|
![]() |
#1 |
Stažista!!!
Datum registracije: Feb 2009
|
MBO ASRock 775V88 ne prepoznaje SATA disk
Kao prvo bih htio pozdravit sve ljude dobre volje ovdje,pošto sam novi... Dakle radi se o gore navedenoj Matičnoj ploči i Sata Disku Hitachi 320 gb Ne prepoznaje ga uopće u biosu,a kamoli u Windowsima... Probao sam flashanje biosa,jumper je po defaultu primjenjen na 1,5 ali jednostavno ga nema.........Ako je netko imao slučaj sa takvom pločom ili zna nešto o tome bio bih mu jako zahvalan...... ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj da li na hardu ima jumper i prebaci ga u SATA1 (upute ćeš naći na naljepnici na hardu). Ako ga ne nađe, odnesi hard kod nekog frenda i probajte ga tamo ubosti. Ako tamo proradi, znači da ti je do ploče. Inače, ti VIA čipseti znaju biti prilično svojeglavi. http://www.asrock.com/mb/overview.as...l=775V88&s=775
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Stažista!!!
|
Citiraj:
Stvar je očito u samom biosu,kojeg ću očito morat nekek iz moddat....Jer probo sam i druge baš SATA I diskove i isto ne prepoznaje............ ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je hard skroz novi, možeš ga pokušati promijeniti za neku drugu marku u prodavaonici gdje si ga kupio. Samo nemoj da je Segate.
![]() |
#5 | |
Stažista!!!
|
Citiraj:
A kao što sam reko,ne prepoznaje nikakav SATA disk...Jer probao sam već par komada... A htio bih je natjerat na to.... ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Erm, koji točno model Hitachija? Ciljam na to da ti onaj jumper nije za to što misliš. Probaj ga spojit na neku SATA 2 ploču, i Hitachi Feature Toolom ga prebacit u SATA mode. Jer kolko mi se čini svi noviji Hitachiji forsaju softversko mjenjanje. Pogledaj i tu Patnje mladog Werthera i Hitachija od pola TB-a: Link. GL |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stažista!!!
|
Citiraj:
E sad,mene zanima dal netko slučajno ima takvu ploču (još) i dal je imo sličnih problema i zanima me bios od druge ploče,dal ima kakve razlike od mog.........Pa da vidim u čemu je problem... ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Stažista!!!
|
Da sučelje je "enabled" ,nijedan SATA disk neće prepoznat,ni SATA I a kamoli II.... A što se tiče garancije,mislim da je istekla,mislim da je ploča negdje oko dvije i pola godine stara....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|