|
![]() |
#1 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() ukratko... laptop se ne moze upalit ni na safe mode ni last good know blabal.... rijec je o XP home vidi se par crtica u kojem se boota xp onda se ekran zamraci i za jedno 30sek-1min se pojavi plavi ekran - kazem mali jer samo u gornjem lijevom uglu nesto se ispise... tipa cannot load registry ili from registry ili pogodam... ![]()
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
pokreni windows setup sa CD-a i udji u recovery console i napisi chkdsk /f pa vidi sto ce biti i da li imas sto bad sektora. ili je korupcija podataka ili fizicko ostecenje sto bi ja prije rekao, posto se radi o laptopu. mali plavi ekrancic je zato sto ti monitor od laptopa ne zna pokazati 640*400 preko cijelog ekrana. starije instalacije windowsa xp su imale repair funkciju, pa probaj s time. Znaci na prvom ekranu od setup-a stisnes enter to install, pa onda repair.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Sannin
|
svasta... situacija je trenutno ovakva... uzeo sam kameru i snimao startup od laptopa... i snimio bsod kojeg sam onda pogledao na desktopu... STOP: c0000218 {registry file failure} The registry cannot load the hive \SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE or its log or alternate. It is corrupt, absent, or not writable. Beginning dump of physical memory Dumping physical memory to disk: __% sve na netu upucuje da je ovo sranje totalno... e ovako napravio sam jos jednu instalaciju windowsa preko koje sam mijenjao system/config -tj. napravio sam povrat iz repair foldera... -a prije toga sam pokusao promjenit registry iz starog windowsa tako da ce ne gasi na bsod nego da ostane da ga vidim - to nije upalilo pa sam izveo ovo sa kamerom... i dogodilo se nesto... sto sam ja kriv... i ovo je lekcija... bio je iskljucen system restore i zadnji point je bio iz prosle godine.... u 3 ************************ ![]() ![]() nije fizicko ostecenje dakle... - a sta se tice ovog da ne moze pokazat 640*400 preko ekrana nije istina... rekao sam mali bsod - nije velik kao tipicni -kao sto vidis iz gore navedenog
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
da, korupcija podataka, najvjerojatnije si ugasio komp na silu ili ti se srusio iz nekog razloga. hive-ovi su dijelovi registrya i to nije uopce dobro da ti se desilo. Cak da i uspijes vratiti neku verziju hive-a, velike su sanse da ti nece svi programi raditi kako treba. reinstall.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Sannin
|
sada iman ideju sa onih 6 xp boot disketa od kojih je jedna prepravljena da sadrzi chkreg mali program ali govori se da zlata vrijedi...
![]() |
#6 |
Sannin
|
mali nije zlata vrijedan... sad trazim veci... i imam drugi post...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|