|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
wireless pojacati signal,kako?
prvo kratak pozdrav svima,jer sam novi ovdje.. naime,zelio bih preko frenda da se spojim na net,a situacija je ovakva: udaljeni smo jedan od drugog nekih 400 metara,s tim sto postoji i visinska ratzlika,on je na vrhu brda a ja u podnozju,dakle nekih 20 metara te visinske razlike,s tim sto se ne vidimo,jer sam ja na neki nacin u rupi(aj da tako nazovem) pretpostavljam da nece biti lako,al eto ako imate neki savjet kako bi to trebalo funkcionirati i sto je potrebno od opreme(samo da naznacim da on ima thompson modem,a uz to ja imam jos i dlink-ov i wireless usb stick,pa ako bi se nesto od ovog moglo iskoristiti) hvala svima na prijedlozima i pomoci ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
bez vecih ulaganja nula bodova.... al eto ja bi to zamislio da ti frend napravi AP stavi ga na tavan da imas opticku vidljivost i ti kupis neku bolju usmjerenu antenu i upucas u njegov ap
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Ako se s krova tvoje kuce nevidi krov njegove, batali u startu. Nista bez opticke vidljivosti, samo problemi
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Prijedlog! Nađite trećeg frenda kojeg vidite obojica, stavite još jedan AP tako da sva trojica možete surfat. PS: znam da je ovo gore pre banalno i vjerujem da vam je to već palo na pamet ali nikad ne znaš gdje ćeš naći ideju!
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Malo bump, naslov je odgovarajući pa da ne otvaram novu temu... Jel ima kakve koristi i može malo pojašnjenje oko ovih stvarčica: http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=11866 ili http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=10282 Ovaj prvi pojačava samo g dok drugi pojačava oba standarda, g+b, jel tak ? Montaža: Antena pa taj booster pa na AP ili kakvu karticu ? Osim što sam pročitao da bi susjedu mogla krepat mreža od toga jel ima tko kakvih konkretnih saznanja temeljenih na praktičnoj uporabi ovih stvari, dali to radi i kako radi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Neisplativo, pojačava signal ali i smetnje koje loviš naokolo, ako se radi o AP-, klijenti koji su daleko moraju isto stavit to pojačalo, jer od jednog nema koristi.. Ako imaš love na razbacivanje kupi, ali se drži standarda tj regulative gdje je ograničena snaga WLAN uređaja na 20dB, bude Nikky pojasnio ako vidi thread ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
lol...evo jedan patent ![]() + ![]() samo dosta tanje (70kn..5m..mislio sam da nece radit uopce, no drugog izbora nisam imao, ovdje u puli, i to u jednoj trgovini koju mrzim jaaako ![]() i antenica od dlinka kroz cep u ![]() da bude izolirana od vlage sa jedne strane omotano s ![]() jucer slozeno kod frenda u jednu xp masinu koja je u funkciji bridga .... bez folije 1 crtica, sa folijom 2 crtice ![]() ![]() udaljenost je oko 800m cca...a s druge strane je mikrotik mislim sa nekom boljom anetnom... i , sljaka odlicno ![]() ![]() p.s. jedno stablo sa gustom krosnjom, nekkav bor je na putu signala, nekih 2m od boctenice... ugl, probajte malo sa folijom pojacat, nemate sta izgubit ![]() p.p.s., ako je netko zaint za mass proizvodnju, moze mi se javit za prava na patent ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Inače, umjesto USB mrežne bilo bi bolje napraviti antenu od PCi, ali to je i nešto skuplja investicija jer je kabl skup, barem 14kn/m. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Nešto se spominje novija revizija tog AP (v2), dali modifikacija radi 100% sa obje revizije ? Što se tiče regulative, konkretno dali mi tko šta može, koje su posljedice ako ne poštujem regulativu ? Vidim ima u protisu i WL-5470AP, totalno različiti uređaj ili serija iznad WL-5460AP ? Mogućnost modifikacije istoga ? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Ni na njemu ne ide preko 20db sa standardnim (europskim) firmware-om, ali može se i to srediti modifikacijom firmware-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Stvar je u tome da je wlan dvosmjerna komunikacija, nije ko kod Tv-a da digneš AP-u snagu do ibera, da... lovit ćeš bolje svoj AP, al taj AP bude lošije lovil klijente, ako oni imaju slabe antene odnosno izlaznu snagu kartica... Kod Tv-a je svejedno, to kaj se lovi malo pojačaš u prijemnoj anteni i sve 5, da bi ovo s WLAN-om šljakalo treba i klijent imati karticu s velikom izlaznom snagom, ali i AP. Nuspojave? Zagrijavanje opreme što s klijentske što s AP-ove strane, veće smetnje u komunikaciji, EM "smog" je ko stvoren za osjetljive kartice, susedu smrdaš mrežu ako ima slabu opremu ( čitaj napraviš mu smetnje / nešto kao fiktivno spajanje omnice na magnetron mikrovalke ![]() ![]() ![]() @gillen - ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ne znaš kako to napraviti, nađeš nekoga tko zna. E sad, da li se to smije raditi... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Predpostavka: Kresnem omnicu od 15dBi i nafrljim je na AP sa 26 dBm izlaznom snagom. Ako se nalazim 500m te 50(pod) od odeđenog AP i "preko mene" ( gledano zračnom linijom ) se spajaju xy useri - hoće isti imat problema zbog mojeg AP ? |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|