Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2009., 16:42   #1
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Memtest86+ i Memtest86 stane, što je problem?

Dakle sam naslov kaže.

Da Vas malo upoznam sa situacijom, radi se o konfiguraciji Gamer Blade, od HGŠrota, žao mi je što pišem šrota no moram.

Donese mi stranka kompjuter. WOW ne radi kako treba, svaki puta izbaci na drugom mjestu, nekada za 10 min, nekada za 3 h ! Plavi ekran ili restart !

Ok, odvrtim ja 3DMark Vantge, prođe ok. Čudno, no ok, probam ja FarCry2, i 10 min i pukne, ... probam opet i opet pukne, izađe samo u Win.

Pokrenem ja memtest86+ i kada ono tonu errora, i odem ja u HG, i dam im to, za 25 dana, podigne stranka komp, kada opet WOW ne radi, vrate u HG, javi se HG za 2 h, i opet NE RADI !

Promjenili u RAM i VGA (4850 Ati).

No ja sada kada pokrenem memtest86+ ili 3.5 ! U oba stane na različitim mjestima, tj. svako pokretanje stane na drugom mjestu, ne javi error, samo stane ! Pokušao sam na netu naći, no nema ništa konkretno, zna li netko što da radim, s čime da testiram ? JA bi već sada zvao HG ili im odnio, da koji k.. ništa ne rade kako treba i da to srede !

Naime zaljepili su iza naljepnicu, pa ne želim to trgati radi garancije, pa testiranje komponenti zasebno ne dolazi u obzir.

Imate li neki prijedlog, kako testirati MBO ? Grafičku ? Pošto sam Vantage odvrtio i evo kaže P5182 (GPU 5220, a CPU 5071).

Hvala unaprijed, bio bi zahvalan na svakom odgovoru.

Kova.
Kova je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2009., 17:10   #2
mario85
Registered User

Datum registracije: Mar 2006
koja je ploca u pitanju i koje napajanje? Na hg-ovim stanicama pise samo p43 (mislim da je biostarovoa TP43D2-A7). Probaj s novim biosom , pod win pogledat napone i temp. te kako se ponasaju pod opterecenjem. Pokreni intel burn test i pogledaj koji je napon procesora pod loadom.
Mozes probat stavit def. postavke u biosu, mozda su stavili druge rame s drugim letacijama ili ih nisu ni dirali.
mario85 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2009., 19:10   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Jednu isto konfu sam imao iz HG-a koja se takoder rusila kod WOW-a memtest i 3Dcmark je prolazilo sve uredno,ali kad bi se isao igrat WOW onda bum,clean install i ponovo ista prica na kraju je bilo do drajvera od grafe da se ne vole (ta verzija drajvera ne sljaka bas dobro sa WOW-om )...
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno