|
![]() |
#211 | |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Oba keksa podrzavaju ddr400 tako da nebi tribalo bit problema... Ako to uspije ,izmiri temperature u loadu (koristi npr 3dmark06 i prati temperature)... ako su normalne (do 50C load) kreni dizat u biosu fsb clock sa 200 na 202 ,pa 204....svaki put nakon dizanja testiraj sa prime95 jedno 15-20min...ako prodje opet restart,bios ,digni za 2-3 ,opet isto....cilu noc imas ![]() |
|
![]() |
![]() |
#213 | |
Sandy!!!
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#218 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
OMFG. ajd molim te procitaj sticky, ne bud ljen. I molim vas ostale, nemojte mu nista odgovarat dok ne procita sticky..pa jebote jel takav problem pocitat nesto sto te zanima? Decki se tako potrude za takve kao ti, i onda ti to ne zelis.. |
![]() |
![]() |
#219 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ajde ajde, nisi niti ti bio drugaciji u svojim klokerskim počecima prije 2-3 mjeseca |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Oprosti maX, ali nisam. Prtocitao sam sticky pa valjada jedno 5 puta prije nego sam uopce postavio pitanje u vezi klokanja. I onda sam otvorio temu "par pitanja u vezi OC-a", koje je eto ziva i danas. A nisam otvorio thread "kako da ga kloknem"? i onda kad mu ja jos 5 puta kazem, pa procitaj Sticky, on pita kako da digne fsb?? pa ok je biti pocetnik, ali ovakav nije.. I nije maX prije 2-3 mjeseca, nego prije 12-13 mjeseci Zadnje izmijenjeno od: srale7. 08.12.2008. u 15:53. |
![]() |
![]() |
#221 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ej čovječe. Ja sam ti rekao da prvo pročitaš stare teme i sticky temu a onda ispituješ, ti sa svojim pitanjima pokazuješ da nisi pročitao ništa. Pa nećemo tako, na ovom podforumu ima i previše recitiranja jednog te istog štiva. Ne budi ljenčina i napravi što ti se kaže, u suprotnom, odgovora nećeš dobiti iz principa. |
![]() |
![]() |
#222 |
Intel Pentiumnaš 4-vretaš
|
Razer.webstarm i ostali hvala vam bio sam dosadan,ali pročito sam bar 3 puta sticky i shvatio samo dižem fsb i brzinu memorije ali tempe nesmiju biti veče od 55C Hvala vam svima¨! Još samo jedno pitanje Kako ući u bios s nekim drugim načinom??? Tipkovnica me nešto sere,ne radi mi kad inst. windows ili kad se pali ne mogu stisnut F tipke
#223 | |
Sandy!!!
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#225 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Jedno pitanjce; kolika je (ajmo reć') maksimalna sigurna voltaža za 45 nm procesore? Pitam jer sam negdje pročitao da na 1,40 - 1,45V za 24/7 rad počinju degradacije procesora :/
#227 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
help: los oc nakon zamjene paste na proc
Kupio sam novo napajanje corsair 550W i kako san njega mijenjao ocistio sam i ostatak komp od prasine i promijenio pastu na proc. Imam hladnjak scythe ninja2 i prije ovogo komp je radio stabilno na sa fsb = 400, x8 i rezultat 3200MHz na e6400. cpu napon 1.4V ddr2 +0.1 i fsb +0.1 i nisan siguran jeli bio mch +0.1. Sada se komp rusi u windowsima i sa 375 fsb sa mnoziteljem x7 i x8. stavio sam sve napone +0.1 i cpu 1.5 i opet se rusi. Jeli ima tko ideju do cega bi moglo biti ? temperature su su kao prije, na default 30-31C sa OC nisu nikad isle preko 50C. |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
arctic ceramique ista mi je bila i prije, mozda mi se malo pomaka(odvojia) cooler sa proca jer mi nije ima ko drzat ovaj put dok san nabada one drzace. Jeli moguce da je to do toga jer mi treba najmanje 2 sata da to sve isponova napravim, moram cilu maticnu vadit vani. |
![]() |
![]() |
#231 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Asus P5B SE nemoguc OC
Navedena ploca i E2180 procesor. Planiram kupit novi proc a do tad pokusavam ovaj da klokam... U biosu kad stavim na "Manual" postavke da klokam ne mogu da dignem win. Bez ikakvog oc ne mogu da nastimam da radi :S Kad stavim na Auto radi bez problema.... Flasho sam bios... imal ko istkustva sa ovom plocom? Planiram uzet C2D E7300 kako stvari stoje sa ovom plocom necu ni njega moci OC... hocel se osjetit kakva razlika u brzini? Napojna mi nije neka al mislim da nije stvar u njoj jer trebalo bi da kad stavim na "Manual" postavke bez OC da radi... molim pomoc... EDIT: RAZER izvinjavam se za gresku... nece se ponovit.. Zadnje izmijenjeno od: zlaajaa. 26.12.2008. u 22:29. |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Overclock preporuka
Koji clock je bolji sa procesorom na 2.5ghz fsb na 237mhz i memorija na oko 900mhz, ili proc na 2.9 fsb na 264 i memorija na 530mhz |
![]() |
![]() |
#233 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Isto tako nisi naveo koje napone koristiš za pojedini OC, jer se nesiplati 2.9GHz ako ga pereš sa dosta većim naponom nego na 2.5 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#234 |
Premium
|
naponi su default, ali povecam za 0.100 radi sigurnosti stabilnosti, i stvarno cu se ubit jer sam ubro plocu gigabytovu amd790gx i sb750 koju su hvalili, a kad sam imao amd790x mmogao sam bolji clock postici |
![]() |
![]() |
#235 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
|
e sam jos jednoo pitanje, jer me to stalno kopka, sto se tice frekvencije memorije, ako mi je fsb npr 264mhz i mema na 264(znaci 528mhz) dal bi se dobilo performansa ako se digne jos iako znam da nejde, jer sam citao negdje da nema smisla da je mema veca od fsba |
![]() |
![]() |
#237 | |
Banned
|
Citiraj:
Inače FSB ili kod Phenoma HTT je važan, a što veća frekvencija memorije znači i veću propusnost ![]() |
|
![]() |
![]() |
#238 |
Premium
|
ma to je i logicno, al joooj e zivcira me kaj moram ful smanjit memoriju da mogu dignut proc, a pogotovo jer sam dao 950kn za plocu na kojoj mogu losije clocka nego na onoj za 700kn, a ko zna mozda treba drugacije clockat jer je ovo novi chipset pa ono, ma ugl cekam phenom II X4 BE ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ej pozz..ovak imam pitanje..imam E8400, EP35-DS4, Kingmaxe DDR2 800 2*2GB, i Corsair HX620..e sad jel mogu ja drito FSB na ploči dići sa 333 na 400MHz i onaj memorijski djelitelj na 2 tak da mi mema radi normalno na 800MHz kolko i treba a da mi je proc na 3.6GHz..znači drito na 400MHz i taj djelitelj na 2 i onda samo istestam šta ja znam sa occt i pogledam temp u core temp..i da kolko bi max smjela bit temp dok se u occt testa oc-an proc..eto..pitanja su tu ![]()
#240 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|