|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Problemi s ventilatorom na procesoru
mam toshibin laptop a200-10w i dobio sam ga s vistom premium (ventilator radio), pa stavio xp (ventilator radio), pa sam se sad vratio opet na vistu.... ali od kad sam stavio opet vistu (ovaj put ultimate), ventilator mi ne radi dobro... stalno se vrti konstantnom brzinom, uopće neće povečavati kad procesor radi malo jače... tako da mi se zna desiti da temperatura procesora dođe i preko 90 stupnjeva... skinuo sam speedfan, ali kad odem pod izbornik za ventilatore, on tamo ne pokazuje niti jedan: ![]() jedino kad se brzina ventilatora poveća je odmah kad uključim comp, kada mi piše ono ako želim ući u biose... čim se počnu dizati windowsi, ventilator se smanji brzinu i cijelo vrijeme se drži te brzine... evo upravo sada kad pišem post, temperatura core 1: 85 stupnjeva, core 0: 86 stupnjeva... sad moram zgasiti sve programe koji rade da se temp smanji... kak da ovaj problem sredim? help... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Provjeri / ponovi instalaciju Chipseta. Vidi origigi install preporuke: http://support1.toshiba-tro.de/tedd-...0830125343.zip |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jeli zadnja verzija SpeedFan - a? Vidi jel Everest detektira temperature i brzinu venta? Negdje je nešto zmrdano ali ajde ti nađi. Vidi jel se spominje negdi i uredno instaliran SMBus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Stanje u Device Manager-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lobotomija već učinjena
Datum registracije: Oct 2008
|
Otvori kompjuter, ištekaj vent, uštekaj vent, pokreni komp, vidi dal onda sve štima, ako ne štima, odi u BIOS, da provjeriš u u opciji "PC Health" dal tamo vent prijavljuje svoju brzinu okretanja, ako ne prijavljuje, vjerovatno ti je vent na izdisaju ili ti se možda žuta žica na trožičnom (ili četrižičnom, ovisi) vent kablu prekinula (odlemila, ako je zalemi ju) ili je slabo vent prištekan na konektor, pa nema dobar kontakt sa tropinskim (ili četveropinskim, ovisi) vent konektorom na matičnoj. Žuta žica prijavljuje inače brzinu okretaja venta, crna je ground, a crvena +12V (ovo vrijedi samo za fan kabl). Ako ništa ne pomogne, kupi novi vent. Zadnje izmijenjeno od: lobo. 11.03.2009. u 15:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Lobo, radi se o laptopu. Mislim da mu samo power managment nije instaliran.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|