|
![]() |
#902 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
meni je temp 40/34 na 3,6 idle,u igri oko 47/40,imam 2 ventilatora na cooleru i 1 na kućitšu ali mi se čini da nema neke razlike,treba mi veće kućište. sad gledo links i vidio dobili dodataka za naše scythe kulere da se mogu staviti i na 1366 socket. alfa di ti puše ninja??,meni je okrenut kut prema napanju,a ventovi su na bočnim stranama,jer mi jedino tako stane u kućište,bilo kako drugačije mi lupa o napajanje. |
![]() |
![]() |
#903 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Pa posto je meni napajanje na dnu na vrhu nemam venta (neda mi se montirati da mi prasinu u zrak baca). Umjesto toga imam 120 vent koji puse vani taman iza prockasa tako da najbolje rijesenje je bilo ninja sa ventom iznad memorije. Osim toga imam 120 usis, 120 bocni koji puse u grafu (drugi bocni iznad prockasa je otisao jer ne stane sa ninjom) i 120 ispuh. svi lijepo na 1000 okretaja... Btw. evo jedna perverzija - posebno sam obratio pozornost kod montiranja ninje da donja tri hitpajapa idu u horizontalu.. ![]() edit. 2 na cpu su ti bezze.. nabavi si kuciste. ja sam svojim i vise nego zadovoljan. Osim skidanaj/stavljanja bocne stranice.. mamicu im..) |
|
![]() |
![]() |
#904 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
E8400 3 .0GHz > 3 .6GHz
Pokušao sam staviti E8400 sa 3 na 3.6 (9x400)bez diranja meme i napona. "Brinu" me temperature jezgri. Opteretio sam ORTHOS-om jedno sat vremena, temp.jezgri je 63 , a cpu 42/3 ,, a u Idleu jezgre 50 , a Cpu 26 mjereno Everestom . Procesor se hladi sa Arctic Freezer-om 7 Pro. Da li su to OK temperature, ili ne?
#905 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hmm.. moj 8500 na stok kuleru i 3.8 je davao toliko u loadu sa malo povisenim naponom. idle je bio nizi zbog onih sejvera (imam ih i sad na 4 ghz. zato mi je u idle 28 temp ![]() Necini mi se bas bajno za frizer.... Sto se tice prockasa, njemu je to ok (63), ali kad dodje ljeto ![]() Pogledaj si okretaje ako je na pwm... |
|
![]() |
![]() |
#908 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
#909 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
#910 |
Od nonine sestre kunjado
|
#911 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
#912 |
Registered User
|
Mozda meni ovaj bocni baca po pasivcu + cini se da bjezi i sa ninje malo zraka.... Uglavnom, sjecam se da je prije bio dosta topao na dodir, a sada je hladan. Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 26.01.2009. u 21:07. |
![]() |
![]() |
#913 |
Od nonine sestre kunjado
|
Ponovo izvadio ,namazo i stavio Freezer. Mjerio u Everestu i HWMonitoru. : ![]() Everest daje 5, 6 stupnjeva više temperature.Kome da vjerujem? ![]() RealTemp : ![]() Malo sam zbunjen... ![]() Opet pol sata Orthosa i Real temp : ![]() Tko sad laže? :-)
![]() Zadnje izmijenjeno od: greenfly. 27.01.2009. u 01:37. |
![]() |
![]() |
#915 |
TK
|
Citiraj:
#916 | |
Od nonine sestre kunjado
|
Citiraj:
Stvar je u tome da bih se htio malo iskušat u overclockingu ![]() Metak : Prošetaj malo po Štradunu ![]() Postoji razlika u očitavanju temp.u Everestu : Everest 4.50 > 50 stupnjeva Everest 4.60 > 45 stupnjeva
![]() |
#917 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() koristim orginalni stock hladnjak. postavio sam TJmax na 90 ( zbog ploče Biostar Tpower I45 koju ima prikaz temperature pa je indetična temperatura ) sobne temperature su bile 25 stupnja . tada sam ostavio preko noći do sada jednom je prešla na 46 stupnja na igranju TF2. na kučištu Chieftec pušu 3 x 92mm Sharkoon M serija na 12V. nije bučno nešto malo slabije čuje.. pitam se , da li to ispravna temperatura zbog podešenog TJmax-a?
__________________ |
![]() |
![]() |
#918 | |
TK
|
Citiraj:
Možda ti doslovno freezer nije dobro legao, nekima zna biti zeznuto sa onim njegovim kopčama a i probaj pastu Arctic Silver 5 tako da ju staviš onako kako preporučuju. Ali bez obzira temperature ti nisu pre visoke ali ako su kao sa tvorničkim hladnjakom onda nešto nije dobro podešeno jer jednostavno moraju biti manje u odnosu na stock. Citiraj:
💻 🎞♫ Zadnje izmijenjeno od: Razer. 27.01.2009. u 14:45. Razlog: Koristi EDIT i Multiquote. |
|
![]() |
![]() |
#920 |
TK
|
#921 |
Od nonine sestre kunjado
|
#922 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Jos za poboljsanje hladjenja usarafas jedan 60mm Sharkoon System Fan M u pasivac i da vidis hladovine ![]() http://www.sharkoon.com/html/produkt.../index_en.html http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.093 |
|
![]() |
![]() |
#923 |
Registered User
|
E sad, sta nije onda normalno da max temp na frizeru = max temp na stoku ako dok god stock ne vrti na max okretaja? Mislim, to mi je neka logika, nije frizer neki pasivac ili grdosija.... Ali da bi na istim okretajima trebala biti znatno manja temp, da, to stoji ili nesto nije kako treba. Dizel = metalac.... ali da ima pravo, ima... ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Od nonine sestre kunjado
|
#925 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Ah ta temperatura
Bok svima. Imam procesor Intel Pentium DualCore E2180 i sad sam ga klokao, znam da je normalno da se temperatura malo povisi. Ali meni je u everestu temperatura od 30 - 45 ![]() Koja je temperatura normalna za taj procesor. budući da sam nedavno sastavio komp. Još uvijek na procu imam onaj Intelov cooler. A kučište mi ima pet coolera ako računam ovaj procov; 1. 12cm hladni zrak ulazi, 2. topli zrak izlazi, 3. Onaj na chipsetu, 4. Na napajanju usisni i izlazni, 5. I ovaj na procu jel to dobar protok zraka hladnog, i koji mi cooler preporučate za proc ? |
![]() |
![]() |
#927 |
Registered User
|
a bez loada onako kad radi bez opterecenja? Zadnje izmijenjeno od: IvanKulic5. 27.01.2009. u 20:53. |
![]() |
![]() |
#928 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Meni je proc na 2.66 GHz... Box cooler... Stock voltaza... Idle: 20-25°C... Load pod OCCT-om 45-50°C u sobi je ugodnih 18°C... Samo jedan vent od 120 koji hladi hard disk... Bez bocne stranice je komp... Od zida udaljen 40 cm... Predobro... Al nece na 3 Ghz ni na 1.4 V... Djubre...
#929 |
Registered User
|
pa povisi mu jos malo frekfenciju, moze ima jos do 65°C |
![]() |
![]() |
#930 |
Registered User
|
![]() sad malo moram dić jednu temu iz prašene ali eto. Kad ga stavim na 2,5 onda mi komp pišti i neda se pokrenut, onda moram CMOS na onom jumperu resetirat. Kaj da napravim da mi proc bude na oko 2,6 a da radi normalno ????? |
![]() |
![]() |
|
|