Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.01.2009., 00:26   #1
ivanb
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Problem s grafičkom ATI Radeon HD4850

Neznam u koju kategoriju bi ovo stavio, ali nema veze. Znaći kupio ja novi komp sa HD4850, onu sa zahlmanom, ostatak vidite pod komp, i malo gledam po netu testove i ja u svakoj igrici imam manje 10-tak fps nego sto je na testovima. Pitam se zašto? Da nije to zbog procesora ili je tako normalno? I jos me nesto zanima, kad uđem u catalyst cc onda mi pise da mi je trenuti clock gpu 500 a treba biti 625, i to se povremeno mijenja, stvarno neznam zasto? Evo i slika: http://www.max-save.org/images/354624untitled.JPG
Jeli ovo neko moze objasniti, bio i mu zahvalan!
ivanb je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 00:31   #2
Majo
Banned
Moj komp

Taktovi ti se smanjuju u 2d a povecavaju u 3d,a za frejmove,oni to vrte na nekim Q procesorima koji su bjesno klokani,mozda su stavili patch ti ne,friske windoze,puno je varijabli koje ti mogu utjecati na performanse...
Majo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2009., 00:32   #3
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
vjerojatno imas malo losije FPS radi proca, no 7400 bi trebao biti dovoljan. jesi li pocistio sve drivere dobro, i nista se ne kolje? probaj reinstall windoza pa probaj.
Sto se tice ATI-a i frekvenija GPU-a, to je normalno, powerplay...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 00:36   #4
ivanb
Registered User
Moj komp

Hvala za te frekvencije. Moram ga malo počistiti i defgramentirati pa ću viditi, ako to ne upali ins ću nove windowse. Jos me zanima kako da smanjim brzinu ventilatora u kučištu jer su dosta bučni. Procesor mi je na 27 sa običnim hladnjakom, jel to dobro?
Staro 11.01.2009., 01:27   #5
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
ma joj oni te testove provode sa bijesnim overklokanim procevima, različitim patchevima, bijesnim matičnim pločama itd....punoo toga utječe na framerate osim same grafičke kartice... a to dosta ljudi nikako da uđe u glavu, onda se čude joj kak ovaj striček ima veći fps a imamo istu grafu....
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 23:08   #6
ivanb
Registered User
Moj komp

I dalje radi jednako poslije malo čišćenja, a morati ću windows ponovo instalirati. Mene zanima da li ti testovi ili benchmark na internetu pokazuju prosjećan fps u igri ili najmanji? I jos jedno pitanje, čuje mi se čudan nekad zvuk koje posjeća kao na nekakvo "cvrčanje" koje se meni čini da dolazi iz napajanja i poslije stane. Imam Corsair VX450 W. I nekako komp mi je cijeli bučan dosta. Hvala!!!!
Staro 13.01.2009., 06:38   #7
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Ne brini, elektronika se glasa, fotoni se sudaraju a materijal se grije...
Sve je to okej...
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 14:58   #8
ivanb
Registered User
Moj komp

Ali jos mi niste odgovorili na jedno pitanje. Da li ti znaći testovi na netu pokazuju prosječan fps?
Staro 13.01.2009., 23:18   #9
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
koji si ti lik nevjerovatno.....ne postoji prosječan fps, fps ovisi o grafi, procu, matičnoj, memoriji...i o tisućama faktora dotičnih, npr. hd4850 toxic na 790 fx chipseatu i x2 5000+ na 3.0 Ghz- 9800-10000 3dmarka 2006, hd4850 toxic na p45 chipseatu i e8400 na 3.6 Ghz-13600 3Dmarka...jel shvaćaš???? daj si utavi to više u glavu.....znači gledaš SVEUKUPNU konfu, a da ne govorim sad o visti,xp-u i patchevima.....
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 23:33   #10
ivanb
Registered User
Moj komp

Pa znam da ovisi o procesoru , memoriji, grafičkoj itd.. Ti si mene sasvim krivo skužio. Ja tebe pitam da li ti testovi sto su provedeni na nekoj igrici,to se testira u nekom intervalu, i valjda onda dobijemo prosjećan fps, neće staviti tamo najmanji fps koliko je bio nego će staviti valjda prosjećno koliko je bilo. Što nije tako?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2009., 00:04   #11
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a zavisi od stranice do stranice. Neki stave minimum i prosjek dok neki samo prosjek.
Osobno preferiram one koje stavljaju i minimum jer mi je to puno vaznije od prosjeka u vremenima kada 10 modela na trzistu ima slicne performanse.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 13:30   #12
ivanb
Registered User
Moj komp

E hvala ti. Napokon me neko skuzijo.
Staro 15.02.2009., 23:27   #13
ivanb
Registered User
Moj komp

Evo probao sam s ponovnom instalacijom windowsa, međutim i dalje radi slabije. Da li netko zna što bi mogao biti problem?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno