|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Složen komp, vrti, ali nema slike
Dakle, danas sam složio frendu komp od sljedećih komponenti Athlon 5600x2 Gigayte matična 2 Gb DDR2 OCZ (2x1Gb) ATI 4850 512Mb od Gainwarda 500Gb SATA disk Kućište i napajanje (300W nominalne snage, noname), to su ostaci stare konfe. E sad, ja sam sve uredno spojio i kad upalim računalo svi ventovi vrte, signalne lampice rade, ali nema slike. Uz to on još kao da moment ostane bez struje ili padne napon par sekundi nakon paljenja, ali nakon toga i dalje sve radi. Jedino slike nema. Sve sam spojio, kartica ima onaj adapter sa 6 na 2 tropinska konektora za napajanje. Ne znam je li problem u napajanju ili čemu? baš nikakve slike nema, ekran ne dobiva signal iz kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Napajanje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Bravo dečki, da ste bar malo pogledali review na netu i vidjeli kolko wata pocucla 4850 onda bi kupili i jače napajanje, tj. realnije napajanje, sa realnom watažom. Ovako banana.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Obavezno napajanje promjeniti.noname napajanje sa jedne maticne stavljati na drugu nevolim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Uzmite fortrona 400 wati ili chieftec 400 w i to je to, košta nešto malo manje od 300 kn, i to je najbolje što će te dobit za te pare (ili nešto polovno)...al mislim idete slagat novi komp na to napajanje, imate sreće da vam napajanje nije riknulo i nešto povuklo sa sobom (najčešće matičnu ili grafičku)...tak je i moj frend išao spajat novu konfu na neko smartbox napajanje koje na papiru ne izgleda loše al u praksi daleko od toga...samo moram komentirat izbor platforme koji neće ni blizu iskoristit tu grafičku do kraja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ovako danas sam testirao s codegenom od 400w i opet neće, stavio sam i grafiku koja ne zahtijeva dodatne konektore za napajanje. Ista stvar. Pitao sam frenda koji radi u Ventexu i on kaže da je najvjerojatnije da je matična neispravna. Sutra ću pokušati pokrenuti bez ugrađenih rama, kaže da bi ploča trebala pištat u tom slučaju, ako ne, nosim na reklamaciju. Ima li smisla to što govorim??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ako ni sad neće radit, iako mi taj codegen ne uvlijeva neku sigurnost, onda je najvjerovatnije matična ploča, moguće da ju je ono napajanje možda s*ebalo (al ak pokazuje nek znakove života nevjerujem), samo da pitam jeste sve spojili kako spada znači standardni 24 pin u matičnu od napajanja i 4 pin napajanje za procesor i provjerite jeste dobro utaknuli memoriju unutra, jer imao sam puno takvih slučajeva gdje ekipa ide sama slagat pa bude da su neš od navedenog zeznuli...znači eliminirali ste grafičku i napajanje, preostaje da isprobate ako je moguće staviti neki drugi po mogućnosti starijeg datuma am2 proc gore, ako i tada ne radi onda ostaje jedino ploča... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Imam već dosta iskustva s računalima,ali mi je ovo bio prvi put da slažem iz nule. Od novosti sam imao postavljanje procesora i sprovođenje napajanja. Još sam imao onaj Bug uz sebe da budem siguran i dvaput provjerio dal je proc položen na ispravnu stranu (iako ga ne možeš krivo postavit) pa stavio hladnjak na njega Napajanje sam također provjerio prije uključivanja. Spojeni su 24 pinski, 4 pinski, i ostalo (sata, 2xtropinski za grafičku, i četveropinski za dvd drive). Zaista sam pazio, i kad usporedim s njegovom starom konfom, sve je isto spojeno. Nadam se da je matična... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Važni su ti samo ovi konektori od napajanja koji se spajaju na ploču, eventualno može biti da ako je neka starija ploča (nisi naveo model) ne podržava taj proc (treba update biosa) zato sam rekao da ako možeš isprobaš s nekim starijim am2 procom, al ak si kupio novu ploču trebalo bi to sve funkcionirat...ja bi to na tvom mjesto odnio reklamirat, ako je ispravna nikom ništa, ak je neispravna trebao bi dobit drugu...i to je to...a ne da sad razbijaš glavu do čega je...kad je po svemu sudeći matična u pitanju...jedino ako nešto nisi zeznuo kod montiranja proca, al ak si prije to radio nema se šta tu zeznut ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Oj, ja još uvijek mislim da je napajanje jer tebi treba napajanje sa stvarnom snagom od 400W, taj Codegen ima drek a ne 400W. ![]() U nekom malom slučaju da ti je matična neispravna oke, reklamirat ćeš ju i sve će biti u redu, ali ćeš kad tad morat kupit novo napajanje. Iskeširaj 360 kn i uzmi Corsair CX400W s kojim ćeš bit siguran da radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Predali smo napajanje u Vemil. Trenutno imaju ovo napajanje na akciji, je li ovo ok? http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...te=0&Sifra=752 Danas sam provjerio i procesor kad smo odvajali sve od matične. Sjeo je savršeno, ne vidim kakav bi problem trebao biti s njim osim eventualnog tvorničkog @velorien Napajanje ćemo staviti novo isključivo iz potrebe grafičke kartice. Već smo na ploču stavili i ATIja koji ne zahtijeva posebno napajanje pa je rezultat bio isti |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Matična vraćena s pregleda, kažu ispravna. Usput se kupilo gorenavedeno napajanje pa ćemo probat s tim. Je li moguće da je problem u tome što sam ja eventualno krivo spojio power, reset, i te prekidače s prednje strane kućišta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Jučer smo pokupili ploču iz Vemila, kupili napajanje i termalne paste, ponovo složili, i, guess what, ne radi. Kao da se komp resetira, napravi mali klik. Sad će netko iskusniji preuzet slaganje pa vam javim što je u biti bio problem. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|