|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
The curious case of CPU usage
Bok ljudovi, imam jedan problem s kojim razbijam glavu. Konfa je sljedeća: ASRock K7VT4A+ Sempron 2200+ 512 DDR 400 HDD Maxtor 80 GB HDD WD 40 GB ATI Radeon 9250 Problem: Kod bilo kakve aktivnosti na kompu, proc skače na blizu 100%, a nerijetko i baš na 100%. Evo npr. kad se otvara neka stranica u FF-u, nema šanse da se nešto paralelno radi jel to sve toliko trokira da je to strava. Kad se recimo prebacujem na desktop sa WIN+D treba mu par sekundi da učita desktop. Ono što možemo odbaciti su virusi i razna gamad. To mi je prvo palo na pamet pa sam opalio format i proskenirao sa svim mogućim čistačima, čisto ko suza. Dalje možemo eliminirat RAM, ne fali ga (doduše ne bi bilo na odmet još 512, ali za friški XP ovo je sasvim dovoljno). A i kad onak blokira, ništa ne kopa po swapu, znači nije gladan. Onda mi je na pamet palo da nisu možda optika i diskovi u PIO modu, ali nisu. I sve je povezano 80 žilnim kablovinjem. Uzet ću ga doma kod sebe da dignem neki linux gore, čisto da vidim kako će se ponašati. Jer jedan od mogućih uzroka su mi definitivno driveri. Sljedeća na listi za odstrel mi je matična, možda je neka greška na njoj (bios je zadnji, P1.30). Ono na što bi zadnje sumnjao je da je procesor defektan. Neke ideje ili prijedlozi? PS. komp prolazi memtest, testove za HDD-ove, CPU burn in (temp bude oko 65°C)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
smrdi mi na neki spyware jos uvjek.....mozda ti je bios zarazen....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|