|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Spajanje ADSL Modema i AP-a
Pozdrav, Prodao sam covjeku Airlive WL-5470AP, i sad bi on spojio taj AP i ADSL modem od T-coma (prilozena slika), znaci da AP ide na net prek modema, a da se moze spajati na AP laptopom prek Wirelessa...znam da trebaju obadva imati iste adrese, ali kaze da nije uspio.... Puno hvala! Zadnje izmijenjeno od: El Tompa. 30.03.2009. u 17:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
modem treba posatviti u route mode...znaci da je modem uvijek spojen...i onda samo ap upikne u njega i u APu namjesti da gateway bude ip adresa od modema...i to bi trebalo biti to.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Hvala ti, budem mu rekao, P.S Jel treba Airlive biti u Gateway modeu? http://www.airlive.com/product/produ...D1217469218521 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Modem na slici je Elcon 2253 i za njega ima u Adsl Bibliji sve šta treba (postavljanje u Router mode rada). U WL-5470AP treba: - postaviti IP uređaja na 192.168.1.2 - konfigurirat ga u GW mode - njegov Gateway je modem tj. 192.168.1.1 - isključit DHCP server ili namjestit da se DHCP Pool modema i ap ne preklapaju To je ukratko sve, ako zapneš pitaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
da, sry, zabrijao sam...nisam pratio...nikky potpis |
![]() |
![]() |
|
|