Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2008., 19:33   #1
Hrci
Premium

Datum registracije: Sep 2006
ZyXEL P-660HW -mrtav?

ZyXEL P-660HW-D3 je u pitanju, kupljen u T-Comu. Do sad je radio bez greške, što u router modu, što u bridge. Problem nastaje prije dva dana kada se preko bridge moda idem spojiti na net, dođe do faze „Verify your username and password“ gdje stane i ne ide dalje. Restartam ga, ne pomaže. Idem na fizičko resetiranje, i nakon toga nastaje još veći problem: od tada ne mogu ništa s njime.

Odnosno, stanje je ovakvo:

- prilikom uključivanja routera na 'power', upali se lampica power koja treperi neko vrijeme te i ostane upaljena, dakle kako bi i trebala.
- Blica i neko vrijeme lampica od LANa gdje je i spojen UTP (router je preko switcha spojen na LAN, no LAN kao takav odlično radi). Ali bez ozbira što mu svijetli lampica za LAN;, routeru ne mogu pristupiti, preko bilo kojeg browsera(ili pak drugog kompjutera u LANu) na adresi 192.168.1.1
- lampica za WLAN nije upaljena, ali to je u redu s obzirom da je WLAN ranije bio isključen u samom routeru (ne koristim ga)
- bez obzira na sve uredno spojene kabele, lampica DSL se NE PALI, niti prilikom samog uključivanja uređaja niti kasnije, kao naravno niti lampica „internet“.
- trenutno sam spojen sa drugim routerom na net s kojim sve radi, dakle problem je u dotičnom ZyXELu
- najveća fora mi je u svemu ovome što uopće ne reagira na gumb za resetiranje, držao ga ja 10 sekundi ili cijelu minutu, palio i gasio pritom i slične kombinacije, ništa se ne događa.

Evo ako tko ima kakav savjet kako ga osposobiti, bio bih mu jako zahvalan...

p.s. spajam se na net u kombinaciji da plačam T-Comu brzinu (i telefon je preko njih), a promet(flat) je preko Optime, te je do sada sve bilo u redu.
Hrci je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2008., 20:03   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ili ga zaflešaj na non-tcom verziju ili vrati tcomu (naravno prethodno saznavši da li flashanje ubija garanciju)... simple
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.09.2008., 08:53   #3
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ili ga zaflešaj na non-tcom verziju ili vrati tcomu (naravno prethodno saznavši da li flashanje ubija garanciju)... simple
ali kak ce ga zaflesat kad nemoze uopce pristupit uredjaju?
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 12:00   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

napraviš reset prije da se sve na default vrati.
Staro 08.09.2008., 19:38   #5
Hrci
Premium

2syss:

Citiraj:
Autor Hrci Pregled postova
...
- najveća fora mi je u svemu ovome što uopće ne reagira na gumb za resetiranje, držao ga ja 10 sekundi ili cijelu minutu, palio i gasio pritom i slične kombinacije, ništa se ne događa.
...
hebiga stari...
Staro 08.09.2008., 21:21   #6
Hrci
Premium

Ne mogu vjerovati: đubre proradilo!!

Pričam frendu o tome, kaže ovaj daj stisni reset i onda ga tako upali i dalje drži reset negdje 20tak sekundi... rekao ajde, upalim, držim, prođe 20 sek... ali ništa se ne događa, prođe cijela hebena minuta, već sam se počeo osjećat kao kreten s tom čačkalicom u ruci, kad odjednom vidiš počele histerično blinkati sve lampice, i trebalo je punih 5 minuta da su se stabilizirale(?), LOOOOL, nemam pojma što je u ovom routeru ali je odlučio radit, hehe, sad znam dalje, dok ga opet nešto ne pukne
Staro 09.09.2008., 00:57   #7
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

hard reset
Staro 24.12.2008., 18:50   #8
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
da se nadovežem.. frend ima isto taj zyxel, radio do neki dan preko wirelessa.. kad ga je dobio, ja sam mu ga konfigurirao, i to preko wirelessa odmah, znači, nismo kopčali preko kabla.. i neki dan mu je jednostavno wireless crko, tj. ne svijetli više WLAN lampica na ruteru.. probao ugasit pa upalit, uključi se lampica WLAN i svijetli desetak sekundi, pa se ugasi i onda se uključi lampica DSL.. gore na kompu, malo lovi signal malo ne.. znači, ulovi signal, i kliknem connect, odmah baci da se ne može spojit, dakle net uopće ne radi niti se mogu konektiran na ruter.. sad ovih dana budemo probali preko kabla pa da vidim dal tako radi.. ili da nazovemo SZK i nek ga mijenjaju?
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno