Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 03.02.2009., 00:08   #1
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
HDD čudan problem

Imam Seagate 3320613as, star 3-4, zadnjih dva tjedna radi u kompu sa instaliram windowsima, prije korišten za storage divxa i .iso-a.

Flashan je na SD2B

Događa se sljedeće...

Kad mu pristupam preko windows explorera, znači najnormalnije, recimo pokušam selektirati windows folder, dogodi se zastoj od 1-3 sekunde prije nego što ga selektira tojest označi. Kad istu stvar napravim na svojem 6400aaks-u, nema nikakvih zastoja.

Što raditi?

Hvala svima i pozdrav!
borisko je offline  
Staro 04.02.2009., 19:42   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Ne kužim, postal si uredno na temi za problemima sa Seagate diskovima i kaj sad točno očekuješ da ti ljude vele. Kaj nije očito da je problem u disku i da bude kad-tad krepal?

Uostalom:
Citiraj:
Autor borisko Pregled postova
počeli BSDOVI danas...

edit: čak i škljoca?wtf?!klik spinup klik spinup...
malo radi malo ne...

edit2: upgrejdao firmware na sd2b i sad cemo vidjet kako radi...u SeaToolsima je prosao onaj test s 3 neka errora koja su kao popravljena...moram napomenut da je disk NOV NOVCAT, iz Protisa tj. Asbisa
vidjet cemo kak ce se dalje ponasat
Citiraj:
Autor borisko Pregled postova
e situacija je ovakva, ja ovaj hard stavio curi u komp, fw je SD22, je li potrebno staviti novi fw ili da ostavim kako je...

nije mi se baš sad za zajebavat s podacima kad sam instalirao win i sve, a opet nebi htio da joj crkne nakon par dana/mjeseci...
Citiraj:
Autor majk Pregled postova
Mislim, nema smisla da svi postaju svoje modele diskova. Na official Seagate sajtu pise lijepo koji modeli su MOZDA pogodjeni sa ovom greskom...
...
ST3320613AS - tvoj model
...
Sad ti ili nećeš prihvatiti činjenicu da je disk, bez obzira kaj je "nov-novcat" na dobrom putu da krepa ili kaj. Prebaci si sve bitne podatke i gotovo.
McG je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2009., 19:44   #3
borisko
Premium
Moj komp

pa tamo pišem iskustva, ovdje probleme.

firmware je popravljen, kaj da mu sad radim, da reklamiram? svi checkovi pokazuju ok
borisko je offline  
Staro 04.02.2009., 19:49   #4
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Vrla stvar dal su iskustva ili problemi kad je očito da bude ti disk krepal ko i masi drugih. Reklamiraj ako budu ti hteli uvažiti reklamaciju, u suprotnome prodaj disk (nakon kaj si prebaciš podatke), ako bude to opće moguće s obzirom da su ama baš svi s netom i kolko tolkim znanjem o komponentama upućeni u to da Seagate diskovi krepavaju ko da nema sutra.
McG je offline  
Staro 07.02.2009., 02:49   #5
borisko
Premium
Moj komp

Disk se odjednom počeo ponašati uzorno. Nema više BSOD-ova, klikanja i inih stvari...

Može LOCK
borisko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno