.net/air-cooling...mugen-2-a.html i kad sumiramo sve,dali si možda mislio da nije vrh ponude po performasama u DUŠIKOVOM HLAĐENJU možda? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
1. Ventilator koji se isporučuje s hladnjakom nije model koji je napravljen posebno za njega već se prodaje i zasebno, kao ventilator koji će netko ugraditi na kućište. Samim time implementacija PWM konektora na njega nema smisla. 2. Nemaju sve ploče PWM ili dobro riješenu regulaciju brzine preko PWM-a. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|