Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.02.2009., 01:29   #1
Chain
Registered User

Datum registracije: Oct 2005
Pci wireless kartica

Dakle, router i pc su u istoj sobi, ali zbog uticnice moraju bit na razlicitim krajevima sobe. Da mi ne ide kabel preko cijele sobe htio bi ih umrezit bezicno.
Koju bi pci karticu preporucili, i hoce li biti kakvih problema (manja brzina u odnosu na kabel?). Trebaju li se antene ''vidjeti'' s obzirom da je sve u istoj sobi?

Hvala.
Chain je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2009., 01:41   #2
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Chain Pregled postova
Da mi ne ide kabel preko cijele sobe htio bi ih umrezit bezicno.
baš nikako nemreć provuć kabel? jer wireless samo preko sobe mi je malo..cudno al ako zelis, np.

Citiraj:
Koju bi pci karticu preporucili
bilo koja (nema nekih većih razlika, pogotovo ako su u istoj sobi), 100kn i vozi.

Citiraj:
i hoce li biti kakvih problema (manja brzina u odnosu na kabel?).
manja brzina cega? neta? ne, isto ko i kabel (ovisi jedino o signalu, ali to kod tebe nije problem).

Citiraj:
Trebaju li se antene ''vidjeti'' s obzirom da je sve u istoj sobi?
Ne.
svebee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.02.2009., 14:52   #3
Chain
Registered User

Datum registracije: Oct 2005
Zahvaljujem :-D
Chain je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 01:21   #4
markaV
Premium
Moj komp

markaV's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Vidi koja je brzina kartice pa vidi koja ti je brzina interneta, ap usporedi dali ju kartica gusi... . Ja koristim RLink i super je kartica i ima super software ako ces ga koristiti(iako ti je najlakse samo ucitati drivere s tog cd-a). Mislim da je oko 180 kn..
markaV je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 09:21   #5
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
nepotrebno se izlažeš zračenju
(nije dokazano štetno, ali jel ti treba baš da svi podaci koje skidaš zaista i 'prođu' kroz tebe)
u sobi se uvijek da provući kabel ispod lajsne na podu, pogotovo kada se ta radnja isplati na 'dulje' staze,
jer komp je fixan, ne govorimo o laptopu koji seljakaš po sobi kako ti paše koji dan, tada je wlan bolja opcija...

a ti ne moraš sakrivati debeli lan kabel, već samo vrlo tanki telefonski.
ostaviš spliter kod utičnice di je i sada, a onda onaj kabel koji ide iz splitera u router nabaviš od npr 5-10m
i njega sakriješ po kutovima sobe, dovedeš ga do kompa di spojiš i router. onda komp i router žično.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 09:58   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
nepotrebno se izlažeš zračenju
(nije dokazano štetno, ali jel ti treba baš da svi podaci koje skidaš zaista i 'prođu' kroz tebe)
To sto visestruko snaznija dahtanja, poslovni sastanci, dilanje droge i prekidi obavljeni preko mobitela neminovno "prolaze" kroz nas svakog dana cemo zaboraviti?

Vise ce ti "naskoditi" jutarnja proljetna setnja parkom (da ne pricam o ljetnom prljenu po zvizdanu) nego da spolno opcis sa 20 godina starom ADi ProVistom 14" (kupljenoj u Polarisu, naravno!) dok te partner(ica) mlai bezicnim routerom (100% output power, prikaceno pola susjedstva jer je iskljucen WEP i ekipa) po guzici.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 09:59   #7
TomRi
Moj komp

TomRi's Avatar

Ah, evo veselog bubbe. Ja sam mu dao savjet da provuce kabel ispod lajsne,
ali evo, uz ove neke seksualne aluzije kao i uvijek, ti si rekao svoje i .

Dakle, WLAN neka bude, nema smisla ulaziti u raspravu, ti znaš najbolje.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Staro 26.02.2009., 16:30   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
Ah, evo veselog bubbe. Ja sam mu dao savjet da provuce kabel ispod lajsne,
ali evo, uz ove neke seksualne aluzije kao i uvijek, ti si rekao svoje i .

