|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Problem s kopiranjem
ovako.. imam HDD od 750 GB i samo jednu particiju (C:/) na njemu su mi nekih 250 gb stvari koje mi trebaju da sachuvam.. kupio sam Externi HDD od 320GB.. kad sam htio kopirat na externi hdd javlja mi error: cannot copy blabla.avi: The device Is not ready.. i odjedanput nestane hdd sa my computera.. a ukljucen je.. molim vas ako netko zna neka mi rece nekakvo rjesenje.. ![]() ![]() hvala.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
jel taj externi ima svoj adapter ili se uštekava preko 2 usb-a? jer ako disk 'nestaje' iz my computera, vjerojatno nema dovoljno struje za rad pa se ugasi. pa ako ima napajanje preko 2 usb-a, možeš kupiti neki usb adapter (od 2A da budeš siguran), ![]() recimo: http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8011600803 pa onaj power kabel, uštekaš u njega (jer ako imaš 'Y' kabel za disk, onda je jedan samo power, drugi power+data) ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
|
pa očito ne dobiva dovoljno struje preko tvojih izlaza na kompu, što sam rekao i u prvom postu. i 160GB cucla dosta sa usb-a, pa ne radi baš na svim kompovima. A kamoli duplo veći disk(320GB) koji vjerojatno ima dvije ploče probaj na drugom računalu, i to na zadnje usb konektore, ne prednje, jer oni idu preko kabela od 30ak cm a ne drito sa MBO, pa zna biti pada napona. druga opcija je da probaš ovo što sam ti rekao sa adapterom jesi napravio full format? ako ni to ne pomogne, onda nešto nije u redu sa tim externim diskom ili kontrolerom na koji je spojen u externom case-u.. no to onda nije tvoj problem da popravljaš, već je za reklamaciju. ako nemaš garanciju, onda izvadi disk van i spoji ga drito u komp na MBO pa vidi jel radi. lako se kupi drugo ext. kućište ako je samo u njemu problem...
![]() |
#6 |
|
pa prednji utori(ovisno o kvaliteti kućišta) mogu biti problematični(napisao sam gore zašto) i onda ako ti je disk radio tako xx puta na nižem naponu, dolazilo je do pregrijavanja kontrolera i možda je vrisnuo. ne bi bio prvi kome se to dogodilo. probaj negdje nabaviti za probu onaj adapter 220V-USB, možda ga 'digne iz mrtvih' kada dobije čistih 5V ako nemaš garu, rastavi i ubaci disk u komp, on još možda radi. ako imaš garu, nosi na reklamaciju. nema tu nauke ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|