|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Komp mi se gasi sam od sebe
Pozdrav. Komp mi se gasi sam od sebe, neznam zašto... Evo dok ovo pišem mi se je već 2 puta ugasil i moram pisati u notepadu i sejvati svako malo da napišem post :S Nekad se ugasi prije nego se windowsi počinju dizati, nekad se ugasi dok igram igricu, a nekad izdrži cijelu noć... Temperature su normalne oko 35-40 stupnjeva, resetiral sam bios, kratkog spoja nema nigdje, otvaral sam ga jučer, sve očistil, stavil novu pastu u nadi da je to problem ali se još uvijek gasi... Sutra idu windowsi dolje, možda je to problem, ali ne vjerujem jer se nekada komp ugasi prije nego uopće dođe logo od windowsa i ona plava traka ![]() Zna li možda tko di je problem? Hvala
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Widim da je PSU 400W no name vjerojatno dobijeno sa caseom,preporuka provaj neki bolji (kvalitetniji) PSU pa vidi je li se gasi komp! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
memorija je testirana sa memtest86-3.4a i nije našao nikakvu grešku... sve mi se više čini da je hard kriv... jer imam 2 ista harda i jedan je već 2 puta bio na servisu, a ovaj još kak tak radi, al mislim da je i on počel crkavati... jer kad skidam nešt sad bittorrentom na njega onda se obavezno ugasi u roku 5-10 minuta, a ovako baš se i ne gasi previše... evo sad radi već 3 sata bez da se ugasil... e i da, kada sam u lanu sa sestrinim laptopom i hoću si skopirati nešto s svog kompa u laptop komp se isto ugasi... čim stisnem paste komp se ugasi... neznam jel to znači išta a napajanje nemogu još mjenjati, nemam para a i nije mi neki dućan baš preblizu ![]()
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa kakvo je zdravlje diskova? Programi za testiranje komponenata |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Pogledat cu to malo kasnije... Sad sam instalirao windowse na hard od 80 giga, bez da su ova dva od 160 bila prikljucena i opet se je gasil... Sad instaliravam na hard od 160, nadam se da je u onom od 80 bio problem
![]() |
#7 |
Premium
|
evo ga, problem je bio u hardu... onaj od 80 giga ![]() hvala svima ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
To ti je sigurno napajanje...nebi se zgasio da je hdd...a zaštekao bi samo ak ti zašteka hdd na mkojem su ti windowsi da ti neki drugi zakmeči onda ga nebi više vidio u my computeru ops nisam vidio da si rješio problem...
![]() |
#10 |
Premium
|
Aaaa nije popravljeno :S jucer cijelo popodne je radil i cijelu noc i danas se opet pocel gasiti ![]() radi 2-3 minute i crkne, uopce ne pomaknem mis niti nista ne stiskam i crkne... Ah, sutra valjda idem u Zgb pa bum se zaletil po napajanje... Koje preporucate iz vemila, a da nije preskupo, nemogu bas pregledavati stvari jer samo preko moba mogu normalno na net :S...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Sad sam izvadil grafu (koristil intergriranu), izvadil tv karticu, isključil pržilicu, samo je hard na kojem su windowsi ostal priključen, ostavil samo jedan keks rama i opet ništa ![]() kolko košta taj?
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Budem pogledal kad crkne, vec radi sat vremena bez gasenja ![]()
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
pozz svima! P.S imo sam takav slucaj-RIJESENJE-ventilator na procesoru nije sjeo kako treba i senzori automatski gase komp...probaj to provjerit |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
![]() |
#18 |
Premium
|
kondenzatori u napajanju su svi normalni... danas sam kupio chifteca 400W... ovo: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=20280 valjda bude dobro, zasad se ne gasi ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
OMFG!!!! OPET SE GASI PA LETIL BUDE VANI PO CESTI OMFG!!!! napajanje nije :S prokleti komp pa koji mu je k... kaj bi još moglo biti :S ??
![]() |
#20 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Meni su 2 diska riknula zbog lošeg napajanja. (Codegen 500W)
![]() |
#25 |
Premium
|
Napajanje nije- danas kupljeno grafa nije- probal sam na intergriranog grafi i opet se gasi hard nije-probal sam 3 harda, na njima nema gresaka (na svakog sam posebno instaliral windowse) nije ni przilica- otkopcana je bila i isti problem samo maticna i proc i rami... Proc imam jedan viska, to budem ujutro probal... A rame budem probal svaki keks posebno... Mislim da je maticna ![]() EDIT malo sam bolje pogledao matičnu i vidio sam da su 3 kondenzatora kod procesora napuhnuta... pretpostavljam da je to problem
![]() Zadnje izmijenjeno od: ipavli19. 11.01.2009. u 14:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
dali se mogu ta 3 kondenzatora promjeniti sa lemilicom i malo dobre volje? ![]()
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
To je sigurno stvarčica koja te zafrkavala . Mogu se skinuti ti stari i zalemiti novi kondenzatori . Moraš staviti isti kapacitet a voltaža mora biti ista ili može i malo viša ne smeta i paziš da ne okreneš + i - , sve to jako pažljivo i sa strpljenjem . Ako su samo tri komada onda su ti velike šanse da prelemiš i da to šljaka još dugo dugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() to budem u školi drugi tjedan kad imamo vježbe pa bu mi profesor to zalemil jer ja nemam baš premirnu ruku...
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Samo na pravu stranu da nebu bil vatromet ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|