|
![]() |
#1 |
nepoznata životinja
Datum registracije: Dec 2002
|
Zalman 7000Cu VS Thermalright + Papst
Najprije par konstatcija 1. Većina nas ima ABIT NF7-S(L) ili EPOX 8RDA+ u 2.x revizijama, svi znamo zašto baš te dvije 2. Plavi zalman je "serijska" oprema na northbridgeu Abitice, vjerovatno nas i većinia ima zakeljen žuti na southbridge Koliko vidim po forumu zalman 7000a-cu je omiljeni cooler za proc, trenutna in stvar.Kada se stavi stranu nativna potreba svih nas da pilamo i modamo nekaj dolazim do zaključka da je nama sa Abiticama definitno loš izbor cooler zalman zalman 7000a-cu. Zašto? Pilanje (iako ga obožavamo) Blizina southbridgea i pretpostavljam pilanje plavog zalmana(dali sam u pravu) Zalman je cca 380 kn, dok je thermalright slk 947u 295kn + za papst nekih 100kn. Meni se čini da se više isplati, iako sam bolestan pa cu vjerovatno uzeti thermalright sp 97 + 92mm PAPST što se baš i ne isplati (200kn za 2,3 °C , ali zato svi visimo tu. P.S. Veliki pozdrav SKYu, ako se pitate gdje je reci cu samo da mu je cijeli komp u Linksu, sram me reći zašto ali vjerujem da smo svi uz njega ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
sam ti zemi SP97 + PAPST da više nebum sam ![]() ![]() nemoj previše očekivati od papsta jer i nije neki močan vent...al zato je tih prenesi moje pozdrave sky-u i iskrene želje za što bržim ozdravljenjem njegovog kompa (kaj mu je bilo???) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Znači sutra moram zvat Sky-a da čujem kaj se desilo. Moždase i nasmijem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ak uzimaš Zalmana nemoj u Linksu, imaš ga za 340kn u Ve-Mulju. Ja bi na tvom mjestu išao na Zalmana, nije ga problem spiliti budući da sam ja uspio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
nepoznata životinja
|
Citiraj:
Thermalright je b olje rjesenje jer ti pasivac ostaje uvjek, i to mračan pasivac |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
evo ja sam si naručio iz esadea Vantec tornado 92mm sa 119CFM,4800RPM i 56dBa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Treba kaj skurit??
|
Mental - žalim te. ![]() Pa daj mi reci, (NHF) jesu tebi bile sve daske doma kad si to naručivao? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Mental ti zelis namjerno oglusiti mislim postoje i neki laksi nacini npr stojis iza aviona i to... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
samo se vi smijte!!!!! ja dobivam sve ovo: vantec tornado,thermalright nb-1,thermalright neo backplate (da si mogu staviti sp97 na dfi lanparty B),vantec cable sleeving kit.... i to potpuno besplatno (čak bez poštarine)...jukuku jedva čekam nove điđe ![]() a kao što sam rekao tornada planiram držati na 7V (možda čak i na 5V) što će ga spustiti na cca 3000RPM i po mojoj procjeni nekih 40dBa i planiram ga koristiti samo u overclocking svrhe,a ne 24/7 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() polako, polako čekam da se 6800/x800 serija razgrana po tržištu pa ću onda uzeti nekaj novo (tam negdje oko božića najvjerojatnije @bono 92mm =veći CFM (i još je vent visok 37cm) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
za instalaciju thermalright 947/948 i SP97 coolera na DFI lanparty B (već sam skupio novce za matičnu čekam samo backplate ![]() mislim da bono mislin na ovaj zalmanov 80mm vent koji drži na alpha heatsink-u a ne na 7000 Cu/AlCu |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Hvala ekipi na podršci! Evo, sad je komp ponovo u pogonu, crkla matična. Svaka čast Linksovcima, održali su obećanje da će srediti tu reklamaciju pod hitno. ![]() ![]() Što se tiče dvojbe između coolera, SP97 all the way. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Treba kaj skurit??
|
A da kažeš kako je crkla matična. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Jadnica je ispustila dušu (i nešto dima) prilikom paljenja. Što je bilo, nemam pojma. ![]() Konju jedan ko nijedan, što smo se dogovorili, a? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Treba kaj skurit??
|
Pa nisam ništa rekao. Al sad me tjeraš da kežem da si zajebo.......nešto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
A što da kažem, nisu Abitice fool-proof. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Da li neko mozda zna gdje se mogu nabaviti rezervni sarafi za alphu 8045 u hrvatskoj? 2 plasticne sajbice vise ne drze najbolje pa zelim to srediti da prodam 8045 i uzmem SP97 ![]()
![]() |
#25 |
Registered User
|
Sky ajd mi pošalji na PM kaj je bilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
nepoznata životinja
|
Ja cu reci kaj je skyu bilo Znate oni pricu s njegovim trazenjem memorije. E ja sam mu "prodao" ram koji je trebao sky je mislio da je pogodio jackpot ali to je zapravo bio edo ram i markerom i lakom za nokte falsificirani chipovi, razlika u pinovima je dodana pomocu par kostiju pileta koje sam upravo bio pojeo i odlomljenog dijela moje davne AT ploče i naravno duck tapea koji je bio zamotan tako da izgleda kao heat spreader. nije dobro držalo pa sam još upotrijebio i kaugume i masnjak ![]() i sky vam je došao doma i upiknuo to, radilo je tocno 0,5 ms. sva sreća da sam mu naglasio da ne vracam lovu...... ![]() ![]() Sky sori, pazi kaj kupuješ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|