|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Hall effect senzori
Pozz,imam problem! Pošto sam veliki fan online racinga odlučio sam zamjeniti potenciometre u pedalama sa Hal efecet senzorima.Problem je u tome što sam totalna truba po pitanju tih senzora. ![]() Ako ima itko ko se kuži u to da mi bjasni na koji princip se spaja senzor udaljenost od magneta i tako to bio bih jako zahvalan.Senzor sam nabavio i magnete isto. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
cekaj malo,odkud tebi ideja da ti to moze sluzit kao potenciometar?to je kao sto sam ti rekao na PM,obican magnetni prekidac kaj ne?ispravi me ako grijesim...ja brijem da on radi samo kao switch,znaci ili ima ili nema kontakta,a ne kao potenciometar...mozes ga spojit da ti radi ali samo kao full throttle ili 0 throttle,isto tako za kocnice....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
daj roso sad objasni kak to radi!!!!sad i mene zanima!!!jesam ja bio u pravu ili on?jel stvarno mjeri pomak mag.polja ili mjeri u koju stranu je polje otislo pa daje negativan ,odnosno pozitivan napon?i da znaci treba mu elektronika za kontrolu jelda?nemoze samo spojit umjesto potenciometra... ja sam googlao i nasao samo ovo http://forum.allaboutcircuits.com/sh...ad.php?t=10642 a nasao sam vec napravljeni obican potenciometar ali sa hall senzorom.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Naravno da je Prki bio u pravu, on je moj kolega iz lige ![]() Na tome linku šta sam ti dao, sa mojim pedalama, ti je uglavnom sve objašnjeno. Pogledaj početak prvog videa pa ćeš vidit šta se misli pod time da su senzori precizni. Ti hall senzori su u zadnjih godinu - dvije apsolutni hit u diy simrace svijetu. Stavljaju se u pedale jer imaju beskonačnu preciznost i teoretski su neuništivi i ne mogu se potrošiti ili oslabit jer nema nigdje fizičkog kontakta. Za druge primjene stvarno ne znam bi li se moga koristit umjesto običnih potenciometara. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|