Dakle, WLAN neka bude, nema smisla ulaziti u raspravu, ti znaš najbolje.
Nije poanta tko zna najbolje, mili, nego je poanta u tome da lupas po Maksim po divizijama. Molio bih te, da u ime svih nas koji se trujemo zlim WiFi routerima, kazes koja tocno komponenta u ispitnim izvjescima za LVD, EMC ili RF koji omogucuju izdavanje Izjave o sukladnosti temeljem Direktive 1999/5/EC je ta koja ti je pokazala kako su WiFi uredjaji na bilo koji nacin stetni za zdravlje zivih bica en general, a kamo li ljudi.

Radujem(o) se tvome odgovoru.

Programer
Staro 26.02.2009., 16:38   #9
TomRi
Moj komp

TomRi's Avatar

čitaj bolje, ako ne sve, onda barem ono što quoteaš,
napisao sam da NIJE dokazano, kao ni za mobitele npr.
Ali zar je nužno izlagati se zračenju, ako jedan kabel isto to obavi bez zračenja?

neke stvari ne možeš eliminirati, nabrojao si ih par, to je jasno.
ali barem djeluješ na ono što možeš unutar svoja 4 zida.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Staro 26.02.2009., 16:47   #10
markaV
Premium
Moj komp

markaV's Avatar

Covjek trazi savjet a vi kenjate gluposti... Ako vec kenjate dali znate da covjek drugog covjeka zraci vise nego tv... Tako da nema potrebe pricati o zracenju WiFi mreza, bolje obratiti pozornost na pregrijavanje routera i adaptera, te mogucnost pozara (gasite routere kad niste blizu!!!!).

Oglas

Oglas
Staro 26.02.2009., 17:12   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor markaV Pregled postova
Covjek trazi savjet a vi kenjate gluposti...
A ti si ovlasten kojim tocno aktom da nas o tome obavijestis?
Citiraj:
Ako vec kenjate dali znate da covjek drugog covjeka zraci vise nego tv...
Jel? "Zraci" vise od TV-a? Nisam znao da prosjecan covjek "zraci", recimo, gama zrake, kao prosjecan (CRT) TV.
Citiraj:
Tako da nema potrebe pricati o zracenju WiFi mreza, bolje obratiti pozornost na pregrijavanje routera i adaptera, te mogucnost pozara (gasite routere kad niste blizu!!!!).
Pozar, a? Na stranu sto se vec valjda 20 godina certificirana elektronika radi na nezapaljivim materijalima, sto je jedan od osnovnih zahtijeva EN 60950-1:2006 standarda, koji je naravno preduvijet za uvoz i stavljanje na trziste takve opreme.

Sto nas vratja na pocetak - tko to tocno kenja gluposti ovdje?

Programer
Staro 26.02.2009., 18:54   #12
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Jel? "Zraci" vise od TV-a? Nisam znao da prosjecan covjek "zraci", recimo, gama zrake, kao prosjecan (CRT) TV.
Ma kakve gama zrake. Čista kemija, čovječe, čista kemija...

Ti zračiš zrake kroz zrak
Ti zračiš zrake kroz zrak
Srebrne zrake u moje srce
Pogođen sam i idem dalje
Ti zračiš zrake kroz grad
Staro 26.02.2009., 23:27   #13
markaV
Premium
Moj komp

markaV's Avatar

vidi link

vidi sta kolega kaze u zadnjem postu pa mi reci kakvi su to nezapaljivi materijali od kojih se prave routeri. >Dali se od toga prave i adapteri ili samo routeri...Opreza nikad dosta sto se tog tice... A sto se tice zracenja koliko mreza u ovom trenutku prolazi kroz nase tijelo.... zivimo u mrezi mreza....
Staro 26.02.2009., 23:53   #14
Weky
Premium

