|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Dva kompa na net u isto vrijeme
Evo ovako ljudi moji.... Nakon par dana dobrane patnje odlučio sam ovdje pitati ljude koji znaju... Znači ovako, susjed mi je dozvolio spajanje na njegovu mrežu i da idem na internet itd. Samo susjed je teški gamer i nema blage veze o mrežama naštimavanju svega toga, a bome ne znam ni ja.. Uglavnom problemi nastaju kad se spajam na mrežu. Najčešće mi napiše da sam spojen i prikazuje brzinu od 1,0 Mbps što mi je malo čudno ali nema veze, spojen sam ali interneta nema, kao da i nisam spojen ( nekad se ni ne uspije spojit...Pokušava i pokušva ali neće) Druga stvar što mi se događa je ta da kaže "acquring network address" ali onda ne nađe adresu i kaže "limited or no conectivity"... Zna se dogodit da mi nakon nekoliko pokušaja spajanja kaže da je mreža zaštićena wap ključem! WTF!?!? :-P A najrjeđe mi se dogodi da sve radi normalno... Tada je načešće brzina 1,0 Mbps, ali zna se zalomit pa bude i 5,5 Mbps... Susjed mi je dao loziknu za ruter i kad uđem pod WLAN piše channel 1.... Sad dali to znači da je dozvoljen pristup samo jednom računalu, pa onda kad je on spojen ja se ne mogu spojit? Filtriranje po MAC adresama je isključeno, firewall je isključen, tako da mislim da ništa od toga ne pravi probleme... Na net.hr-u su mi rekli da uključim DHCP... On je uključen i postavljen na 5 klijenata... Da sve zbrojim, šta trebam napravit da dva kompa istovremeno mogu na net? :-) Ruter je ZyXEL P-660HW-D3, a ja se spajam sa CANYON-WF511 wirelles karticom..... Punoooo hvala na bilo kakvoj pomoći... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
MIslim da ti je slab signal, trebaš neku antenu kupit da ti pojača signal. Ono sa kanalom nema veze o broju računala koja mogu biti spojena na ruter.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
antena, antena stari moj. a kad smo kod canyonovih uređaja... ja sam jedva natjero ovaj šrot od routera da mi radi, trebalo mu je dat da napravi clone MAC adrese mog lap-a da uopće proradi... -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Ja takoder mislim da je rijec o slabom signalu .. to se i meni dogada kad se spajam susjedu na mrezu pocne se spajat na mrežu i onda izgubi signal... pa zna stat na onom acquring network address ili se kao spoji ali je signal preslab i veza pukne cim joj nes najmanje zasmeta...u vezi channela 1 , to znaci da wireless router ili access point koriste prvi kanal frekvencija od 11 mogucih kod 802.11b/g standarda i to nema nikakve veze s brojem kompova... a za adresu 169.x.x.x brijem da to windowsi dodjeljuju automatski ako nisu statički upisane ip postavke i ako ih komp ne uspije dobit od dhcp servera a spoji se u mrežu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|