|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Mrezna kartica - preporuke?
Ovako, Imam problema sto se tice mreze, kupio sam HP DX2900 il tak neki model, unutra je Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC i svakih pola sata sat mi napise disconnected i ponovo connected, provjerio sam kabel sve je ok, swithc kupio drugi jaci bolji ista stvar ![]() Vjerovatno je mrezna, ni na jednom drugom pcu nemam problema osim na ovome. Probao sam druge drivere ista stvar. Probao sam smanjit direkt na njoj brzinu na 100 mbita isto ![]() Treba mi znaci neka dobra mrezna kartica da nema problema nikakvih i da torrenti pice na njoj 0/24 ![]() ![]() Hvala na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Jesi siguran da je mrezna, a ne previse otvorenih konekcija u utorrentu? Ak imas patchane windowse jedino sto te ogranicava u konekcijama je router. Router ne moze podnijet prevelik broj konekcija (recimo 250) i restarta se. Meni se ista stvar desila na 2 siemensa 555. Smanjio broj konekcija i vec vise od 2 godine je mir. ![]() O kojim se windowsima radi? Vista jos vise ogranicava konekcije i treba stavit jos manji broj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Windows XP je u pitanju. Pa ne ogranicava mene nisto vec mi odjednom samo pukne veza tj ne pukne veza vec stane i napise cable unplugged kao da sam izvadio zicu? Nevjerujem da to veze ima sa previse otovrenih konekcija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto ne bi imalo veze? Broj prevelikog broja konekcija, router se zblesira i restarta, a ti dobiješ poruku da nema veze. Poslušaj rain mana i smanji broj konekcija.
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa ima li na korisničkim stranicama naznaka prekida? Ili je stvarno lokalno problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo Gjuro isti slucaj bio kod mene. Tek sam bio nabavio siemensa pa mislio da je problem u njemu. Flashao ga s raznim firmware-ima, spajao druge modeme s kojima je bilo "dobro", dok nisam skuzio da je svaki put bio upaljen utorrent. Svakih 15 do 20 minut meni se modem jednostavno restartao. Bilo je "cable unplugged" i morao sam cekat da se ponovo spoji. Pa smanji broj konekcija, meni je 200 odgovaralo, ti mozes stavit i manje. Cisto da probas. Globalne konekcije stavis na 150, restartaj komp prije nego nastavis skidat i pusti da skida. Svakako otvori porta u routeru i povecaj broj konekcija u windowsima. Trebalo bi biti dobro dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ovako, router je Cisco neki model, router se sigurno ne resetira, iza toga ide ISA server, i onda patch panel, switch i onda ja ..... portovi su svi otvoreni sve leti ... mrezna je bila na gigabitu, bilo je vise problema, kad sam smanjio na 100 mbita, onda je bolje dosta ali se desava tu i tamo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nobody? :=) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |