|
![]() |
#1 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Cudno,mozda i nije...help
evo, recimo da sam prilicno neiskusan u OCu, ovo su podaci mog kompa: ------CPU------ CPU ID : 681 CPU IDEx : 781 Revision : B0 Model : AMD Athlon(tm) XP 2400+ Codename : Thoroughbred Technology : 0.13µ ----CHIPSET----- General Information : NorthBridge : nVidia nForce SouthBridge : nForce HUB Interface NorthBridge Information : Architecture : Northbridge Manufacturer : nVidia Revision : B2 Front Side Bus Speed : 146.8 MHz Bus Speed : 293.5 MHz (DDR) HyperTransport Frequency : 400 MHz APIC Information : Version : 1.01 Maximum Interrupts : 24 IRQ Handler enabled : No Device Capabilities : I/O Access : No Memory Access : Yes Bus Master Capable : Yes Special Cycle Recognition : No Memory Write & Invalidate : No VGA Palette Snoop : No Parity Error Response : No Cycle Wait : No System Error Line : No Fast Back-to-Back : No Detects Parity Errors : No User Defined Format : No PCI 66Mhz Bus Support : Yes New Capability List : Yes PCI Support : AGP PCI Support : Hyper-Transport -----MBO---- General Information : Product : WinFast nVIDIA Version : Unspecified Serial Number : Unspecified Support MP : No Chassis Information : Manufacturer : Unspecified Type : Desktop Version : Unspecified Serial Number : Unspecified Asset : Unspecified Slots Information : Slot PCI : Available (32-bit) 5.0v Slot PCI : In Use (32-bit) 5.0v Slot PCI : In Use (32-bit) 5.0v Slot PCI : Available (32-bit) 5.0v Slot PCI : Available (32-bit) 5.0v Slot AGP : Available (32-bit) 5.0v External Connectors : Serial 16450 Compatible : DB-9 male Serial 16450 Compatible : DB-9 male Parallel ECP/EPP : DB25 female Keyboard : PS/2 Mouse : PS/2 Internal Connectors : PRIMARY IDE : On Board IDE SECONDARY IDE : On Board IDE FDD : On Board Floppy EEPROM Information : Type : EEPROM Specific Address : 0x57 ----RAM---- General Information : A0 (RAS 0) : 128 (Single Bank) - A1 (RAS 2) : 128 (Single Bank) - A2 : Empty Memory Controller Information : Memory Controller : Standard, EDO Number of connectors : 3 Max. Module Size : 32 MB Max. Memory Size : 96 MB Supported Speed : 70ns, 60ns Supported Voltages : 5v Error Detection Method : 8-bit Parity Error Correction Capability : Unspecified Current/Supported Interleave : 1-way/1-way Chipset Information : Type : DDR-SDRAM PC0 Channels : Dual ECC Diagnostic : No RAS to CAS (tRCD) : 3 clocks RAS Precharge (tRP) : 3 clocks Cycle Time (tRAS) : 7 clocks e sad, ako bi itko mogao pomoci, u CPU info pise da je Athlon XP 2400+, ali to je zato sto sam digao fsb na 146 mhz(13.5x146=1981mhz), postupak sam obavio tako da sam postupno dizao fsb bez dizanja napona jezgre, dok se komp nije htjro upaliti sto se desilo na 149mhz fsb, izvadio sam bateriju i vratio nazad te stavio na zadlju frekvu na kojoj radi, dakle 146/147mhz, ali sada neznam jel zbog toga sto sam resetiro bios...jer se temp proca nije digla prakticki nista,igram recimo neku igru 5-10min i komp se resetira,nakon reseta kad se pali cuje se zvuk harda kako se pali, ne vidim razlog zasto bi hard crko..odnosno ugasio se,dali mozda zbog napajanja koje je btw Codegen 300W(doslo s kucistem), moze li mi netko pomoci, dati savjet ili tako nesto..... hvala, peace
![]() |
#2 |
...(=_o)...
Datum registracije: May 2004
|
Jel ti imaš Athlona 2200+ po defaultu? Moj takav radi na 160 FSB bez dizanja napona proca i memorije ,kod mog frenda se komp resetira nakon 15-ak minuta igranja igrica i to bez da je komp nabrijavan,mislim da mu je nešto s hladnjakom jel mu se tada temp. penju preko 60 što je nenormalno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Cudno,mozda i nije...help
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
80286
|
da, po defaultu je 2200+, ali radi na 133mhz fsb po defaultu i tako radi ko urica, hladnjak mi je GlacialTech Igloo nesto, ne pretjerano dobar, ali temp proca neide skoro nista gore, nakon dva-tri sata igranja se digne na nekih 50-55°C sto opet nije previse+kuciste je otvoreno, ploca je Leadtek Winfast K7N415DA, to mi Pcwizard nije mogo procitat pa evo da napisem..
![]() |
#5 |
...(=_o)...
|
Moje napajanje isto CODAGEN 300 W,pa ne znam jel to ,jel to temp. od 50-55 na 2200+ ili 2400+ mislim da ti je to malo prevelika temp. ,moj na 2200+ radi na max 45, tvoja ploča ima O.T.S.(CPU Over Temperature Shutdown) pa ti je možda nisko postavljena granica pa ga sruši ako je to nemoj je previše dizat jer inače ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
80286
|
eo igro sam NFSU 2 sata i temp proca je bila 52C u biosu(ne clockan), nije se cuo hard ali je grafa prokuhala(probo rukom, vrela..), napone nisam diro, napon RAMa je 2.48V i nisam potuno sigran ali mislim da je neki no-name 256mb na 266mhz, a napon proca je 1.6V OTS je naredjen na 70°C i nemoze vise za gasenje, ali proc nikad nije bio tako vruc tako da je nesto drugo(ram,napajanje,grafa...)
![]() |
#7 |
...(=_o)...
|
Instaliraj Overclock Speed Gear II to trebaš imat na CD-u od matične to ti je njihov program za oveclock ,imaš sve pa tak da tamo možeš pratit temp. samo nemoj previše eksperimentirat jer bi nešto moglo zagorit, pretpostavljam da igraš igrice s integriranom grafičkom pa tak da je to s vrelom grafom normalno jer nema nikakav hladnjak na sebi,tak je i kod mene Napajanje može zajebavat al mislim da ti je do RAM-a , ta memorija mi ne izgleda kao da je sposobna za neki veći OC, kod mene nije htio upalit komp na FSB od 166 (kod SAMSUNG DDR 333 memorije) sve dok nisam podigo voltažu memorije s 2.6V na 2.7V i dok nisam podigo napon procu na nekih 1.65 tako da bi i ti trebo ostavit množitlj na 13.5 i povećat voltažu memorije na 2.6V a ako tad ne uspije onda i malo dić voltažu proca(OBAVEZNO PRATI TEMPERATURE PROCESORA I MEMORIJE) ,al kod tebe ne valja previše mrdat po voltaži jer su ti po defaultu velike temp. procesora,prije svega najbolje da pročitaš Kovin članak o Overclocku procesora i memorije pa će ti sve biti puno jasnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
80286
|
grafa nije integrirana a inace je MX440 64mb, dakle srot do jaja ali me sluzi no nije to tema, ima mali aktivni cooler na GPU a na memorijama nista, i dapace mi je cudno zasto se tako jako grije, ali sto je tu je, procitao sam Kovine clanke prije nego sam isao clockat i procu nisam htjeo dirat voltacu vec samo fsb bas zbog toga sto je temp malo veca,a sto se tice memorije, ja nemam u biosu postavke tRAS i sve ostalo, nego imam Memory Timing : Agressive i Optimal(to asm stavio na agrresive jer se maaalo poboljsaju performanse) CAS Latency Override: Auto i 2 i 2.5to mi je na auto, probao sam staviti na 2 ali mi padnu performanse te Memory Frequency: Auto/266/200, to mi je isto na auto, ali memorija ionako radi na 266mhz pa onda nemoram to mjenjat(valjda) zasad onda necu previse clockat dok nesredim neko bolje hladjenje i napajanje peace
![]() |
#9 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
KAJ?? Ne! OC se radi iz BIOS a ne iz nekavih programčića. Za temperaturu MOtherboard Monitor.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
...(=_o)...
|
Dobro,dobro mozda sam se krivo izrazio znam da se OC radi iz Biosa al mislio sam na grafičku koja je integrirana pa se iz tog programa može dić frekva...jel je spominjo vrelu grafu itd. Moja preporuka je da uzme bolju matičnu i memoriju i naravno hlađenje jer s ovim komponentama neće baš puno dobit,zarr nee |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
80286
|
da, sam bed je sto u Motherboard Monitoru nema moje maticne, no sad nekih 200kn ide na modding kucista(sad sam presto lemit tu jednu LEDicu hehe, kak dobro svjetli plava LED) pa se moram malo zrtvovat sto se tice performanski kompa, a onda ide skupljanje love za djelove bolje ![]() hvala svima za odgovore
![]() |
#12 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
kak nema ledatekice???
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
80286
|
blah malo sam nesiguran...pa je bolje prvo pitat, trazio sam noviju verziju biosa ali nigdje nema za 415DA, cak n na sluzbenim Leadekovim stranicama, ima samo za 420DA, e sad, jel da flasham bios ili ne, cak su i upute koje se dobiju s plocom skoro potpuno iste za te dve ploce pa ja mislim da je to dobar BIOS, samo moram iz DOSa pokrenit exe fajl
![]() |
#15 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Neeeeeeeee, ni u ludilu.....male su sanse da ti uspije... Ne igraj se jer bi mogao ostat bez ploce.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
|
Ne budeš ostao bez ploče ali si budeš zakomplicirao život 100%. U čem je razlika u te dvije ploče? SATA kontroler, više USB portova, mrežna kratica? Ak se zajebe stvar moraš nači nekoga s reprogramatorom i voljnog da ti to odradi za neku sumu novaca itd...NE! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
member
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
80286
|
uf necu onda...fala.....evo malo sam testiro sa Prime95, torture test je radio 1,5 sat i temp proca je bila 52C stalno, zanima me sto mislite o ove tri ploce,odnosno koju je bolje da kupim jer imam bas tak para negdi a mislim da nisu lose: MBO EPOX 8RDA3I, nForce2 Ultra 400 SPP+MCP, DDR, zvuk, LAN, socket A ili MB Albatron KX18D Pro, Socket A, NVIDIA nForce2 Ultra400 SPP+MCP, FSB 400/333, UDMA133, Adjustable CPU and AGP frequency by 1 MHz increment, Adjustable Vcore, VAGP, Vmemory, 6PCI, AGP8x, 3DDR (Dual Channel, 400/333MHz), 6 channel sound, USB 2.0, nForce2 MCP 10/100 Ethernet LAN, ATX NOVO! ili MB Soltek 75FRN2-L, Socket A, NVIDIA nForce2 Ultra400 SPP+MCP, FSB 400/333, UDMA133, 5PCI, AGP8x, 3DDR (Dual Channel, 400/333MHz), 6 channel sound, USB 2.0, ATX ja mislim da je Albatrononova mama bolja, ali mozda netko ima iskustva???, cijene sve tri su oko 500-550 kna
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Napokon dočekao DNF :)
|
imam....zadovoljan!preporuka...premda bi ti bilo bolje zašparat još malo i ubost 8rda3+!
![]() |
#22 |
80286
|
e fala, ma kupit cu ja nju, samo mi je vazno da ima sve postavke za memoriju, i to sve da mogu fino clockat, a dalje sparam ili za bolje hladenje svega u kompu, ili bolju graficku, al to jos budem vidio, prvo maticna evo malo detaljnije o toj Specifications for EP-8RDA3i: • Socket A Supporting 200/266/333/400MHz FSB AMD Processors • NVidia NForce2 SPP / MCP Chipset • 1 Floppy drive controller - 2 serial ports - parallel port • AGP 8x for 1.5v graphics cards, 5 PCI slots • 2 standard IDE ports for ATA-133, backwards compatible with ATA-100/66 • 3 DDR SDRAM banks for Maximum 3 GB memory DDR333/400 Dual Channel DDR400 memory support for increased performance (backward compatible) • 4 USB 2.0 ports, 4 extra by optional USB back-panel cables • Multiphase power solution for increased stability, including 12v supply adaptation for CPU • Onboard sound, 6 channel CMedia C9739a Audio Supports Digital SPDIF and software AC-3 • Standard ATX format 305mm x 245mm x 40mm, ATX Size • Onboard 10/100 LAN kupujem!!!
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|