|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
wireless u zgradi
ovo je situacija... na krov zgrade ide AP, i kablom do mog stana pa u komp, dogovorio sam se sa drustvom da skupimo pare i umemo bolji internet pa da imamo svi jedan internet i pritom i wlan... zgrada je od 7 spratova, ja sam na prizemlju, korisnici su na 2,3,3,i 7 spratu...znaci nas 5 zajedno... sta mi je od opreme potrebno i da li mi je lakse/bolje/jeftinije koristiti kablove ili wireless... sto se tice opreme treba biti nesto jbg jeftinije, spominju se kantene i cuda muda(kontam da postavimo ih sa vanjske strane zgrade pa da sa svake kantene kablom do kompa ili tako nesto...) sta mislite o http://www.wonderhowto.com/how-to/vi...for-10-167820/
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Kupite fino 16port switch i povežete kablom. Unutar zgrade wlan je muka isusova ![]() Al ajde... Staviš na 2. kat AP s jakom omnicom. i to je to, ovog s 7 kata povežete UTP kablom, jer drugačije ne ide ![]() ![]() 16port switch, parsto metara UTP kabela, za onog s 7. kata vam treba neš bolje pa preporuka FTP ili STP kabel. Cijenovno će izać 5 put jeftinije i radit će kak spada ![]() Okani se wlana unutar zgrade ( osim ako nemate brdo love ;D ). ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() jos da pitam koji router uzeti??? i mislim da ce biti dovoljan 8 portni switch...
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Planiraj za budućnost, kupite u startu 16port i amen ( ako se ne razlikuju baš cijenovno ). Za router sačekat nekog iskustnijeg koji ima više prakse s istima, Nikky, Wragg i slično... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|