|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Nova grafička, monitor se ne pali
Kupio sam novu grafičku karticu u we-mill-u, i kad sam došao kući stavio sam je (grafička je:gigabyte radeon hd 3870 series) a onda mi se slika na monitoru nije palila. Pa sam mislio da su mi prodali pokvarenu grafičku, te sam otišao kod njih, a oni su je testirali na svom compu i ona je radila. Predložili su mi da je najvjerojatnije stvar u napajanju, te sam kupio novo napajanje(Chieftec 400w. I nakon što sam stavio napajanje,opet sam stavio novu grafičku te ona opet nije radila. Neznam dali je stvar u matičnoj (MATIČNA-ASUS M2V-MX SE) ili se nešto treba namjestiti u biosu ili nešto sasvim drugo.... Stara grafička koju sam imao radi na tom compu idalje ali nova ne...i također novo napajanje sam ostavio u kućištu.. Monitor se sa novom ne pali, cooler na grafičkoj se zavrti, ne čuje se onaj zvuk bipppp kada palim comp... Ako bi netko htio pomoću u vezi tog problema bio bi stvarno zahvalan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
jel ustekas dodatno napajanje u graficku?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
pa da ,uštekam sve i to dodatno napajanje,al neznam zaš ne radi,ovi iz we-mila su mi rekli da bi moralo raditi na toj matičnoj ako je već prije neka grafička koja ima pcie utor radila...a moralo bi raditi na takvom napajanju, kod njih u we-mill je isto radilo na napajanju od 400w.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
400w mora tjerat tu grafu bez problema. Ako si u matičnu uštekao onaj 4 pinski kabel i ako si u grafu uštekao onaj 6 pinski kabel, fakat nema razloga da ne radi. Probaj dvi kabel ubost u drugi dvi izlaz.
![]() |
#6 |
Registered User
|
ma probao sam i to al šta god da uradim ona ne radi....na matičnoj svijetli ono svijetlo....ali se ne čuje onaj zvuk bippppp...jednom sam malo ostavio upalit komp kad sam stavio novu grafičku i tek se poslije čuo taj zvuk bipppp....al i dalje nama slike.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
a neznam nikog ko se baš super razumije ....a glupo mi je nostit još na servis,zato što sam već dosta novaca dao na grafičku i napajanje...a htio sam bar pokušat da vidim jer mi neko može pomoći...ili je neko imao sličan problem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
probaj resetirat bios!imas onaj jumper na maticnoj pored baterije...ili izvadi bateriju i kratko spoji konektore...
![]() |
#10 |
Registered User
|
hoće li trebati šta poslije namiještati u biosu nekon što ga resetiram.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
pa i nece..radit ce normalno,jedino neke stvari treba iskljucit da ubrzas boot...i neznam dali ti je clockan proc i mema?ak nije onda samo gas!
![]() |
#13 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
e, kad si resetiro bios, upali komp, udji u bios, i odaberi opciju "load optimal defaults", save and exit, yes, i to je to takodjer, dobro pogledaj dal ti je grafa dobro sjela u utor, jer i to se zna desit, da ti dobro ne sjedne a cini ti se da je u redu javi kako je proslo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
![]() Nije prošlo dobro...opet sa novom grafičkom nije bilo slike...a sad imam problema sa compom...kad sam to uradio...stavio sam staru grafičku i kad palim komp pojavljuje mi se UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUMEN i uopće mi neće ući u windows..šalljem ovaj post sa frendovog compa...jer sad više sa mojim nemogu ništa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
http://support.microsoft.com/kb/297185 http://msgoodies.blogspot.com/2007/0...n-windows.html evo na ova dva linka imas rjesenje za taj problem, mozes odmah otic na drugi jer je objasnjeno sto i kako da napravis a sto se tice nove vege neznam sta bi jos mogo probat, eventualno uzmi od frenda napajanje pa probaj dal se snjim raditi, |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
sad sam uspio namjestiti da mogu upaliti comp sa starom graf....al nova i dalje neće...a probo sam grafu kod njih u we-milu na njihovom compu šta je isto imalo 400wati napajanje pa je radila.....čudno mi je skroz...tražio sam i po netu al ne mogu naći nikakvo konkretno riješenje.... Zadnje izmijenjeno od: Dante1991. 25.02.2009. u 23:17. Razlog: a sa mojim napajanjem radi mi i ova stara graf...tak da napajanje nije pokvareno...a ne vjerujem da je preslabo |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
a cuj, zadnje sto mozes probat je uzet neko napajanje od frenda il od kog vec mozes pa da snjim jos probas, ako ni to ne prodje, odi u vemil i ispricaj im sta ti se desava pa ih zamoli il da ti vrate lovu il da ti daju neku drugu vegu |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
gle imam slican problem. ali moj je taj da mi monitor ne daje sliku ako se radi recimo o osevima vista opensolaris ubuntu, fedora, fedhat windows 7 meni je monitor poheban i treba ga reklamirati..u xpu daje uredno sliku..totalni bizarluk znam da je jedan clan imao problem slicne prirode baci oko http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=109200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
koja ti je stara grafička???,meni tj frendu se nije palio monito,nije bilo slike jer je kupio radeona a prije je imao geforsicu,ali nije brisao stare drivere nego je brzo uštekao radeon i ne radi,fakat nije radilo ali sam vratio staru mako driver,stavio novu i proradilo,još jedino fleš biosamatične, ako ne nosi u ve-mil,hgspot ima politiku da ne naplaćuje ugradnju djelova kupljenih kod njih,za ve-mil ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Moja stara grafička je ati radeon 2400 series(sranje od grafičke-bar meni)...a nova je gigabyte radeon hd 3870.......Onda ću ja deinstalirat drivere od stare graf pa javim još jel bilo kakvih promjena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
da ne otvaram novu temu imam i ja isti problem. kupio sam kuciste TT vh6000bws i iz starog kucista sve komponente naravno stavio u novi case. sve sam spojio kako treba, u grafu spojio 6 pin kabal i na maticnu onaj 4 pinski i kad upalim komp prikaze mi se onja ekran gdje pise press DEL to enter bios i ostalo sto vec ide, ali dalje vise nista ne prikazuje, tj. ekran samo pocne blinkat sreca pa imam staru ati x600, probam s njom i udje mi u win. al ne vjerujem da mi je otisla grafa posto sam vec takav problem imao kad sam kupio sve komponente i onda je odjednom proradilo. da napomenem da sam skinio original hladnjak sa grafe i stavio ACC bez venta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
E ovako.....bio sam u wemillu te sam im odneso comp...oni su tamo pregledali novu grafičku na dva svoja compa...on je radila..ali na mome opet nije...rekli su mi da je stvar u tome da ta se ta grafička i ta matična jednostavno ne slažu....da je to stvar same elektronike..te da je stvar u tome što ta asusova matična ima nedostataka....... Nakon šta sam sa njim ljudski porazgovaro rekli su mi da ne žele primiti grafičku nazad...jer ona radi... Ja sam im rekao da nisam ja kriv što je moja asusova matična ima grešaka i ne podržava neke grafičke( a trebala bi)......... ALI NEARZUMNA STOKA U WEMILLU JE NE ŽELI PRIMITI NATRAG....IOAKO SU MENI ONI REKLI DA BI ONA 100% TREBALA RADITI NA TOJ MATIČNOJ...NAGOVORILI SU ME DA KUPIM I NAPAJNAJE OD CHIFTEKA(KOJE MI ZAPRAVO NIJE NI TREBALO JER JE MOJE BILO SASVIM UREDU)-TREBALO BI IM BACIT BOMBU U NJIHOVU RADNJU PA NEK JEDU GOVNA... Uostalom jedino mi preostaje da je prodam...pa...ako je netko zainteresiran ZA GIGABYTEOVU RADEONICU HD 3870 nek se javi tu na forumu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
neznam...mislimd a ipak nežu dizat uzbunu zbog toga...skupit ću novaca opet i uzet matičnu(najvjerojatnije)....ee,ljudi vama hvala na pomoći....stvarno puno hvala šta ste izdvojili vremena za mene tu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
|
![]() |
![]() |
|
|