Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2009., 10:05   #1
Nybelung
Guest

Arrow Laptop i sve muke koje uz njega dolaze. xD

Ovako, laptop sam kupio prije manje od pola godine (ovaj iz "moj komp"). Polovicom 10. mjeseca sam instalirao Win XP Pro SP2 jer sam imao nekih problema s Nod32 antivirusom. Nakon toga sve je radilo bez ikakvih problema sve do Božića kad se komp počeo jako sporo paliti (nakon windows loading screena pojavi se i desktop ali treba pričekati par minuta dok se ne pojave ikonice u donjem desnom kutu (dolje kod sata ) i nije htio odmah otvoriti My Computer. Ja sam to trpio dok mi nije postalo previše iritantno. Prije 2 dana sam formatirao disk (sve izbrisano xD) i instalirao Windows Vistu Ultimate SP1. Prespori boot mi se opet javlja i nakon toga (prodje loading screen i onda se dugo čeka dok se ne pojavi desktop). Zatim sam ponovo formatirao disk i vratio nazad Win XP, stvar je postala još gora jer se laptop sada pali za nekih 5-6 minuta, a My Computer ne želi otvoriti ni nakon 30 min rada (kad otvorim My Comp bude prazan, umjesto ikona stoji ona "browsing" animacija, s baterijom ), komp odbija otvoriti Disk Defragmenter i sl. aplikacije (upale se ali rade sporo i onda se odjendom pojavi "Not Responding" poruka), morao sam otipkati neki dokument za faks - Word je uredno radio, ali kad sam htio prebaciti file na USB stick fino sam se načekao dok ga nije prepoznao .

Jutros mi ga je stari odnio na servis, i prije par minuta me zove i kaže da mu je lik sa servisa rekao da sam ga JA pokvario "nestručnom" instalacijom "svakakvih programa i windowsa".
Prije svake Instalacije Windowsa (3 ukupno) sam formatirao disk, koristim originalne drivere, ni antivirus ni antispyware nisu ništa našli na disku..
U čemu je dovraga problem? Zar je moguće toliko sjebat komp običnom instalacijom Windowsa na čist HDD? I mogu li mi oni ne priznat jamstvo (3god)?
  Reply With Quote
Staro 16.01.2009., 11:17   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Po opisanom problem je prvenstveno u hdd i njegovoj komunikaciji sa matičnom. Prvenstveno ležište hdd i SATA priključak. Zašto su se proizvođači / industrija odlučila za tako šugavo hardwersko rješenje teško je reći. Vjerujem da će cijeli "popravak" bit skidanje poklopca ležišta hdd, vađenje i vračanje hdd - a "do kraja". Jasno uz uvjet da krivac nije sami hdd i da pomalo otkazuje poslušnost.
O postolarima, dimnjačarima i inim idi * * * * a koji se predstavljaju kao serviseri več je proliveno previše žuči. Navedi model lapa i "čuveni" servis.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno