|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Prije par dana su mi se pojavile bijele tockice po monitoru. Ovako izgledaju: http://img84.imageshack.us/img84/7023/72855318vm4.jpg Monitor je Dell 2408WFP , a grafička kartica radeon x800pro. Može li mi itko reći o čemu se radi? Kupio sam monitor prije nekih mjesec dana , sve je bilo u redu do prije par dana kad su počele bijele točkice. Nije do monitora , jer sam probao spojiti na drugi kompjuter i normalno se sve vidi. Te točkice se najvise vide kad gledam neki film i kad mi je uključena Aero tema na Visti. Kad prebacim na neku losiju temu tockice vise nisu vidljive po Desktopu ali su i dalje vidljive kad pokrenem neki film. Mislio sam da je do Windowsa , pa sam ponovo instalirao Windowse , ali se nista nije poboljsalo. Provjerio sam kabele , očistio grafičku od prašine , ali svejedno isto nije bilo promjene. MOLIM VAS POMOZITE , DAO SAM 5000KN ZA MONITOR , VOLIO BI GA GLEDATI KAKO TREBA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
vjerojatno je grafa otišla. velika ti je reza na monitoru što očito više optereti gpu nego prijašnji setup, pa si time dokrajčio već zrelu grafu. probaj ubost neku drugu grafu, od frenda pa vidi.
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 12.01.2009. u 00:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
|
a kada stavis rezoluciju na manju? onu kao sto si imao na starom monitoru.
![]() |
#6 |
|
dakle: reinstalirao winse - opet isto mijenjao reze - na svima isto isti monitor na drugom kompu radi uredno kabeli provjereni da, 99% je crkla grafa no prije nego kreneš u nabavku druge, posudi od frenda neku za probu, da se ne zaletiš zbog onih 1% inače je pravilo da prilikom postanja u ovaj podforum ispuniš opciju moj komp... p.s. probaj tu svoju downclockati koliko god možeš. možda pomogne. evo ti program: http://www.softpedia.com/get/Tweak/V.../ATITool.shtml .
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 11.01.2009. u 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
Citiraj:
te točkice su vjerojatno uzrokovane graf. jezgrom (bilo pregrijavanjem ili defektom) (a memorija bi davala neke crte) evo imam volje pa i mala slikica uletila: ![]() povuci oba slidera skroz u lijevo i stisni APPLY (imaš i tipku 'scan for artifacts' u tom prozoru pa javi što se dogodi kada ju klikneš ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
|
kao sto sam rekao u prvom postu, dokrajčio si GPU sa novim monitorom kojemu si nafitiljio veću rezu. probaj sada smanjiti samo jednu, a drugu vrati kako je bila. da vidiš jel zeza mema ili gpu. nema smisla da downclockaš oboje ako je samo jedno u defektu. onda buš spremio to u profil. stavio da se sam aktivira prilikom boota, i to je to. dakle, kada postaviš one slidere da nema artefakata, stisnes apply za svaki slucaj. klikneš gore include in profile, pa dole onu disketu (save) upišeš ime i onda da bi se to svaki puta prilikom paljenja kompa samo podesilo, kliknes zelene kruzice, i apply. to je to ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Krivo sam rekao , kad smanjim one dvije sve ostane isto , ali kad mi ovo scanira nestanu tockice s vremenom ali se opet vrate kad ugasim scan. EDIT: Koliko treba raditi ovaj scan? Vec 4 minute radi. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.01.2009. u 00:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kod mene se dogodila ista stvar, samo što su točkice bile crvene. Uglavnom kabel je u banani.
![]() |
#16 |
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|