|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
tantalove muke sa kompjuterom
Bio sam u 12 mjesecu sastavio novi kompjuter i sve je radilo OK do prošloga tjedna dok nisam kupio 2 X WD raptor-a 36GB ovdje na forumu i od tada kompjuter se resetira baca BSOD i sve ide u k.... Pa da krenem redom instalirao sam diskove stavio u raid stavio XP64 i kada sam pokušao instalirati net 2.0 komp se počeo resetirati bacati BSOD i na kraju je jedino rješenje bilo staviti diskove van iz raida i testirati ih. Testirao sam ih sa Data Lifeguard Diagnostic for Windows od WD u windowsima i svaki disk je test brzi i kompletan prošao bez problema. Mislio sam da sam možda nešto krivo napravio prilikom instalacije i sve ponovo stavio u raid 0 i ovaj put stavio vistu 64. Sve je bilo par dana ok do jučer, upaljen mi je bio utorrent i gledam sa gom player- om film i komp se resetira pokrenem ponovo player i utorrent i pogledam film do kraja i komp ostavim da radi. Dođem sa posla i sve radi ok, komp se nije resetirao jer torrent i dalje skida, da mi se to opet dogodi dok sam surfao komp se opet resetira i sada sam već lud. Ne znam što mu ne valja i koji mu je klinac. Komp je u nedjelju bio testiran sa primom95 prvi puta se je komp resetirao nakon 20 minuta testa za to sam okrivio možda temperatutu proca jer je u kući dosta toplo a stranica nije bila skinuta skinuo sam stranicu bočnu i prime je vrtio 24 sata bez ikakvog problema pa sam mislio da je komp stabilan ali očito nije. Pa Vas molim da me uputite što testirati tj. u čemu bi mogla biti kvaka 22. Sve komponente osim grafičke su pod garancijom konfiguracija je slijedeća PSU chifftec 550w MBO dfi lp ut x48 t2r CPU intel C2D e8600 COOLER tt bigtyp vx MEMORIJA 4 x 2 gb ocz 1066 mhz reaper HDD 2 x raptor 36 gb hdd, 1 wd 320 gb 1 segate 100 gb, 2 przilice SATA i PATA, 4 ventilatora u kucistu antec p182 GRAFA Gigabyte radeon 3870 sa zalmanom. Temperature su cpu 35 idle grafa 46 cipset 37 diskovi 40. Svaki savjet je dobro došao jer ne znam u čemu je problem i što da nosim na reklamaciju screenshot biosa http://img15.imageshack.us/my.php?image=p2040170vu3.jpg http://img6.imageshack.us/my.php?image=p2040172lj0.jpg http://img140.imageshack.us/my.php?i...2040174fs1.jpg http://img140.imageshack.us/my.php?i...2040175gr0.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
ja bi krenuo od napajanja. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
u kojem smislu mislis kreni od napajanja, da li je preslabo ili crkava. Evo navecer sam izvadio 1 kit memorije i opet me komp zajebava sada se ne restarta nego zasteka i moram ga resetirat to mi se desilo i u biosu i pod vistom. Vise nisam dosta pametan sto napraviti osim to stuci batom, jer ovako to ne mogu niti prodati jer neznam sto ne radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
nautic expert
|
mislio sam reći da bi trebao posuditi drugo napajanje pa vidjeti kako se ponaša sa njim. u principu nema univerzalnog odgovora, trebati ćeš isprobati komponentu po komponentu. napajanje je čest uzrok problema, a pišeš da su problemi počeli sa ugradnjom 2 nova diska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
2 harda troše max. 25W i nisu nikakvo opterećenje za 550W Chieftec. Nije loše pokušati sa drugim napajanjem, ali mislim da je problem nešto drugo. btw, ne vidim slike na datim linkovima.
![]() |
#7 |
nautic expert
|
coconut, probaj sa refresh ili clear cache, i meni zna ne prikazati sliku na imageshacku + ff. nisam mislio da su diskovi sami po sebi opterećenje, možda je jednostavno napajanje radilo na granici, pa su još 2 diska samo pogoršale njegov rad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Napajanje je staro 6 mjeseci, prekjućer sam izvadio raptore instalirao vistu 64 na seagata pošto prokleti ve mil mi još nije dao disk sa popravka tj. putuje iz rijeke valjda konjskom kočijom i ide preko bosne. Instaliranje je prošlo ok sa time da mi je jućer ujutro kada sam upalio monitor jer je kom radio cjelu noć opet bio zaštekao. Evo od jećer popodne kom radi bez i kakvih problema sa time da u njemu nisu raptori i jedan kit memorije je vani. Čekam da mi dođe novo napajanje pa ću početi od tuda sa čime je najbolje testirati memoriju tj ima li išta bolje od memtesta86+ te kada testiram 1 po 1 memoriju da li trabam istestirati i sve portove ili samo memoriju jer ne znam da li je problem u memoriji ili u MBO ili je sve postalo problem što i je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A da provjeriš diskove?Chieftec 550W je više nego dovoljno snažan da pogoni tu konfiguraciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Provjerio sam sa raptore sa Data Lifeguard Diagnostic for Windows od WD u windowsima i svi testovi kažu da su ispravni sa onim programima sa hirensa ne uspjevam jer ih ne mogu niti "instalirati" jave grešku, u onaj program od WD uopće se ne pokreče. Danas ću ih dati frensu da si on stavi ili u raid ili ovako pa da vidi što im je jer više jednostavno nisam dosta pametan sve ima garanciju osim grafe ali kaj da odnesem na reklamacijku kada za ništa nisam siguran da baš ta komponenta uzrokuje probleme. Najrađe bi sve prodao ali kako ovo prodati kada sve može i ne može biti ispravno. Evo sada surfam i slušam radi na njemu i nije zaštekao niti jednom pa je lako moguće da je problem u diskovima ali više nisma siguran niti u kablove iako bi oni trebali biti ok jer su novi tj. došli su sa matičnom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj koji je napon rama u win., na slici koju si stavio ti je pao ispod 2.1, mozda je to razlog nestabilnosti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|