Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2009., 22:34   #1
skocic
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Molim pomoc oko spajanja projektora :(

Postovani expertovci molim vas da mi objasnite ako mozete,kako da to spojim i namjestim projektor da ga nemoram palit da imam sliku na monitoru...naime to mi se desava(zapravo ne meni ali nije bitno) ...ako nije upaljen projektor na monitoru nema slike...eh sad znam da ta grafa ima samo jedan izlaz...kak to podesit??projektor je dosta nov(prije 2 mjeseca kupljen) eto to je sve kaj vam mogu rec...ako ima neko da mi objasni jer prije ovog novog je sve radilo kak spada samo je bio drugi projektor al je taj crko...
skocic je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 23:04   #2
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
pa samo izvadi onaj vga kabel i to je to, ne moraš ga ni zašarafit samo ga staviš i izvadiš po potrebi...
skyman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2009., 23:08   #3
skocic
Registered User

ma to je mom starom na poslu kojem su kompovi SF tak da sumnjam da bi on to tak radio!kaj nema drugog rijesenja?ne kuzim kak je onda prije bilo sve kak spada ..
Staro 13.01.2009., 23:19   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Je li moguće da je podešen kao primarni?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 23:22   #5
skocic
Registered User

nikad nisam spajao projektore tako da neznam ni gdje to podesiti...mozes mi ti reci pa cu pogledati?
Staro 14.01.2009., 13:29   #6
thopok
Guest

A ne može ni to, ako je ista slika na oba dva.
Staro 14.01.2009., 19:02   #7
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Evo da se lakše snađeš, doduše, tekst je na srpskom, ali bit će ti razumljivije nego eng

Btw, ček, grafa ima jedan izlaz ili dva? pa ne možeš na jedan izlaz svojih dva monitora... Hmm, samo neznam ako bi nesto ovakvo pomoglo, nikad nisam koristio... http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=15652

http://tinyurl.com/8w8n5s
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 20:24   #8
skocic
Registered User

Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Evo da se lakše snađeš, doduše, tekst je na srpskom, ali bit će ti razumljivije nego eng

Btw, ček, grafa ima jedan izlaz ili dva? pa ne možeš na jedan izlaz svojih dva monitora... Hmm, samo neznam ako bi nesto ovakvo pomoglo, nikad nisam koristio... http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=15652

http://tinyurl.com/8w8n5s

ima jedan izlaz grafa samo kao sto vec rekoh...nisam znao da ovako nesto postoji ali mislim da bi ovaj vga splitter napravio poso kak treba!
Hvala ti
Staro 14.01.2009., 20:31   #9
thopok
Guest

Onda je još manje jasno kako
Citiraj:
ako nije upaljen projektor na monitoru nema slike
Nema ništa bez navođenja svih informacija. Ovako ispada da se radi o projektoru x…
Staro 14.01.2009., 21:55   #10
KidBoy128
Premium
Moj komp

KidBoy128's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
nesjećam se dobro, nisam dugo "slago" projektore
al na laptopu imaš tipku fn koju trebaš stisnut zajedno s još jednom tipkom, ta tipka je negdje među brojevima na tipkovnici (ima nacrtani mali monitor il tak nešt)
znači: spojiš projektor u lap i tiščeš fn(nalazi se kraj lijevog ctrl-a) i tipku (neznam koja je, magao bi napisat model laptopa) onda ti on prebacuje trebala bi ti bit sličica s 2 monitora ili laptop i monitor, tada bi trebao imat sliku na lapu i na projektoru
ak to neide odeš na display propertis i tamo imaš opcije za dual monitor (neznam el imaš vistu il xp)
ako ti je grafa nvida onda ima NVIDIA Control Panel (desni klik na destop) tamo odeš pod display pa pod set multiple displays i probaš složit
ako ima ati onda ideš u ati catalyst control center (također desni klik na destop) i onda valjda display manager (nemam ati grafu pa neznam točno)

nadam se da sam pomogo
KidBoy128 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2009., 21:58   #11
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor KidBoy128 Pregled postova
al na laptopu imaš tipku fn koju trebaš stisnut zajedno s još jednom tipkom, ta tipka je negdje među brojevima na tipkovnici (ima nacrtani mali monitor il tak nešt)
znači: spojiš projektor u lap i tiščeš fn(nalazi se kraj lijevog ctrl-a) i tipku (neznam koja je, magao bi napisat model laptopa) onda ti on prebacuje trebala bi ti bit sličica s 2 monitora ili laptop i monitor, tada bi trebao imat sliku na lapu i na projektoru
Pa to je shortcut, ništa više Doduše, koristan shortcut
Mislim da skocic nema laptop, ali ima samo jedan VGA port, valjda ce mu ovaj VGA splitter pomoci
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno