|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Gigabyte HD 4850 fan speed problem
Znaći imam tu grafičku koja je došla kad sam je kupio sa Zahlmanom. I smeta mi kod nje što je jako bučna, najbučniji dio na kompu. Čitajući po forumima izgleda da se nemože smanjiti brzina vrtnje ventilatora. I što mogu napraviti da smanjim tu brzinu jer mi zaista ide na živce ova buka. Molim vas pomozite da riješim ovaj problem!!Bi li problem riješilo kupnja potencimetra? Zadnje izmijenjeno od: ivanb. 26.02.2009. u 19:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. kupi potneciometar ili 2. stavi vent na 5/7V jednostavnim modanjem molexa http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.089 http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.033 ili 3. uzmi ATI Tool i softverski podesi brzine (baci oko na thread o 4850 na ATI podforumu)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Evo kupio sam potencimetar ovaj Fanmate 2, Zahlman. I sad me zanima kako to spojiti, stvarno enznam što da napravim. Oću samo da kontroliram brzinu ventilatora od grafičke. Ajde mi objasnite kako da napravim!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Probao sam, ali na ventilatoru od grafičke je drukčiji konektor, manji nego što je na ovome potencimetru. A moram još reći da mi u Everestu pa i Biosu ne očitava brzinu ventilatora, stvarno neznam zašto. Evo slika. Inaće imam 2 ventilatora, jedan nazad i jedan naprijed. Da li su možda oni u linksa nešto krivo spojili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa ako vent nije spojen na grafu direktno nema sta citat okretaje venta na grafi jel... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|