Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.01.2009., 23:11   #1
real01
Registered User
Moj komp

real01's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Prenapučenost diska

Dakle, iz starog kompa sam uzeo svoja dva (ATA) diska (Seagate i Maxtor) i stavio ih u novi komp (u kojem imam još jedan novi SATA Seagateov) i sve radi okej - osim jedne stvari. Naime, ne mogu pristupiti na jednu od particija na starom disku - a znam i razlog zašto ne mogu; naime, disk sam popunio podacima (filmovi, mjuza, slike itd.) do kraja, tj. valjda tamo nema ni jedan bajt a kamoli megabajt slobodnog "placa"! Taj sam disk koristio uz Windows XP - a sad sam prešao na Vistu - pa pretpostavljam da je i to dio problema.
(S napomenom da operacijski sustav nije bio instaliran na toj particiji nego na drugoj). Dakle: s dotičnom je particijom sve bilo u redu u XP-u, samo joj
sad ne mogu pristupiti u Visti.

Bi li pomoglo da se ponovno vratim na Win XP da dođem do podataka koji su na disku?

U Visti su mi svi diskovi i particije na popisu, čak i ova particija na koju ne mogu ući - samo što kad god kliknem na nju piše:
O: (particija) is not accessable. There is not enough space on the disk.

Particije su rađene, ako se dobro sjećam s Acronis Partition Maker (mislim
da se tako nekako zove - ako je bitno) i nikad nisam imao nikakvih problema...

Je li itko ikada imao takav sličan problem?
Thanx unaprijed.
real01 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 00:34   #2
zmikic
Premium

zmikic's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor real01 Pregled postova
U Visti su mi svi diskovi i particije na popisu, čak i ova particija na koju ne mogu ući - samo što kad god kliknem na nju piše:
O: (particija) is not accessable. There is not enough space on the disk.
zacrvenirana riječ se pise accessible tako da nije istina da ti to piše kad kliknes na nju, osim ako ovi u redmondu ne znaju tipkati
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2009., 00:57   #3
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
OMG ko da je važno,čovjek se zeznuo za jedno je***o slovo!Ako ne znaš pomoči onda nemoj ništa ni pisati,ćovjeku je ovo prvi post i što če reči za ovaj forum kad vidi tvoj odgovor?
@real01 Nisam čuo za taj problem ali probaj bootat neku live distribuciju Linuxa ako imaš pa obriši malo s te pune particije pa je onda probaj otvoriti u Visti.Ili probaj provrtiti check disk,možda ima neka greška na particiji.
Ne koristim Vistu pa ne znam točno što bi moglo biti ali valjda če ti neko od Vistaša dati bolji odgovor.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 02:23   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Error messages when you try to gain access to an NTFS volume
Citiraj:
This problem occurs because the NTFS volume has an invalid or damaged record in either the $UsnJrnl file or the $LogFile file. Both of these files are internal files that are used only by NTFS; Chkdsk does not check the integrity of these two files.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 18:15   #5
real01
Registered User
Moj komp

real01's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor zmikic Pregled postova
zacrvenirana riječ se pise accessible tako da nije istina da ti to piše kad kliknes na nju, osim ako ovi u redmondu ne znaju tipkati
Ako ćemo o pravopisno-gramatičko-tiskarskim nedoumicama:
- zacrvenirana - mislim da se kaže: zacrvenjena
A rečenica:
Citiraj:
Autor zmikic Pregled postova
se može shvatiti kao da se odnosi na "zacrveniranu riječ":
(iako se misli na particiju...)
I "redmond" bi se pisao velikim početnim slovom jer je to ime...
I zadnje: frend mi je posudio tipkovnicu jer moja ne šljaka jer su malo drugačije raspoređene tipke pa sam zato valjda fulao jer se još privikavam na nju...
Eto, to smo riješili. Samo da još riješimo tu moju particiju...

Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
OMG ko da je važno,čovjek se zeznuo za jedno je***o slovo!Ako ne znaš pomoči onda nemoj ništa ni pisati,ćovjeku je ovo prvi post i što če reči za ovaj forum kad vidi tvoj odgovor?
@real01 Nisam čuo za taj problem ali probaj bootat neku live distribuciju Linuxa ako imaš pa obriši malo s te pune particije pa je onda probaj otvoriti u Visti.Ili probaj provrtiti check disk,možda ima neka greška na particiji.
Ne koristim Vistu pa ne znam točno što bi moglo biti ali valjda če ti neko od Vistaša dati bolji odgovor.
Hvala na podršci i savjetu...
real01 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno