|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Problem s grafičkom ATI Radeon HD4850
Neznam u koju kategoriju bi ovo stavio, ali nema veze. Znaći kupio ja novi komp sa HD4850, onu sa zahlmanom, ostatak vidite pod komp, i malo gledam po netu testove i ja u svakoj igrici imam manje 10-tak fps nego sto je na testovima. Pitam se zašto? Da nije to zbog procesora ili je tako normalno? I jos me nesto zanima, kad uđem u catalyst cc onda mi pise da mi je trenuti clock gpu 500 a treba biti 625, i to se povremeno mijenja, stvarno neznam zasto? Evo i slika: http://www.max-save.org/images/354624untitled.JPG Jeli ovo neko moze objasniti, bio i mu zahvalan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
Taktovi ti se smanjuju u 2d a povecavaju u 3d,a za frejmove,oni to vrte na nekim Q procesorima koji su bjesno klokani,mozda su stavili patch ti ne,friske windoze,puno je varijabli koje ti mogu utjecati na performanse... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
vjerojatno imas malo losije FPS radi proca, no 7400 bi trebao biti dovoljan. jesi li pocistio sve drivere dobro, i nista se ne kolje? probaj reinstall windoza pa probaj. Sto se tice ATI-a i frekvenija GPU-a, to je normalno, powerplay... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Hvala za te frekvencije. Moram ga malo počistiti i defgramentirati pa ću viditi, ako to ne upali ins ću nove windowse. Jos me zanima kako da smanjim brzinu ventilatora u kučištu jer su dosta bučni. Procesor mi je na 27 sa običnim hladnjakom, jel to dobro? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
ma joj oni te testove provode sa bijesnim overklokanim procevima, različitim patchevima, bijesnim matičnim pločama itd....punoo toga utječe na framerate osim same grafičke kartice... a to dosta ljudi nikako da uđe u glavu, onda se čude joj kak ovaj striček ima veći fps a imamo istu grafu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
I dalje radi jednako poslije malo čišćenja, a morati ću windows ponovo instalirati. Mene zanima da li ti testovi ili benchmark na internetu pokazuju prosjećan fps u igri ili najmanji? I jos jedno pitanje, čuje mi se čudan nekad zvuk koje posjeća kao na nekakvo "cvrčanje" koje se meni čini da dolazi iz napajanja i poslije stane. Imam Corsair VX450 W. I nekako komp mi je cijeli bučan dosta. Hvala!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
koji si ti lik nevjerovatno.....ne postoji prosječan fps, fps ovisi o grafi, procu, matičnoj, memoriji...i o tisućama faktora dotičnih, npr. hd4850 toxic na 790 fx chipseatu i x2 5000+ na 3.0 Ghz- 9800-10000 3dmarka 2006, hd4850 toxic na p45 chipseatu i e8400 na 3.6 Ghz-13600 3Dmarka...jel shvaćaš???? daj si utavi to više u glavu.....znači gledaš SVEUKUPNU konfu, a da ne govorim sad o visti,xp-u i patchevima..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Pa znam da ovisi o procesoru , memoriji, grafičkoj itd.. Ti si mene sasvim krivo skužio. Ja tebe pitam da li ti testovi sto su provedeni na nekoj igrici,to se testira u nekom intervalu, i valjda onda dobijemo prosjećan fps, neće staviti tamo najmanji fps koliko je bio nego će staviti valjda prosjećno koliko je bilo. Što nije tako? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a zavisi od stranice do stranice. Neki stave minimum i prosjek dok neki samo prosjek. Osobno preferiram one koje stavljaju i minimum jer mi je to puno vaznije od prosjeka u vremenima kada 10 modela na trzistu ima slicne performanse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Evo probao sam s ponovnom instalacijom windowsa, međutim i dalje radi slabije. Da li netko zna što bi mogao biti problem? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|