|
![]() |
#31 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
ABuseru, pošto imamo 90% isto kućište, dat ću ti savjet kako da se riješiš vibracija(koje nastaju zbog diska, vjeruj mi). Tvoje: http://www.nabava.net/slike/proizvodi/10935.jpg Moje: http://trgovina.partners.si/images/72107.JPG Sigurno u kućanstvu imaš onu krpu sličnu "trulex-u" (onoj za pranje suđa, onoj krpi sličan materijal), samo malo tanja tvrđa. Odreži jednu traku te krpe širine 1 cm. Od te trake si režeš komade 2X1cm i preklapaš ih na pola. Treba ti takvih 4 komada za 1 disk. Vadiš disk i nosače. 2X1cm komadiće tkanine preklopiš da budu 1X1cm, stavljaš ih na "vijak" na plastičnom nosaču, i tkaninu zarežeš malo žiletom da probije, te nabiješ na taj "kvazi vijak". Pošto je tkanina tad 1X1cm, ni ne vidi se jer taman uđe u međuprostor te plastike. Postaviš na sva 4 vijka, stisneš uz HDD, uguraš u ležište i problem riješen. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ooo, hvala, probat ću. I ako ćemo o kučištu iznutra, imamo 100% isto kučište ![]() Jel ovo? http://www.hemko.net/Proizvodi/Images/2/o%20(29).jpg Ako je, odoh odmah danas kupiti jedan takav (jer nemam nijednu doma čistu, sve korištene i ofucane). |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
LOL. Iako ne znam kakve to veze ima s ovim, ali ajde ![]() @Valg - evo, napravio sma to, sad ćemo vidjeti kako će se ponašati. Zasad još ne zuji, ali nije ni prije non-stop zujao, Ili bi počelo odmah, ili nakon malo duljeg korištenja, pa ću vidjeti i javiti rezultate navečer, odn ako slučajno počne zujati, onda ranije. Nego, jedna stvar - ja ih nisma nikako mogao staviti preklopljene unutra, nije disk htio uči, predebelo je bilo, no možda sam ja kupio malo deblju krpu od tvoje. Moja je debela točno 5mm ovako, izvađena iz pakovanja, dakle kada preklopim, cijeli centimetar. OK, to se stisne, ali je još uvijek poprilično debelo, i jedva da je "kvazi vijak" izašao van tako, pa sma eto stavio samo 10x10x5mm. I imam 2 pitanja još: 1.A šta si ti imao isti problem pa si ga tako riješio, ili samo prenosiš nešto što si čuo? 2.A neće biti nekakvih problema sa tom krpom? Jer ona je napravljena tako da prima vlagu, tj da može "popiti" veliku količinu vode, pa me zanima, neće onda onda vuči vlagu na sebe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
Izgleda da da, problem je riješen, još ijednom nije zazujao. Eh, tko bi rekao, kolika je moć kuhinjeske krpe ![]() Hvala majstore, imaš kebab i pivu, evo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Vibracije se prenose na vrata kućišta, pa počno lagano i sinkrono tresti (sa povećalom sam to utvrdio, ono obično koje koristim za preispitivanje lemnih točaka). 2. Ako ne pljuješ po disku i ako ne mjenjaš temp sobe iz 45°C na -15°C, nema frke. 3. Moja krpa nije tako debela, moja je 2mm! ![]() Citiraj:
Uvjek gladan, uvjek žedan! ![]() ![]() Imam i ja taj osjećaj! Al znaš kako se kaže: "Znaš zašto su svi muškarci svinje? Zato što su sve žene kurve!" ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|