Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.02.2009., 14:31   #1
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Molio bi za malu pomoc oko WLAN-a

Naime brat mi je nedavno kupio laptop. Kod kuce ima MaxTV i naravno ADSL. Mislim da sve ide preko bijelog KASDA adsl modema. No on je odlucio da bi (posto se radi o laptopu) trebao wireless. Laptop mu je jedino racunalo. NE bi htio kupovati nista iz T-com wlan kolekcije. Ono sto mene zanima je, da li mu treba ADSL modem+wlan router i ap poput ovoga http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=038876

ili mu treba samo http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=013375 pa se to spaja na KASDU??

Nemam previse iskustva sa ADSL-om jer ja imam cable konekciju, ali mislim da bi obje opcije odgovarale, jedino me brine onda MaxTV....tako da vas molim za malu pomoc da ne bi na kraju krivo nesto kupio.
Many

Zadnje izmijenjeno od: wireless_os. 15.02.2009. u 14:46.
wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2009., 19:08   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Manje - više si skužio raspoložive opcije. Nemoraš kupovat direktno od T-Coma, na tržnici često imaš neki od wlan routera iz njihove "edicije". Traži D-Link DSL-G684T, SpeedTouch 780iWL. Zbog MaxTv - a obrati pažnju da je u uređaju T-Com verzija firmware - a.
U drugoj varijanti ostaješ na Kasdi + wlan router. Umjesto predloženog bolja opcija je LINKSYS WRT54GL.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2009., 20:12   #3
Brutus
Premium

Datum registracije: Sep 2008
ako ne nades na trznici neki od gore ponudenih modela savjetujem tvom bratu da kupi neki jeftiniji wireless router sa wan portom.njega spoji sa kasdom i peglaj.kupovina linksys wrt54gl i slicnih je cjenovno i mogucnostima koje nudi cisti overkill da bi pogonili jedan lap. pogledaj malo na nabavi sta se nudi.
Brutus je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2009., 22:17   #4
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Znam da je to overkill za njegove potrebe. Samo zelim nesto sto ce pouzdano raditi bez prekidanja, jer on se ne razumije u te stvari a ja sam u 100 km udaljenom gradu pa mu bas ne mogu doletiti u pomoc ak nest krepa. Dakle volio bi nesto pouzdano, a linksys mi se cini kao takav izbor. Onda ipak idem na drugu opciju, znaci njegov vec postojeci kasda modem + neki wlan router. Cisto da pidam,npr taj linksys prepuruceni model, radit ce bez beda u kombinaciji sa kasdom? Ako bi moglo biti kakvih koljacina izmedju njih,modza da bolje uzmem adsl modem + router (sve u jednom ) isto od linksys-a?
wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 07:46   #5
Brutus
Premium

Datum registracije: Sep 2008
evo ti ovdje i ovdje kak to radi upareno, pa se odluci.
Brutus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno