|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Zamrzavanje
Konfiguracija : Q6600 EP43-DS3/X48-DS4, 8800GTS 640MB/Gforce 7200, 2GB Crucial ballistix tracer 800 MHZ, Seasonic M12 600W. Do prije 3 dana mi je sve bilo ok, sada mi se igrica (COD 4) zamrzava, a posto je to jedina igrica koju igram, naravno da me to ubija ![]() Ja bih vas molio da me savjetujete kako god znate jel sam probao sve i svasta, bez uspjeha... ![]() 1. Sam posumnjao na graficku, te sam kupio novu tek toliko da isprobam dali ce se i dalje desavat. ( Nije pomoglo ). 2. Istekao sam 1 keks rama i probao sa drugim i obrnuto ( Takoder nije pomoglo ). 3. Kupio sam novi produzni kabel, ustekao u drugu uticnicu (utnicnica u sobi do moje) (To takoder nije pomoglo ). 4. Istekao sam sve PCI kartice, te sam se spojio na net zicno ( Takoder nije pomoglo ). 5. Kupio sam novu plocu ( Gigabyte EP43-DS3 ), sve spojio (Takoder nije pomoglo) 6. Istekao sam sve USB uredaje, ostavio samo tipkovnicu i mis ( Takoder nije pomoglo ). 7. Instalirao sam novi OS ( Bez uspjeha ofc.. ) Sad dolazim do pitanja, dali je napajanje ili procesor??? Vrtio sam PRIME95 12 sati ukljucujuci i testiranje RAMA, prosao je bez gresaka. Vrtio sam 3D Mark 2005 2 sata takoder sve ok. Ako je kojim slucajem napajanje krivo, zar prime i 3D mark nemogu opteretit napajanje koliko moze video igrica? Molim Vas pomozite, jel ovo kupovanje novih komponenti u nedogled, me nece nigdje dovest osim sto ce mi đep ostat prazan. Hvala Vam! Napomena: Nova grafička Nvidia 7200, i Ploča Gigabyte X48-DS4 idu u prodaju. Vise informacija na trznici.
![]() |
#2 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Jesi probao nove Windowse staviti? Clean OS + friški driveri...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jan 2009
|
Hm, ja sam imao slican problem, samo je u pitanju bila druga igra i drugi programi neki, ispalo je da su mi rami bili osteceni, dok nisam nis radio i igrao sve je bilo ok cim bi poceo bilo koju igru igrat izbacilo bi me ili bi mi se komp srusio ili smrznuo.. Mozda ti upce nije do maticne-graficke nego do napajanja i opterecenju u njemu kad je pod velikm opterecenjem ,vise vuce iz uticnice a manje daje kompu i dolazi do gubitka napona,.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Jesi li probao sa drugim HDD-om (Seagate?!) ? Meni također komp smrzava i iako to najčešće nije problem sa HDD-om, kod mene definitivno je. Šteta bi bilo trošit novce na kupnju komponenti dok nisi siguran što ne valja. Probaj posudit neki hdd pa probaj s njim. sretno |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj napone koje si stavio u biosu ili koje je ploca stavila i one koje pokazuje na ET6. Neke ploce iz serije 4 imaju problema s naponima i postavkama u biosu. Moja ep45-ds "fula" napone za DRAM Termination, channel A Reference, channel B Reference, za 0.05v. U biosu moram postaviti vrijednosti na 0.05 vise od normalnih da bi u ET6 dobio normalnu vrijednost i stabilnost. Odvrti nesto zahtjevnije :intel burn test i mark06. Jel ti se zamrzne odmah igra ili nakon nekog vremena (30 min)? Dali su se rusile i prije igre ili programi? Pod zamrzne dali os jos funkcionira ili moras reset stisnut? Dali je stavljan novi bios? Pogledaj hard disk (instaliraj igru na drugu particiju ili hdtunom za "lose" sectore). Pogledaj na sluzbenom forumu od gigabyta dali je netko imao slicnih problema. Dali si probal druge drivere, uzmi nesto starije i najnovije. Nadam se da nesto od ovoga pomaze. Zadnje izmijenjeno od: mario85. 30.01.2009. u 10:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Probao sam downclockat procesor, overclockat, drzat na defaultu, tako i sa ramima i nista ne pomaze. Prije cca sat vremena sam stavio napajanje iz drugog racunala (Fortron 350W), i do sada mi se igra nije zamrznula. Tesko mi je povijerovat ali mozda je tu ipak kraj tom mucenju i mozda je ipak napajanje krivo ![]() Vrtit cu igru jos par sati pa javim. Citiraj:
3 diska imam Samsung T166 spinpoint , Seagete 410AS i WD 6400AAKS. Os je na seagateu ali sam stavio i novi na samsung te digo OS sa drugog diska, i ja sam kvar diska uzeo u obrzir, ali nije pomoglo...
![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 31.01.2009. u 18:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Seasonic M12 600W, napajanje sam platio 1500 kn. Ima garanciju i mislio sam da je to najbolje napajanje na svijetu, pitam se dali sam bio u pravu? Ako ja prime95 12 sati, i 3D mark par sati vrteci nisam mogao zakljucit da je opce nesto crklo, moze li mi netko molim Vas rec kako ce oni u servisu znat da je napajanje neispravno? Bojim se da ce mi ga vratit i rec da je sve ok. EDIT: Napajanje je otislo ![]() Od kada sam stavio Fortrona 350W koi to sve gura, komp se nije nijednom smrzo. Eto hvala Vam svima ![]() Sad treba prodat plocu i kupit napajanje ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 31.01.2009. u 18:05. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Mislim da sam sada napokon riješio problem. Kao što sam rekao, stavio sam drugo napajanje i problem je nestao. Zaključio sam da mi je napajanje crklo, pa sam napajanje odnio na reklamaciju. Serviseri osim što su se čudili koda su duha vidli, su se i lagano smiješkali uz komentare da je nemoguće, da još nikad nikome nije crklo Seasonic napajanje. Reko ok, ja sam siguran da je napajanje neispravno, da bi došo nakon par dana i vratili mi napajanje kao ispravno. Došo doma pokušo sve i svašta, da bi nakraju zaključio da ljubav Seasonica i Seagatea ( 410AS ) nije baš sjajna ![]() Jednostavno se nevole. Eto tek toliko da znate da ne kupujete Seagate disk ako mislite kupovat Seasonicove proizvode.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|