|
![]() |
#1 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Kupio sam jučer IrDA-u u obliku USB sticka i kanio sam pomoću nje spojiti mobitel na komp. Sve je to bilo lijepo zamišljeno, ali... Instalacija je prošla bez problema i kada ga ukopčam Win mi prepozna i javi da sam spojio IrDA uređaj. Pokraj njega stavim mobitel i na njemu uključim IrDA-u i sada nastaju problemi. Mobitel pokušava komunicirati sa kompom, ali Win nište ne detektiraju i ne pokaže mi se ona ikonica pokraj sata u taskbaru da je kominikacija uspješno uspostavljena. U uputama piše da bi se to trebalo desiti. Kad bi taj dio uspješno prošao onda bi trebao poktrnuti EasyStudio (software za Samsung mobitele) i putem njega slati i primati podatke. Pošto na onom prethodnom dijelu stvar zapne, ova iduće se niti ne može realizirati. Sumnjam da je stvar u nekim postavkama, a ne u kvaru hardwarea. Pokušajte opisati postupak kako vi to obavljate, jer kod mene to ne pali. Jel ima neka finta i je li sam dobro opisao postupak ostvarivanja veze? Gdje griješim? HELP! P.S. Inače radi se o Samsung SGH-S500 mobitelu. Sada sam probao onaj prvi dio sa Siemensom S35i i njega su Win prepoznali tako da me to još više zbunjuje. Nek mi netko opiše ako zna kako spojiti Samsung mobitel putem IrDA-e sa Easy Studiom. Koje postavke treba odabrati u programu da bi komunikacija uspjela. I još nešto, ako bi mi netko mogao poslati upute da podesim GPRS za spajanje putem VIPa. Thnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Resistance is futile
|
Pa nemojte mi reći da nitko od Vas nema doma neku IrDA-u ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
pa sam si reko da ti sa s35 radi. probaj poslati sa s35 kontakt na samsunga, i vice versa, te ako ne radi, znas u cemu je problem ![]()
![]() |
#5 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
de mi reci koliko si platio irda, i gdje si kupio?
![]() |
#6 | |
Resistance is futile
|
Citiraj:
To je bilo najjeftinije što sam našao u Zagrebu, a IrDA ti izgleda ko malo deblji, srebrni USB stick. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Resistance is futile
|
Citiraj:
isprobao i sa Samsunga poslao broj iz imenika na Siemens i stvar radi, što znači da je na mobu IrDA ispravna. Kako natjerati Win da mi prepoznaju Samsunga? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Doc, dok sam tražio po internetu sve o X-600, naletio sam na hrpe threadova po forumima sa ljudima koji imaju probleme sa IrDA-om i Samsungom. Većina ih ne uspije riješiti problem,progooglaj malo... Ako ne riješiš,nabavi kabal za Samsunga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Resistance is futile
|
Uspio sam slijedeće: Kada spojim IrDAu na USB Win XP ju prepoznaju i stvar "radi". Uključim na Siemensu S35i IrDAu i približim ga, Win prepozna da se radi točno o tom modelu moba i kada pokrenem program za obradu podataka tipa imenika, organizatora i sl. tada on pokupi cijeli imenik iz moba i izlista ga. Kao što rekoh, stvar radi! Kada isti postupak ponovim sa Samsungom SGH-500 tada Win uopće ne detektiraju da se u blizini nalazi neki uređaj koji šalje nešto putem IrDAe. Najzanimljiviji dio je da kada pošaljem nešto sa Samsunga na Siemens, on to uredno primi, što znači da je IrDA na Samsungu ispravna. Problem je zašzo Win ne prepoznaju Samsunga. Da li postoji kakav upgrade kit za IrDAu za Win XP? Što bi se desilo da putem IrDAe pokušam spojiti najnoviji mob koji nije u podacima od Win XP, kako bi se Win ponašali na to? Mislim da je taj slučaj kod mene, ali ne znam kako ga riješiti, HELP! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() a sto se tice "prepoznavanja", nisam siguran, al mislim da uredjaj sam posalje windowsima "podatke o sebi", da to nema veze sa vindozama... mislim, suludo je da najnoviji uredjaji ne rade ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Resistance is futile
|
OK, sad neka netko pametan kaže da li IrDA na mobu šalje podatke o modelu Windowsima ili je to tipa Plug&Pray, pa su podaci integrirani u same Windowse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Just4Fun
Datum registracije: Nov 2003
|
kad si vidio da je ovjde novi post stavljen sigurno si pomislio da ti je neko rijesio problem! al nije ja se javljam :clap: al bar znam VICE VERSA=obrnuto ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|