Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.01.2009., 20:03   #1
shadow01
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
(riješeno) Canon IP 4500 problem

Imam Canona IP 4500, star je godinu dana. Koristim zamjenske tine! Uglavnom problem je slijedeći, kad sam „zadnji“ put nakon printanja ugasio printer, glava od printera nije sijela skroz do kraja. Kad podignem poklopac, glava bi trebala biti skroz desno, ali ona nije. I kad upalim printer ponovno, diže glavu gore dolje, okreće „rollere“ ali nakon 20 sek stane i pale se naizmjenice zelena i žuta lampica. U uputama od printera piše, da treba isključit usb iz kompa, ugasit printer i isključit ga iz struje. Nakon nekog vremena ponovno ga uključit, to sve napravim i neće!! Najveći apsurd je u tome što mi se je to već dogodilo dva puta i isto tako sam ga dva dana isključivao i uključivao u struju i proradio je. Možda sam još nešto drugo napravio ali se ne mogu sjetit.
I sada više uglavnom neće da proradi, radi tih 20 sek i onda stane Zanima me je li tko imao sličan problem sa tim printerom, ili ću ga jednostavno morat odnest na servis, garancija mi istjeće za 2 tjedna.. Osim toga printer je radio bez problema!
shadow01 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 22:02   #2
Oranje
apsolventus
Moj komp

Oranje's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
nosi u servis..i stavi original tinte prije unutra
jer dok ima garanciju nek se zezaju oni, ak popraviš i za mjesec dana opet ista stvar kad ne bude pod garancijom?
koliko si printao? moguće da ima brojač ko neki stariji te ga treba resetirati (ustvari zamjeniti waste ink spužvicu)
Oranje je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.01.2009., 18:03   #3
shadow01
Registered User

moram primjenit onda sve nove titne, to bi me došlo 550kn
imali li neki serviser, da mu odnesem printer i da on promjeni tu spužvicu i resetira ga
original canonov servis je u microlineu...
printao sam jakooo puno, što slika i cd-a a što teksta
Staro 22.01.2009., 20:10   #4
Oranje
apsolventus
Moj komp

Oranje's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
mislim da garancija ne vrijedi ako su korištene zamjenske tinte, radi toga sam napisao
zato se tinte dobivene s printerom ne stavljaju u printer nego čuvaju, barem do kraja garancije
potraži po netu, za ip1500 je postojao softver za reset
spužvicu ustvari nije nužno mijenjati, nego "bi trebalo" nakon xxxx isprintanih stranica te printer stane
probaj nabaviti prazne original tinte pa na servis, pitaj tu na forumu...tržnica

evo,malo potražil
probaj ovo

http://ij-forum.blogspot.com/2008/08...ror-waste.html

ili downloadaj ovo imaš unutra više linkova
poput ovog

Zadnje izmijenjeno od: Oranje. 22.01.2009. u 20:22.
Oranje je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2009., 22:26   #5
shadow01
Registered User

moram pogledat možda negdje i imam stare original tinte, samo mi i one ne vrijede jer sam sa njih skinio čip!! Mogu ga vratit, ali se kuži...
tražio sam već po forumima, ima hrpa stvari vezanih za canon printere i njihovo resetiranje.. pokušao sam ga na par načina resetirat ali nece....
hvala ti puno na ovome, isprobat cu ove alate pa javim... Hvala!!
Staro 25.01.2009., 15:47   #6
robi92
Registered User
Moj komp

Imam isto canon-ov printer, koristim zamjenske boje i mislim da ako jednom staviš zamjenske boje u printer pita te nešto kao da s tim bojama gubiš pravo na garanciju. I da vratiš orginal boje u servisu bi vjerojatno skužili da si koristio zamjenske boje ali ako ništa drugo ne uspije pokušaj ga odnijeti na servis.
robi92 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2009., 10:51   #7
shadow01
Registered User

Morat cu ga odnest na servis jer nece da radi, pokušao sam ga resetirat na par načina isključio sam ga iz struje i usb na 3 dana i neće.... postoje neki programi za njegov reset ali od toga za sada ništa, oni prepoznaju printer ali ništa vise ne mogu napravit jer sami win. javljaju eror....
i to bi trebao napravit što prije da mi se glava ne bi sasušila ako već nije
Staro 26.01.2009., 18:19   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nemaš brige, na Canonu se glava neće osušiti ni nakon pola godine stajanja, a možda čak i više...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305