|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() Ljudi koje su prate forum vjerojatno znaju za mnoge probleme s visokim FSB na NF7-S pogotovo na "Made in China" pločama....no riješenja postoji ![]() nakon malo švrljanja po stranim forumima odlučio sam se isprobati par biosa od trat-a i tictaca...te se malo poigrati na hlađenju mosfet-a i zamjeniti zalmanovog plavca za NB sa Thermalright NB-1 (bez venta,samo pasivno) rezultati ???? sa nestabilnih 217 FSB na 1.7V chipset na stabilnih (prime) 255 FSB na 1.6V chipset : goood : naravno memorija je bila na najlabavijim postavkama jer je svrha bila samo postići što veći FSB.... btw kad idem na veći FSB komp se diže normalno,ali kad treba dići os javi mi "Unknown CPU type" ili nešto slično te kaže INVALID SYSTEM DISK |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Di si nabavio TR za NB? Ja sam kraj svog plavca stavio Sany Denki 60mm budem poslao slike, da vidite tu konstrukciju ![]() Di si skinuo tictacov BIOS? Kaj si stavio na moffsette?
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
ThermalRight NB-1 je naručen iz USA (poslo rođo) i rula....daje mi niže temp. od zalmanovog plavca čak bez venta (ne stane zbog SP-97) BIOS nije od tictaca već od Trat-a i po njemu još malo prčko Triest!!! ono totalno je neki divlji ,ali izvlači maksimum iz ploče...bolji mi je od tictacovih sub-zero i 3d-fire (Isus poslao sam ti na PM) Za hlađenje mosfet-a stavio sam male pasivce koje se dobiju sa epox 8rda3+ rev. 3.x pločom (dečko kojem sam slagao konfu ne clocka pa mu neće faliti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Si vidio onog divljaka koji je mobilca nagurao na 3,2Ghz?
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
34 DB idesssss brijem da sky ovo nece ni pogledati ![]()
![]() |
#9 | |
pUtNiK
Datum registracije: Feb 2004
|
Re: Kad kinezi trče maraton (ili kako postići visoki FSB na NF7-S rev. 2.0)
Citiraj:
vlasnici abitica znate šta vam je činiti-SRETNO ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
![]() ajde pliz prestanite slati pm da vam pošaljem bios ![]() link na forum gdje sam bios našao >> http://xtremesystems.org/forums/show...threadid=35317 direktan download (dok tip drži fajl na netu) >> http://home.comcast.net/~shrmytoon/modbios3.zip btw ovo je max FSB za moju ploču....ak dignem fsb makar za jedan neće u os ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Ajde-sutra ili prekosutra vraćam dobru staru DFI u komp pa bumo vidli di "pes jajca nosi" Meni je max bio oko 2670-80 kaj se tiče vrćenja grafičkih testova. I po meni je to i neki limit za naše revizije proceva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Headbangig Grunf!
|
![]() KHm 2729Mhz Stabilno, samo je grafa malo popizdila i baca artefakte. I da ja nemam klimu.... Proc mna 52load i 47 idle to je na 1,93V ide i s manjim naponom.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Pes nosi jajca kod mene
Citiraj:
![]() Meni onda na 2700 nije htio zvrtiti cijeli 2003 Mark...budem probal na ovoj KT600... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
Ili napraviš moj dizajn kojim bi se i Grunf ponosio, 60mm vent s jedne strnae povezan s žicom koja je provučena kroz rupu kraj socketa i ide oko ruba MBO i čvor, a drugi dio povezan s gumicom i onom žicicom s plastičnom izolacijom ( s čime se vežu kalblovi) na Hetapipe od grafe, vent je tih ( nečuje se ) a puše ko blesav 60×60×25 sanyo Denki. ![]() Budete vidjeli slike kad
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 19.07.2004. u 18:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Još da uzmem SP97 i plavog VGA Zalmana i ja sam gotov sljedećih pol godine sa nadogradnjama. Kako je lijepo imati gigu RAM-a... E, da, i da se napokon riješim Tagana. And then I can die happy ![]() @ Isus : Predlažem da staviš Grunfa za avatara, ovo već prelazi u sfere SF-a što ti radiš od tog svog kompa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Čvrč, Cvrč. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Anyway, dođi do mene pa da vidiš kako je ispao ementaler... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Headbangig Grunf!
|
Kaj bu to bil Fondue? ![]() Fondu ventiliran 19db Papstovima ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
![]() i malo prestanemo voditi privatne razgovore u mentalovom thredu ![]() eto saznao sam da je gore naveden modbios3 CPC (Command Per Clock) Disabled i zato omogućava visoki FSB ,ali dosta porazno djeluje na 3d performanse ![]() trenutno testiram : d24 sata 4247 rev. 3 infinity ED - CPC Enabled...prilično je dobar D23 SUB-ZER0...ovaj je katoastrofa za moju ploču(nakon 225 FSB nestabilno skroz) iako ga ljudi hvale D23 3D-FIRE Reversion 2 - CPC Enabled....ima skroz drukčiji layout biosa i zasada daje dosta visoki stabilan FSB ,iako nemogu smanjiti tajmige memorije ko u modbios3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
:clap: Mental. Ko bi rekao da Made in Čajna ploče idu tak. |
![]() |
![]() |
|
|