Datum registracije: Sep 2006
Da se malo ukljucim u temu Ovako WiFi mreže funkcioniraju na frekvenciji 2.4GHz hmmm na tim frekvencijama rade i mikrovalne pećnice. Mirkrovalne pećnice funkcioniraju na principu zagrijavanja molekula vode u tvarima pomoću rezonantne frekvencije atoma vode . Jedina razlika između nečijeg rutera i mikrovalne je u snazi ruter cca 200-300mW 2300 x manje od mikrovalne cca 700W. kad mi mikrovalna radila s otvorenim vratima vjerojatno bi neko u toj sobi ostao bez vida jer takva snaga uzrokuje stecenje ociju
S time da je dokaznano da sva mikrovalna zračenja zagrijavaju ljudski organizam npr. mobitel. A negativne posljedice izlaganja takvom zračenju nemogu biti dokazna jer se mobiteli i ostali takvi uređaji ne koriste dovoljno dugo. Ali sigurno nisu 100% bezopasna.
Weky je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2009., 00:07   #15
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
OT vidim da BUBACH ostal isti ko i prije, bemti uvijek me nasmije kad dođem na forum

a sad ozbiljno, sva ova tehno chuda oko nas zrače, al zdravom logikom zakaj se sve više izglagati tome ak nema potrebe

hebeš ti Wlan kad igram šah na T-portalu, prođe mi mačak kraj antene rutera, padne signal, i zgubim partiju, nema tu do dobre stare žice
jonyb je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2009., 00:48   #16
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor markaV Pregled postova
vidi link

vidi sta kolega kaze u zadnjem postu pa mi reci kakvi su to nezapaljivi materijali od kojih se prave routeri. >Dali se od toga prave i adapteri ili samo routeri...Opreza nikad dosta sto se tog tice... A sto se tice zracenja koliko mreza u ovom trenutku prolazi kroz nase tijelo.... zivimo u mrezi mreza....
Da, anonimus sa 20 postova i nesuvislim recenicama definitivno je referenca i pol za nasu temu.

Em sto, kao sto rekoh, postoje standardi i norme vezane uz fire hazard, kojih se valjda i JNC drzi u dobrom dijelu slucajeva, em sto nekakav pisljivi router cija se snaga mjeri u desetcima W jednostavno ne bi imao dovoljno energije za zapaliti ista suvislo u svojoj blizini, a kamo li da suklja vatru ili nesto u tom stilu sam od sebe.

Citiraj:
Autor Weky Pregled postova
Da se malo ukljucim u temu Ovako WiFi mreže funkcioniraju na frekvenciji 2.4GHz hmmm na tim frekvencijama rade i mikrovalne pećnice. Mirkrovalne pećnice funkcioniraju na principu zagrijavanja molekula vode u tvarima pomoću rezonantne frekvencije atoma vode . Jedina razlika između nečijeg rutera i mikrovalne je u snazi ruter cca 200-300mW 2300 x manje od mikrovalne cca 700W. kad mi mikrovalna radila s otvorenim vratima vjerojatno bi neko u toj sobi ostao bez vida jer takva snaga uzrokuje stecenje ociju
Mikrovalno zracenje u tom spektru je neionizirajuce i kao takvo totalno marginalnog bioloskog efekta. Zanemarimo li cinjenicu da mu ionako mizerna snaga opada kvadratom udaljenosti...

Programer
Staro 27.02.2009., 02:36   #17
markaV
Premium
Moj komp

markaV's Avatar

Dečki ja se predajem... Tema je zanimljiva al neda mi se sad trazit nest i pobijat vas, kad mislimo otprilike isto oko zracenja, samo je stvar dali treba ili ne treba WLan... Ako covjek hoce, nek ju stavi...ja sam mu preporucio ok karticu za male pare i to je to. A ako odapne zbog Wlana onda cemo mi koji WLan koristimo godinama vec biti gore kod Boge... ETF sam ali komad iz tih shranja... A vidim da ima tu i strucan covjek...pa nek on kaze nes... by
Staro 27.02.2009., 05:27   #18
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Nije do kraja istrazen kumulativni utjecaj neionizirajuceg zracenja na tkivo, ali je poznato da je razgovor preko mobitela poprilicno intenzivniji sto se tice zracenja od kucne bezicne mreze.

Ako ne drzite AP na glavi dok je link na 100%, kolicina zracenja koja prolazi kroz tijelo je stvarno uzasno malena.
borgy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno