|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2004
|
win xp ne prima IDE hard
Win xp nikako nece da primi IDE hard disk! on ga prepozna pri paljenju kompjutera ali kad bi trebao da se pojavi ekran kad se win xp pro ucitava izbaci mi da se windows ne moze podignuti zbog nekog hardvera, a to je ovaj disk!!! Nije do jumpera!!! prosli xp ga je primao normalno. Da nisam slucajno zaboravio instalirat neki driver??? Sto cu??? Zadnje izmijenjeno od: Chile. 21.06.2004. u 14:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
To se dešava kod instalacije wina? Da, da zna to nekada. Probaj s drugačijim file sistemom (FAT 32 ili NTFS, zavisi koji sada ima). Promjeni IDE kabel, prošeči ga malo po kanalima, trebalo bi upaliti. Dogodilo mi se to par puta, malo kemije kako sam napisao pa je na kraju proradilo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
koji mu je....??? poslije formatiranja opet ne prima IDE disk!!! windows podizem sa SATA diska, a ovaj mi je slave na IDE kontroleru i to je prije radilo ali poslije prvog formatiranja SATA diska to vise ne radi!!!! Da li je moguce da to ima veze sa sadrzajem ovog IDE harda??? Ubicu nekoga!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
pogledaj da li se disk nalazi u device manageru (control panel/system prop/hardware/device manager/disk drives) ako je a windowsi mu nisu pridruzili slovo (nema ga u my computeru) znaci da je sjebana particija
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ja bi probao, ukoliko je disk na FAT32-u, bootat s win98 diskete i vidjeti je li dostupan. Ako je, onda problem leži isključivo u XP-u.
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne mogu uopste da podignem sistem sa ovim IDE diskom!!! Na drugoj masini ga podize normalno?! totalno sam zbunjen!?!?!?!?! :confused: :confused: :confused: |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|