|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
komp se ledi
Komp: Amd x2 5000 Gigabyte M57SLI-S4 2gb kingmax 1 dvd hdd 500gb sata grafa gigabayte hd3870 napajanje lc6550 550w os- win xp sp2 32bit Problem- komp mi se sledi nakon 10 sekundi rada, bilo da je u normal modu ili u save modu; temperature u everestu su ok…primijetio sam da mu malo duže treba da se sa 7600gt grafuljom smrzne, kojih 3-4 minute….sada ako to kome šta znači….ploča je kupljena polovna i vjerojatno ja na njoj bila već neka konfa instalirana…ja sam bacao jedno 3 verzije windowsa i sve je uvijek bilo ok, dok ne počnem instalirati druge komponente… EDIT: drivere za matičnu sam skidao sa neta, jel ovo može biti jedan od problema- drivere od cool & quite Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.11.2008. u 08:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne bi CnQ trebao biti problem, imam ga normalno na toj ploci ukljucenog, kolega ima istu plocu i koliko znam nema takvih problema a ima CnQ ukljucen. Zapravo jedini pravi problem s njom je bio onaj koji sam ovdje vec spominjao da je zamrzavala i odbijala bootati s vremena na vrijeme dok je spojen power led. Mislim da su to popravili u 4-5 updateu BIOSa. S obzirom da ti problemi pocinju tek instaliranjem ostalih komponenti (kojih osim grafulje?) jesi li siguran da problem nije u njima? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hmmm evo ponovno sam instalirao windowse i grafulju i radi sve bez beda….no pokrećem 3d mark 06 –block….onda instaliram drivere za mbo (nju sam kupio polovnu i driveri su sa neta….pa ne znam jesu li dobri) i pokrećem 3d mark 05 koji je prije radio i sada i on block…. A ne znam na šta bi sumnjao, sve ostale komponente su radile u starom stroju, jedino je taj ram novi i ta ploča EDIT BY MOD: Nema potrebe za crvenim slovima... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.11.2008. u 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Da morat ću rame odnijeti kod nekoga na test, pošto na svom stroju to ne mogu učiniti. A komp nije klokan….par puta mi je izbacio plavi ekran na kojem piše poruka da se hardver ili softver kolju i da se zato komp gasi, sad ja nisam zapisao točan broj tog errora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Comp is siga, nista clockano, sve @default. Do prekuce sve bilo ok, odjednom kanta pocela smrzavat, a nije joj zima sa presHOTom :P . Nema pravila u kojem trenutcima smrzne (under load, non load) nekad smrze i dok se šetam po biosu, nekad izdrzi i 3h do smrzavanja, a nekad poslije nekog vremena se odjednom samo restarta umjesto da se smrzne kao sto obicno obicno biva ova zadnja 3 dana. 1. Smrzne zbog pregrijavanja - otpada, pratim temperature, nije zbog toga 2. Smrzne @load zbog napajanja - nije ni to, cors radi sasvim ok Treca stavka na koju ja bacam sumnju je ram. Brijem da s njim nesto nestima i evo poceo sam lagano testirat jedan po jedan modul da nije do toga. Pitanje bi glasilo: Jesul se kome desavale ovakve stvari zbog neispravnog rama?
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
192.168.0.1
|
izgleda da je ploca pobudalila probat cu upucat vec postojecu verziju biosa, samo molim boga da ne zablokira bas tada kad budem upucavo bios ![]() kad bolje skontam...sta se brinem, ionako ni sad neradi kako bi trebala ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Testiranje rama… prošao sam u dosu memtest86+ 3-4 puta i sve ok, dok Hirens Boot u windowsima izbacuje errore ako stavim 1000mb ili 800mb, ako stavim 500mb onda je ok… sad kome tu što vjerovati?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
192.168.0.1
|
Evo da i ja prijavim u cemu je kod mene bio problem, i uglavnom sam rjesio vrlo jednostavno. Previse sam pritezo one sarafe od coolera za proc, i ploca se skroz iskrivila ispod proca. Malo sam popustio sarafe, tek toliko da temperature ostanu iste, da ne bude labavo, a da ploca uredno radi ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|