|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Intel Q6600 se pregrijava
Nedavno sam primjetio da je komp postao dosta glasniji. Skinuo speedFan, temperature 75-80 idle. Skinuo Intel Desktop Utilities, rezultati attachani. Proc je Intel q6600 quad core, i jedan od onih iz stare serije koji su se dosta grijali, ali prije je temp bila na 50 idle (dok je nova serija na oko 30), a ne ovak visoko. Heatsink je vruc, pa valjda radi svoj posao, fan se vrti brze nego prije, valjda i on radi svoj posao, al se proc svejedno grije. Nisam skuzio nikakva usporavanja ni stekanja (radim cesto u 3ds maxu i photoshopu). Nikad nisam overclocko, a ne kuzim se bas ni u voltaze pa neznam dal su one vrijednosti pod power normalne. Otici cu sutra po pastu, skinut heatsink i fan, ocistit, stavit novu, al nekak mi se cini da nije to. Ima ko kakve ideje, iskustva? I pretpostavljam da ce neko rec da kupim bolji cooler, znam da stock nije nesto, ali sasvim dobro je radio do sad... Konfa: CPU: Intel q6600 Core2 Quad, 4x2.4ghz MBO: Intel iP35 BLKDP35DPM, socket 775 RAM: Crucial PC-6400, 800mhz, 2x1GB DDR2 VGA: Pci-e sapphire ati radeon x1950gt, 512mb ddr3 HDD: Seagate 320gb, 16mb cache, 7200rpm PSU: Seasonic 430w, S12II-430HB Komp je star oko 1.5-2 godine, do sad nije bilo nikakvih problema Hvala Zadnje izmijenjeno od: horizon. 27.02.2009. u 05:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
najvjerovatnije ce nova pasta rijesiti problem, a flashanja biosa ne bi skodilo (imam i ja Intel plocu pa znam zasto kazem) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|