Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.02.2009., 14:01   #1
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
(riješeno) Novi komp - BSOD

Evo neki dan sam sastavio svoju novu konfiguraciju i jasno ko i obično u mom slučaju nekaj nevalja!!

Komp radi boot-a windowse vistu x64 skroz normalno... može sasvim noramlno radit cijeli dan. Problemi nastaju kad komp ode u standby, odnosno nakon što se vrati iz standby-a. Kad ga probudim iz sleep-a nakon nekog neodređenog vremena ili kad pokrenem proces gašenja računala pokazat će mi se BSOD.
evo info o bsod-u
Product

Windows

Problem
Shut down unexpectedly

Date
15.2.2009 9:58

Status
Not Reported

Problem signature
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.6
Locale ID: 1050

Files that help describe the problem (some files may no longer be available)
Mini021509-01.dmp
sysdata.xml
Version.txt

Extra information about the problem
BCCode: d3
BCP1: FFFFF960002B7118
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFF80001C83E4E
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Neznam jel problem u nekom driver-u ili u nekoj komponenti... Ono što sam do sad probao
1. vrtio prime95 par sati da vidim jel proc u pitanju... proc radi noramlno
2. Vrtio sam benchmarke za grafičku... isto radi noramlno
3. Vista testiranje moemorije sam prošo isto memorija radi noramlno... Nisam mem test... mogu i njega probat ako je bolji od vistinog.
4. Uključio sam S.M.A.R.T na HDD-ovima i razinu grešaka u everest-u kaže da je normalna!
nemam više neke ideje?? ako neko ima neka pomogne...
konfa
CPU Intel E5200
MBO GA P43-ds3l
4GB PC6400
Hitachi 500gb HDD
Seagate 120GB HDD
MARVIN je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2009., 21:37   #2
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

Mislim da je riješeno... Jasno ja odvrtio sve testove a samo sam trebao stavit novi bios koji ima fix za vista S3 state!!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.02.2009., 09:18   #3
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

Ipak nije riješeno...
Sistem mi se danas opet srušio pri gašenju... opet BSOD...
Nakon toga sam poludio i probo naći što nevalja.
Odvrtio sam
1. Prime95 self test
2. super pi
3. pcmark vantage
4. 3dmark vantage
4. everest stability test
5. memtest+ i memtest i vista memtest
--------------------------------------
Sve testove je komp normalno odvrtio, a neke je vrtio u isto vrijeme čisto da ga opteretim do zadnjih granica u slučaju da je napajanje krivo...

Ali sam primjetio neke stvari... everest mi javalja da je temp druge jezgre oko 56 dok je temp 1. jezgre 40 pri full loadu... čemu takva razlika??

Ploča mi neda da dignem FSB ni za 1... probo sam iz očaja overclockat komp... jel nisam znao više kaj da radim... i čim stavim FSB na više od 200Mhz... sistem se sruši... čak i ako smanjim multiplayer sam 12 na 8... drugim riječima neželi se boot-at ni na nižim taktovima. Probo sam FSB 190 pokrenut i normalno je radio sustav, ali ploča bi trebala podržavat FSB do najmanje 333Mhz..., a na službenoj stranici piše da podržava 400Mhz uz OC... kak to da moja nemože prijeći 200Mhz??
Kad na ploči uključim onaj C.I.A.2 za automatic overclock... nezgasi se komp odmah ko kod drugih oc nego me dočeka BSOD pri ulazu u windowse...

Uglavnom nemam pojma kaj neradi... ploča mi smrdi najviše... ali neznam kak da budem 100 siguran da neradi!!
Staro 17.02.2009., 10:07   #4
generic9974
Premium
Moj komp

generic9974's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
ja bi na tvom mjestu skinuo cooler i stavio novu pastu, vjerojatno je lose stavljeno pa ne nasjeda cooler na procesor tj ak oje namazano deblje i neravnomjerno stvaraju se djepici zraka koji su izolator
generic9974 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 14:03   #5
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

hm... neznam imam Cooler ARCTIC-COOLING Freezer 7 Pro i s njim već dobiješ pastu... tako da sam to samo stavio na cpu...pretpostavljam da oni jednako razmažu...

Uglavnom problem se nekako riješio što se OC tiče... ploča se nije htjela boot-at iznad 200, i onda sam instaliro gigabytov softwere i probo pomoću njega OC napravit... što isto nije upalilo, ali nakon toga sam otišo još jednom u Bios i probao opet od tamo... i proradilo je... sad proc radi na 12.5*266=3325Mhz sabirnica je jasno 1066Mhz evo vrti prime95 već 3 sati totalno stabilan...
Što se tiče onog problema smrzavanja... možda su neki driveri... budem opet probo stavit windowse... pa vidjet hoće li se ponavaljat...

P.S temp na procu mi ovakva:
1.jezgra: 49 C
2. jezgra 56 C
3. temperatura CPU-a 32

To je dosta nisko s obzirom da vrti u pozadnini prime95... do koje voltaže je sigurno dizat E5200... još nisam ovih 3.3Ghz je na default voltaži
Staro 18.02.2009., 22:02   #6
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

hm... evo ljudi neću vas još puno mučit...ali ovaj moj sistem me iznenađuje svake sekunde sve više!!

Temperatura 2. jezgre mi stalno stoji na 56 C... kad je u loadu i kad stoji... uvjek je 56 C... malo sam googl-a o na tu temu i ljudi kažu da mi vjerojatno neradi jedan senzor... jel priznaju garanciju na to i jel se isplati mjenjat proc zbog toga??

BSOD mislim da sam riješio stvar je bila u novim intelovim driverima i visti... koju sam 3 puta reinstalirao (kucam u drvo da se nebi ureko)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno