|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
What da fuck?!?!?!?!?!?!?!
Ovako, jednog dana vratim se ja sa treninga i upalim komp, a ono..... NIŠTA!!! Crni ekran, ko da se nije ni upalio i svijetli narančasta lampica umjesto zelene (standby). I idem ja otkloniti kvar. Uzmem burazov komp i krenem zamjenjivat komponentu po komponentu, proc, ram, grafulju, hardove, uglavnom svaku jebenu komponentu sam zamijenio i probao na svom i njegovom kompu. Na kraju njegova matična radi sa svim mojim komponentama, a moja matična ne radi uopće! I dobro, mislim ja ionako je bila u kurcu pa ajde da kupim novu... I tako danas, tj. pred dva sata stigla nova matična iz liksa i to Abit AN7! Maknem ja onu škart i sklepam komp sa novom, upalim i čujem komp trubi nekim čudnim zvukovima, al pročitao sam da se na toj matičnoj mogu mijenjati zvukovi upozorenja, al unatoč tome komp se normalno podigne i uđe u windowse, i ja sav sretan šta imam novu kickass matičnu i komp koji radi (bio sam 5 dana bez kompa, u čet navečer mi nije radio), samo nisu tasta i miš radili jer nisam instalirao drajvere za mbo. Ugasim komp, upalim, i opet JEBENI CRNI EKRAN!!! Šta god pokušavao neće raditi!!! Sada već potpuno lud, i bjesan da bi ubio nekoga da me samo krivo pogleda, pitam vas za savjet ako ko zna, ako ne sutra vodim komp na servis, makar ga totalni moron popravljao, jer ako ga ja još jednom neuspješno upalim past će cipelarka po kompu... P.S. Jedine preinake, tj. šta sam prćkao po kompu onoga nestretnog četvrtka je šta sam stavio pasivne hladnjake na ram na grafičkoj, al grafa radi na burazovom kompu bez beda!!! Molim vas hitno pomažite!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
napajanje???? pobaj trik sa kartonom....izvadi sve komponente iz kučišta i stavi ih na karton...na taj nači ćeš eliminirati mugučnost kratkog spoja unutar kučišta |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Joj,joj Blade, koje imaš napajanje i koja ti je bila prijašnja matična? Uzrok tvojim problemima je najvjerojatnije (loše) napajanje. Iskreno se nadam da nemaš JNC ili neko drugo smeće, u protivnome – suosjećam s tobom... Većin matičnih traži pored standardnog ATX, još dodatni 12V naponski konektor. (provjeri da li je priključen) Nemoguće je postići neki ozbiljni OC bez njega, tj. posljedice toga su fatalne. Pretpostavljam da ti je prva matična odkarala kod OC zato što napajanje nije bilo u stanju opskrbiti MB sa dovoljnom količinom struje. (moguće je da je jedno vrijeme čak i radilo, ali ne dugo...) Ona «muzika» tj. tuljenje kod AN7 može biti zbog više razloga. (Moj slučaj je bio – temperatura. Obrati pažnju na nju. I potrebno je malo izreguliurati alarm ako je postavljen na nisku vrijednost ili ga isključiti) Potrabno je i flashat novi BIOS (v1.5) jer rješava mnogo problema. Ali mislim da je sve ovo gore uzaludno navedeno zato što ti je i AN7 nastradala iz istog razloga kao i prethodna. Ajd provjeri ovo kaj sam ti napisal, pa podnesi izvještaj... P.S.Navijam za tebe,ali... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
moja je svirala radi ventilatora na procu
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Nemoj flashat bios ako misliš vraćati ploču natrag, moglo bi biti preblema.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Napajanje je bilo neko no name, a na prijašnjoj ASUS A7N8X je radilo normalno dok ju nije spržilo... I ta asusova nije imala onaj dodatni konektor šta ima abitova (on je bio uključen) Šta mislite o ovome napajanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Ja ga imam dosta tiho i snažno(zna kod mene biti i po 4HDD-a + 2 optička pogona + 2x512 Rama sve u svemu vrlo dobro(thx stefff ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
ja sam izgubio povjerenje u Codegen jer imam njihovo kuciste i krepalo mi je napajanje (ono sugavo koje se dobije s kucistem) a nije bilo uopce optereceno (1 disk, Gforce3, 1500+), i jos ne u nekoj igri ili benchmarku nego dok sam sluso winamp... ali nemam nikakva iskustva s njihovim HQ napajanjima |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Evo nakon nekog vremena apdejt... Matična se vratila iz linksa i s njom je sve OK, al opet ne radi, i da se ne jebem s tim odfuraam ja na servis komp, kažu spržen proc, stave novog barton 2500+, radi jedan dan i opet riknulo, opet isti kurac kao i prije, ne pali se, a probao sam staviti od buraza proc, na mojom MBO ne radi, kod njega da!!! Un Fakin Belivable!!! Na matičnu sam flešo novi bios i stavio najnoviji uGuru, i radila je prvi dan savršeno, al onda iz čista mira BZZZZZKT!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|